Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul unei familii de albine in aprilie2012

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2012, 10:52

Ieri m-a sunat un prieten pensionar sa-i fac rost de cumparatori deoarece vrea sa vinda 10 fam de albine pe alese din 50 deoarece nu are bani de motorina ce urmeaza sa o arda in pastoral;pretul 500 ron/fam
La polul opus,am fost cu cineva sa cumpere pe alese 4 fam de albine/500 ron bucata
2 rame de acoperire,3 de puiet si una batuta cu polen iar restul pina la 10 goale si negre
Amandoi considera ca pretul cerut este cel mai corect
Alegerea o face cumparatorul,pretul e al vanzatorului
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BUNKA » 18 Apr 2012, 11:19

Eu cred ca depinde cate albine vinde omul nu numarul de rame din lada..am fost la un nene cu un coleg si avea 8 rame, albinele rasfirate si nu ne-a lasat sa vedem o rama de puiet...pretul 400ron pe alese 20 de stupi din cam 40...eu i-am zis colegului ca e foarte posibil ca din aia 40 sa nu ai de unde sa alegi 20 de stupi care chiar sa merite 400...nu vom lua 20 la 400 ci poate doar 12-14 cati o sa merite cu adevarat...la momentul asta conteaza mult cata albina acoperitoare are familia respectiva...sa ajungi sa dai 100 RON pe rama acoperita de albine calumea mi se pare exagerat, in conditiile iernii ce a fost si a primaverii cred ca 50 RON e ok, ori daca are 6 rame bine populate merita sa dai 300 ron pe ea, daca are 8 sau 10 dar albina rasfirata...apoi ce platesti, rame goale??
Cine vinde cu 400-500 de RON parerea mea este ca trebuie sa vanda la momentul acesta stupi full la 8-10 rame, altfel nu se justifica banul.
La noi se vand la 300-350 familia la 6-7 rame, ca mai mult de atat nu au oamenii prin lazi, la cei corecti ma refer care nu completeaza lada cu rame doar de dragul de a numara rame, ci iti arata rame pline de albina.
Pe fondul cererii ridicate cresc unii preturile dar nu mai tin cont si ce vand la banii aia...sa ceri 500 pe o familie buna acum mi se pare ok, dar depinde fiecare ce intelege prin familie buna, unii au pretentia sa vanda niste familii normale la pret de superfamilie ori tzapa asta si-o iau numai novicii !!
Deci ...50 de RON rama plina cu albina...cine vrea mai mult, parerea mea e ca nu merita!
BUNKA

Mesajde nicus » 18 Apr 2012, 12:17

Nene Janese, care duci lupta pentru scaderea pretului. :D
Cui ii foloseste scaderea pretului familiilor de albine? celor care cumpara bineinteles, cine sunt acestia si de ce se cumpara acum se stie.
La ce produse s a mentinut pretul din 2003 pana azi? salcamul la procesator era atunci 110 lei, motorina cum a evoluat?
Cat il costa pe un apicultor un tratament pentru dureri de spate, in nici un caz cat il costa acum 3 sau 7 ani. Pretul la miere cum e?
Pentru a feri apicultura in anii viitori de boli, pretul trebuie sa fie..pe masura, cine cumpara sa stea cu ochii pe ei ca pe butelie.
Eu iti dau dreptate in multe chestiuni, dar nu pot sa inteleg cum apicultorii lupta pentru scaderea pretului unui bun ce se afla in curte lor.
De ce noii veniti destul de multi in ultimii ani, nu trebuie sa aprecieze cum trebuie munca la albine, nu asta va fi munca lor?
Ailime cu cat vinde?

Suuus pretul!! :lol: vorba lui Adi Hodis, sa nu ajunga oricine ..cu albine.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde janese » 18 Apr 2012, 12:35

ma,nicusule ma........problema mea este...ce-ti spune vanzatorul ca are..cheltui timp si benzina sa te duci.ce vezi tu cumparatorul ca are...si cat cere pe ce are?

tendinta generala este de atzi mai infige o rama doua in plus acolo in cutie...cel mai concis a zis bunka......eu nu comentez pretul dar sa fie ...metzan...nu trabant!
janese

Mesajde Ioan Guist » 18 Apr 2012, 18:56

lyvyu_81 scrie:parerea mea ca cei care sunt vesnicii vanzatori de material biologic de pe acest site ridica pretul pentru familia de albine si matci la inceputul anului prin niste aiureli de calcule care n-au nicio legatura cu realitatea, dar nu exclud(parerea mea) nici o intelegere intre ei gen cartel.
Pentru ca ce preturi arunca ei la inceput de an vede si cel din nordul tarii si cel din sud si cel din vest si cel din est.
Astfel s-a ajuns sa se ceara pe un stup salariul minim pe economie.

Parerea mea (o certitudine) e ca ...parerea ta este exact paralela cu realitatea.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Apr 2012, 19:13

Nene Janese.
Da , exista si varianta sa le tin stupii pana in primavara.Eu vand in toamna din motiv ca fac si eu ceva peste iarna.
Altul vinde in vara si altul vinde in .primavara.Primavara e mai scumpulet din motive intemeiate.Un stupar de pastoral nu vinde primavara.Mai sta o luna si scoate mierea de la ei .

Aproximativ 160 de familii vor fi platite (sau au fost deja) si ridicate in primavara.Se mai anunta inca 3-5 sute de ridicat tot in primavara.

Acuma.Daca omul vrea sa le lase in curtea mea pe iarna, absolut nici-o problema.Sa le imprimavarez, nici o problema.Nu ma bucur sa-mi iau inca cateva sute pe cap dar ma inteleg cu oamenii.

Jane.Intre vanzator si cumparator exista de regula o discutie.Doua.O intalnire fata in fata.Se vede marfa.Se discuta conditiile. Alea alea.
Ce poate sa faca un vanzator de albine astazi? Astazi la usa lui sunt 10 doritori cu banii in mana.Este cerere!! Mare!! Si asta ce sa faca ? Ce sa-i intrebe pe cumparatori? Care da mai putin si...la ala sa le vanda??

Nu contest.Ai si tu dreptate.Sunt tepari sunt oameni rai. Si sunt profitori.
Dute ma si tu si cumpara un carnat de "casa" si vezi ce-ti vinde ala la pret de ...Trufe.
Peste tot e la fel.Este cerere? apar si leprele.NU inseamana ca orice vanzare incheiata astazi in apicultura se incadreaza la ...Asa NU!De asta sunt in "contra " cu matale.Ca daca o crescut pretul, gata cei ce vand sunt lepre.E cartel.E vorbita.E speculatie.
Ioan Guist

Mesajde stroe » 18 Apr 2012, 19:44

Pretul corect este cel care se plateste. Datorita fondurilor europene cererea este mare si pretul urca. E ultimul zvac. In 2013 gata cu PNA si alte masuri. Un coleg imi zicea ca pretul la stupi o sa fie mare si dupa 2013 deoarece este necesara completarea efectivului conform graficelor de accesare de fonduri.
stroe

Mesajde MIHAI BALS » 18 Apr 2012, 19:56

pret corect la 15 aprilie= 45-50 lei rama .
de acord cu Dragos 2006 si Ioan Guist ca in primul sezon poti recupera investitia IN MATERIAL BIOLOGIC.
MIHAI BALS

Mesajde BUNKA » 18 Apr 2012, 21:18

Eu unul nu as da 500 de ron pe o familie pe 5 rame de albina la momentul asta ca ar insemna sa dau 1 (UN MILION) pe rama de albina, apoi ce facem...facem banii cu ciocanul daca suntem apicultori?..nu-i normal! Ok esti liber sa ceri cat vrei, e marfa ta banii sunt la cumparator...zic doar ca cine da acum 500 pe 5 rame de albina se inseala din nestiinta de a cumpara albine, o fi ea cererea mare si or fi care dau(platesc) pretul asta...foarte bine, vor castiga cei ce vand la pretul asta, e bine pt ei, dar mai sunt si vanzatori care vand la pret corect si aia zic eu au intaietate, cel putin eu stiu un coleg de la noi care a dat 250 stupi iar anul asta la 7-8 rame cu 3,5 mil, deci ce se vehiculeaza pe forum e pentru novici zic eu...sau intr-adevar vanzatorii aia au cam ce aveam eu prin curte anul trecut si asa da, merita si 500 de RON.
Foarte posibil sa merg pe inmultire si sa vand si eu anii viitori insa o sa vand la rama de albina si nu la familie cu pretul batut in cuie ca asa-i pe forum! ;)
Acum am sa iau 7 de la cineva si mi-a zis 3 mil si eu i-am zis ca-i dau 3,5mil pt ca stiu ce iau de la el ca am mai luat si e corect asa..adica intre cunoscatori daca e putina corectitudine nu strica 8-) ...si cei care nu au habar la ce sa se uite cand cumpara sa se mai informeze si sa mai caute ca se gaseste marfa...s-a vandut si cu 2,5mil asa pt stiinta unora deintre colegi...familii normale la 6-7rame!!
Daca unul vinde o vaca cu 20 mil si altul cu 40 unde ma duc in conditiile in care amandoua-s vaci si arata la fel?
Pretul parerea mea e ca e umflat cu pompa ca nu toti vanzatorii au la momentul asta 8-10 rame blana de albina...mai rar asa ceva acum dupa seceta din toamna si dupa primavara asta la modul cum se arata!
BUNKA

Mesajde teinegru64 » 18 Apr 2012, 21:32

Zilele astea am avut oferte si de 650 pe familie.Nu am vandut .Pentru cei care nu cred am si martori.Chiar nu nteleg de ce as da cu 300 cand la poarta sta omul cu 500.Cica strainii var sa faca 2-3 ferme apicole pe la noi .De ce ar bate cineva saua sa priceapa...iapa??? Iapa e fata mare si nu se vinde pe trei lei.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde traian » 18 Apr 2012, 22:52

teinegru64 scrie:Zilele astea am avut oferte si de 650 pe familie.Nu am vandut .Pentru cei care nu cred am si martori.Chiar nu nteleg de ce as da cu 300 cand la poarta sta omul cu 500.Cica strainii var sa faca 2-3 ferme apicole pe la noi .De ce ar bate cineva saua sa priceapa...iapa??? Iapa e fata mare si nu se vinde pe trei lei.

fain si normal piata
traian

Mesajde genutzu » 18 Apr 2012, 23:31

Draga domnilor,............mai baieti asa a fost de cand lumea. Cel care vrea sa cumpere vrea cat mai ieftin si zice la orice pret ca e scump iar cel care care vinde vrea sa vanda cat mai sus si zice ca e prea putin la orice pret oferit. . In SUA unde se vaand zeci de mii , pardon sute de mii de familii pretul e de 150- 180 $/familiexasa ca ne invartim pe la preturile maxime si de pe la noi. In Franta se vand cu 120 E/fam. De ce sa vindem cu 250 sau cu 300lei noi? Asta e piata!
Daca sunt mosi pe la sate care nu fac decat inmultire si care dau cu atata bravo lor, e treaba lor nu trebuie sa-i denigram dar multi astfel de stupi au si ei tarele lor , nu vreau eu sa detaliez ca sa nu le fac contrareclama. Eu acum sincer am majoritatea stupilor cu 5 rame de albina si 3 de puiet. Nu vreau sa vand dar daca ar fi sa vand nu as vinde sub 4,5 mil lei vechi / buc nimic. Sia asa am-as mai gandi!
Asa gandesc eu. Faza cu 3 mil e o paguboasa total. Cel care zice ca sunt scumpi sa faca stupi pana cand o sa aiba de vanzare si atunci sa vorbeasca.
Bunka , te inteleg in ceea ce zici dar daca vrei sa cumperi inca nu esti in pielea celor ce au deja de vanzare asa ca rationamentul e valabil si pt tine!
Pererea mea!
Sa fiti sanatosi toti si cumparatori si vanzatori si sa faceti afaceri bune stiind ca ce e ieftin sigur e de proasta calitate iar ce e scump e posibil sa fie bun!
genutzu

Mesajde nicus » 18 Apr 2012, 23:52

Pei daca in Franta se vand cu 120E sa spuneti cu cat dau francezii mierea la engross, ca aici nu se leaga rationamentul ca daca e la ei tre sa fie si la noi.
Sau cat costa un stup dus la polenizat. Altfel nu cred ca avem ce comparatie intre ..una si alta..
La noi e clar, pretul a fost ridicat de fonduri, era cazul sa fie ceva ..ridicat si in apicultura.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde ilalexandru » 19 Apr 2012, 01:03

Anul acesta nu se vor scoate 15 kg miere salcam si 20 de poliflora. Anul trecut s-a scos ceva mai mult, nu cu mult insa, dar a fost alt inceput de an. Conditiile erau altele. Anul acesta 10 kg salcam, 15 poliflora si poate un 5-10 kg tei(loterie aici) ar insemna un an foarte bun. In conditiile cum stau si se prezinta lucrurile acum. Asa ca deocamdata nu mai faceti planuri cu privire la castigurile realizate in anul acesta. Cine cumpara, nu-si va scoate nici pretul dat pe familiile de albine. Insa poate ramane cu ele. Cunosc cazuri in care s-au arvunit sute de familii de albine pentru data de 20 aprilie....si nu s-au putut onora comenzile. Are un vecin o purcea gestanta....maine o cumpar,cu 1500 lei, ca stiu sigur ca-mi face 15 purcei. Pe astia 15 purcei ii indop bine cu paie si coceni si de Craciun ii vand cu cel putin 1000 lei bucata. Si uite cum imi scot 15.000 lei. Plus banii care ii iau pe purcea atunci. Si sigur raman cu 7500 lei. Adica de 5 ori investitia initiala. Totusi...cred ca visez cu ochii deschisi. Mai sunt si altii ca mine?
ilalexandru

Mesajde Ioan Guist » 19 Apr 2012, 01:14

ilalexandru scrie:Anul acesta nu se vor scoate 15 kg miere salcam si 20 de poliflora.

Domnule Ilalexandru.
Notati fraza asta.Si o amintiti in toamna.Eu indraznesc sa cred ca va fi altfel.
In anul cand nu e albina, este miere. Si viceversa.
Ioan Guist

Mesajde janese » 19 Apr 2012, 07:06

acu eu sunt intre vanzator si cumparator...ca il cunosc si pala si palalalt.... si sigur sare unu din doi de c*r in sus!!!! :P aseara ..vine un baiat...nea jane...hai cu mine sa cumpar cinci stupi....nu stiam de la cine....cand ajung acolo...propretaru...preten.....ce sa zic???sa ma cert cu asta???noroc ca facusem intelegere cu cumparatorul...ma!!!daca nu zic nimic...nu-i iei!!!...ajung...jale...n-am zis nimic....cumparatorul tot astepta sa zic ceva.....si astepta...astepta....cand am dat sa plecam.......cumparatorul...gata nea jane ii iau!!!!...pe drum il intreb...de ce dracu ia-i luat ma???pai nea jane...vine salcamu...lasa ca-i dezvolt eu.....ai vazut ce zice pe forum..ca anu asta este an de salcam......am tacut si am zis iar in mintea mea...de ce dracu m-ai mai luat ma??? ziceai ca vine razboiul cu bombardamentre si nu mai apuca stupi!!!si erau bani munciti...nu din fonduri!!...zici ca au inebunit si cumparatorii astia!!!

stupari!!!!.....tot ce e prost la tine in stupina si nu merge....declaratzi-l roi din 2011...matca selectionata din 2011..sa vezi ca asta e in dezvoltare... peste trei saptamani o sa bubuie de albina!! chiar daca e pe doua rame......mai bagati una cu ceva puiet de la alta familie....chemati cumparatorul cand e cald afara si e albina rasfirata.....si cereti pe el...acolo...un 300ron.....mai bagati si ceva vraja.... freaca-ti palmele ca vin banutzii!!!.cumparatorule!!!.....cumpara si sa vezi afacerea dracu ce faci tu anu asta!!!! :|
Ultima oară modificat de janese pe 19 Apr 2012, 07:23, modificat 1 dată în total.
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE