Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Se poate face stuparit stationar la periferia Bucurestiului?

Mesajde cubbusiness » 03 Apr 2012, 10:27

Va salut si va rog sa-mi spuneti daca credeti ca se poate face stuparit stationar la periferia Bucurestiului ?
Ca daca s-ar putea face ma bate gandul sa imi cumpar 2-3 stupi pentru a produce miere pentru familie.
Am vazut pe cateva siteuri stupi din plastic la un pret de aprox 350 ron/ buc. Ce parere aveti despre acesti stupi ?
La doua case de curtea mea unde as putea pune acesti stupi exista un vecin care are in gradina cativa stupi, nu stiu daca are albine, daca pleaca in pastoral, si alte detalii, intrebarea mea este daca distanta dintre stupii mei (virtuali) si ai lui (100m), poate creea vreo neplacere.
Va multumesc.

P.S. Am uitat sa precizez , nu stiu daca e important, ca am o livada de 60 de pruni, plus cativa ciresi si caisi in curte.
cubbusiness

Re: Se poate face stuparit stationar la periferia Bucurestiu

Mesajde Cristian IONITA » 03 Apr 2012, 10:59

depinde de periferie, sunt cateva zone in Bucuresti la care se face chair si pastoral. Zona de nord (parcul Herastrau) si in sud in apropierea parcului Tineretului
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cubbusiness » 03 Apr 2012, 11:06

E vorba de cartierul Giulesti Sarbi. E in Nord Vestul Bucurestiului.
cubbusiness

Mesajde adycnst » 03 Apr 2012, 13:06

incearca si tu cu 2 -3 fam si vezi ce iese avand in vedere ca aia in paris cresc albine pe blocuri tu de ce nu ai incerca la periferia bucurestiului!?
adycnst

Mesajde stroe » 04 Apr 2012, 06:58

Cativa stupi se pot tine si pe balcon asa ca in Giulesti Sarbi e OK. Este zona industriala dar si ceva camp si chiar ceva pomi fructiferi pe la case.
stroe

Mesajde Bambucha » 04 Apr 2012, 08:40

Ani de zile am avut vatra langa parcul herastrau, cand preturile la terenuri erau de 5 dolari/metru si mineriadele in toi. Fata de ilfov infloreste totul devansat cu 5-7-10 zile.
In zona Giulesti-gara basarab am un prieten cu 2 stupi, acum cativa ani i-a poposit un roi fix intr-o lada goala. Este multumit cu ce scoate de la ei pentru consumul familiei.
Va recomand stupul din lemn, este mai aproape de natural si albinele se simt mai bine decat in plastic. In afara de asta sunt si mai ieftini.
Succes!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde pin » 04 Apr 2012, 10:36

De anul trecut am un stup langa Bucuresti. Anul asta voi avea doi. Si eu imi faceam probleme ca n-au ce sa culeaga anul trecut. Ele au insa alta viziune. Ceea ce eu vedeam ca buruieni ele au vazut ca sursa de cules.
pin

Mesajde cubbusiness » 04 Apr 2012, 10:53

Va multumesc pentru raspunsuri,
Am vorbit si cu un unchi vechi apicultor care m-a asigurat ca merge foarte bine in zona de care va povesteam, chiar imi spunea ca el a ramas surprins de recolta scoasa anul trecut cu 10 stupi.
Sambata m-a invitat la el sa iau lectii de apicultura, asa ca pana vineri trebuie sa achizitionez tot ce tine de protectie.
Sper ca experienta de sambata sa ma impulsioneze sa merg mai departe, si sa scap de frica de intepaturi.
cubbusiness

Mesajde MyBees » 04 Apr 2012, 11:10

cubbusiness, bine ai venit.

Eu cunosc cat de cat prin Giulesti. Multi apicultori ar dori sa aibe vatra intr-o asemenea zona. Spor la treaba, nu mai pierde timpul. Ca e pretios :)
Ultima oară modificat de MyBees pe 04 Apr 2012, 11:44, modificat 1 dată în total.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde cubbusiness » 04 Apr 2012, 11:40

Ce stupi imi recomandati ? am vazut mai multe siteuri dar nu am experienta necesara sa aleg unul.
2 sunt de ajuns ?
cubbusiness

Mesajde Nebunu_R » 04 Apr 2012, 14:54

salut si bine ai venit!
recomandabil ar fi sa-ti iei ca ai unchiului, ca sa aplici ce inveti :D
personal iti recomand stupul multietajat.
mai bine stai pe langa unchiul tau pana extrage mierea de salcam, sa vezi ce si cum.
daca iti place apicultura, pe urma poti sa iti iei si stupi.
Nebunu_R

Mesajde cubbusiness » 06 Apr 2012, 11:21

Am fost ieri la Complex Apicol V. Harnaj si mi-am cumparat palarie cu plasa de protectie si afumatoare, si maine la pranz ma prezint la prima lectie de apicultura. As fi vrut sa imi cumpar si manusi , dar mi s-au parut cam scumpe si nu am luat.
In magazine de Bricolaj gasesc manusi prin care sa nu pot fi intepat ?
cubbusiness

Mesajde pin » 06 Apr 2012, 12:03

Vezi ca e un magazin pe la Basarabi. Manusile cred ca sunt 16 lei si nu cred ca gasesti mai ieftine la bricolaj. Trebuie sa fie stranse cu elastic la capat ca sa nu intre albineke. Daca ti-ai luat de la complexul apicol masca aia ieftina coase-o de un tricou sau altceva si pune-i un elastic jos ca intra pe acolo albinele. Ai grija sa tragi si sosetele peste pantaloni.
pin

Mesajde cubbusiness » 06 Apr 2012, 12:40

Multumesc pentru pontul cu magazinul de la Basarab. L-am gasit pe net, o sa trec astazi sa iau manusile.
Am sa ma "infofolesc" bine, ca oricum am un pic de emotii.
cubbusiness

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR