Buna ziua.
De ieri am cumparat si am adus primele 2 familii de albine, pe 6 rame fiecare.
Am avut 2 stupi cu imprumut. Am comandati 5 stupi noi ce vin la sfarsitul lui Mai.
Nevasta-mea s-a panicat de la momentul cand am dat telefon ca am cei 2 stupi cu albine in masina gata de drum.
Dupa 25 Km de drum ( in masina eu, albinele, 2 din cei 3 baieti ai mei) am ajuns acasa pe o vreme ploioasa.
Avem deja un sir (destul de lung) de intrebari si nelinisti in ceea ce priveste locul in care am pus stupii, daca au ce culege in jurul lor, daca nu au suferit la transport.
A doua zi dimineata (adica azi) la unul din stupi era activitate era activitate , la unul nu. (se vede in filmulet chiar) . La acela cu nu, era urdinisul intors in sus. L-am intors. Doar apoi au inceput sa iasa albinele. Totusi la stupul rosu albinele sunt mai active decat la celalalt .
Intrebari:
- de ce unul din stupi e mai activ?
- vreau sa pun facelia pe terenul de 18 ari pe care se vede stupul ( in poza ) . Va avea efect ?
- albinele au intepat si pe nevasta-mea pe terasa casei si pe copiii vecinului azi (in prima zi) . Asa va fi tot timpul sau doar acuma la inceput ? Sunt prea aproape de casa ?
- cei 2 stupi sunt in camp deschis. Nu e o problema cu vantul (ce bate din dreapta spre spatele stupilor) si cu arsita vara ?
- am un vecin la cca 100 metri cu stupi de albine (multi) . Va fi o problema ?
- le voi pune maine adapatoare si hranitoare (le cumpar maine) . Voi pune pt hranirea de stimulare zahar udat cu un pic de apa caldutza. e bine ?