nelu bizz scrie:....ramele mai aveau puiet de toate virstele,mai aveau miere,albina moarta absolut deloc.
AVETI IDEE CE AR PUTEA FI
proapis13 scrie:nelu bizz scrie:....ramele mai aveau puiet de toate virstele,mai aveau miere,albina moarta absolut deloc.
Nu am auzit sa fie cazuri de C.C.D.in Romania;cel putin oficial
suspectez insa o infestare masiva cu varoa,insa nu sunt sigur
Ai facut testul varoa acasa??
Testul varoa consta in adunarea albinelor moarte de pe fundul stupului,
introducerea acestora intr-un borcan de 700ml plin pe jumatate cu apa
Dupa ce se agita continutul se lasa la decantat
Albinele se ridica deasupra apei iar paduchele pica pe fundul borcanului
Daca la o mana de albina moarta ai mai mult de 30 de indivizi inseamna
ca acolo ai avut o infestare masiva sau ca tratamentul nu a fost eficient
salve
CATALIN scrie:cu puiet de toate varstele si depopulat total fara nici urma de albina moarta pai asta cred ca nu sa mai auzit pana acum e un mare mister daca era varoa pai mai gaseam si noi ceva mortaciuni........daca o sa afli pana la urma cauza sa ne-o spui si noua ca e tare interesant
gica.mosu scrie:NELU-te rog sa descapacesti citeva celule si pe puiet vei gasi3-8 paduchi,asa am facut in 1984
(PRIMA INFESTARE) dupa primul trat cu sineacar+faina de griu(asa era atunci)m-am speriat,
am anuntat la -ACA apoi dezastru cine nu adat tratament-jale mare,pierderi la greu,tata 40 fam
cumnatul 11 fam(toti) si prin judet la fel...Iata nici azi nu am scapat...Mosuuu!!!
]proapis13 scrie:nelu bizz scrie:....ramele mai aveau puiet de toate virstele,mai aveau miere,albina moarta absolut deloc.
Nu am auzit sa fie cazuri de C.C.D.in Romania;cel putin oficial
suspectez insa o infestare masiva cu varoa,insa nu sunt sigur
[Ai facut testul varoa acasa??
Testul varoa consta in adunarea albinelor moarte de pe fundul stupului,
introducerea acestora intr-un borcan de 700ml plin pe jumatate cu apa
Dupa ce se agita continutul se lasa la decantat
Albinele se ridica deasupra apei iar paduchele pica pe fundul borcanului
Daca la o mana de albina moarta ai mai mult de 30 de indivizi inseamna
ca acolo ai avut o infestare masiva sau ca tratamentul nu a fost eficient
salve
Gabysgg scrie:Daca era infestare de paduchii avand un vedere ca nu suntem decat in aprilie ,acele familii nici nu mai trebuiau sa iasa din iarna
nelu bizz scrie:gica.mosu scrie:NELU-te rog sa descapacesti citeva celule si pe puiet vei gasi3-8 paduchi,asa am facut in 1984
(PRIMA INFESTARE) dupa primul trat cu sineacar+faina de griu(asa era atunci)m-am speriat,
am anuntat la -ACA apoi dezastru cine nu adat tratament-jale mare,pierderi la greu,tata 40 fam
cumnatul 11 fam(toti) si prin judet la fel...Iata nici azi nu am scapat...Mosuuu!!!
miine ma duc si fac amindoua testele si pe al dvs si pe al lui proapis,iar miine seara o sa postez rezultatul,va multumesc cu respect
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori