Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Albinuta5 - prima zi ca apicultor !

Mesajde Albinuta5 » 22 Apr 2012, 14:53

Buna ziua.
De ieri am cumparat si am adus primele 2 familii de albine, pe 6 rame fiecare.
Am avut 2 stupi cu imprumut. Am comandati 5 stupi noi ce vin la sfarsitul lui Mai.
Nevasta-mea s-a panicat de la momentul cand am dat telefon ca am cei 2 stupi cu albine in masina gata de drum.
Dupa 25 Km de drum ( in masina eu, albinele, 2 din cei 3 baieti ai mei) am ajuns acasa pe o vreme ploioasa.

Avem deja un sir (destul de lung) de intrebari si nelinisti in ceea ce priveste locul in care am pus stupii, daca au ce culege in jurul lor, daca nu au suferit la transport.

A doua zi dimineata (adica azi) la unul din stupi era activitate era activitate , la unul nu. (se vede in filmulet chiar) . La acela cu nu, era urdinisul intors in sus. L-am intors. Doar apoi au inceput sa iasa albinele. Totusi la stupul rosu albinele sunt mai active decat la celalalt .

Intrebari:
- de ce unul din stupi e mai activ?
- vreau sa pun facelia pe terenul de 18 ari pe care se vede stupul ( in poza ) . Va avea efect ?
- albinele au intepat si pe nevasta-mea pe terasa casei si pe copiii vecinului azi (in prima zi) . Asa va fi tot timpul sau doar acuma la inceput ? Sunt prea aproape de casa ?
- cei 2 stupi sunt in camp deschis. Nu e o problema cu vantul (ce bate din dreapta spre spatele stupilor) si cu arsita vara ?
- am un vecin la cca 100 metri cu stupi de albine (multi) . Va fi o problema ?
- le voi pune maine adapatoare si hranitoare (le cumpar maine) . Voi pune pt hranirea de stimulare zahar udat cu un pic de apa caldutza. e bine ?
Fişiere ataşate
Amplasare stupi.jpg
Amplasare stupi.jpg (21.68 KiB) Vizualizat de 4156 ori
Stupul rosu.jpg
Stupul rosu.jpg (23.77 KiB) Vizualizat de 4156 ori
Poza stup rosu inchis.jpg
Poza stup rosu inchis.jpg (16.59 KiB) Vizualizat de 4156 ori
Ultima oară modificat de Albinuta5 pe 22 Apr 2012, 15:04, modificat 1 dată în total.
Albinuta5

Re: Albinuta5 - prima zi ca apicultor !

Mesajde Jean Valjean » 22 Apr 2012, 15:01

Bun venit si la cati mai multi.
Si eu sunt tot la inceput, asa ca nu pot decat sa va urez bun venit, pentru raspunsuri la intrebari las pe altii.

PS. N-am vazut nici un filmulet, mai incercati, poate va reuseste.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Albinuta5 » 22 Apr 2012, 15:06

Am pus si poze acum !
Albinuta5

Mesajde catalin_vl » 22 Apr 2012, 15:33

bine ai venit! :)
cu intepatu nu este nici o problema, numai sa nu fi alergic..... :?
facelia....un lucru bun.
mai trebuie un afumator , o dalta si un costum, in rest pe parcurs.
mult spor si sa vedem cat mai multi pe langa cei doi deacum. Catalin.
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde Albinuta5 » 23 Apr 2012, 15:17

Am vazut pe forum unii apicultori experimentati care numeau incepatorii "Ugigasi de albine", in speta cei care apelau la fonduri europene pentru albinarit.

Ce credeti e sau nu e o solutie de a apela la fonduri europene ca incepator ?
Albinuta5

Mesajde FLORINELU » 25 Apr 2012, 21:01

bun venit si la mai mare,ca numar de stupi.
ai pus o gramada de intrebari,si incercam raspunsuri.
cea mai mare problema o vei avea din cauza vecinului cu multi stupi.cauta sa te-ntelegi bine cu el,la fel si cu vecinii pe care au indraznit sa-i intepe albinele tale. in prima zi au fost mai rele fiind stresate de la transport,dupa aceea vor fi mai cuminti,dar tot vei mai avea cate o reclamatie.pregateste cate un borcan de miere si la care primeste mai multe intepaturi ii dai un borcan mai mare.
cumpara niste "claritin"daca e vreunul alergic.
iti urez mult noroc.
FLORINELU

Mesajde victor s » 26 Apr 2012, 18:31

Albinuta5 scrie:- de ce unul din stupi e mai activ?
- vreau sa pun facelia pe terenul de 18 ari pe care se vede stupul ( in poza ) . Va avea efect ?
- albinele au intepat si pe nevasta-mea pe terasa casei si pe copiii vecinului azi (in prima zi) . Asa va fi tot timpul sau doar acuma la inceput ? Sunt prea aproape de casa ?
- cei 2 stupi sunt in camp deschis. Nu e o problema cu vantul (ce bate din dreapta spre spatele stupilor) si cu arsita vara ?
- am un vecin la cca 100 metri cu stupi de albine (multi) . Va fi o problema ?
- le voi pune maine adapatoare si hranitoare (le cumpar maine) . Voi pune pt hranirea de stimulare zahar udat cu un pic de apa caldutza. e bine ?

1. E mai puternic
2. Nu pe masura asteptarilor (vezi morala de la ''pomul laudat'')
3. Poate doar acum...sau nu...
4. Ba da... albinele trebuiesc ferite de curenti de aer si conditii extreme (sunt ele mai harnice decat oamenii, dar sunt totusi niste fiinte)
5. Se prea poate...depinde de orientarea celor 2 stupini...
6. Nu e bine...citeste aici viewtopic.php?f=9&t=643

Toate cele bune si mai da un semn p-aici...!
p.s. O sa ramai fara caramizi pentru constructie daca o tii in ritmul acesta... :lol:
victor s

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?