Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Camera frigorifica pt.desinfectare faguri

Mesajde milu56 » 10 Apr 2012, 00:36

Aici gaselnita face mari ravagii din cauza verii cu mari calduri si lipsa de cules.
milu56

Mesajde rocco76 » 22 Apr 2012, 21:44

jenica67 scrie:Problema este ca una din rame poate avea numai cateva oua, si treaba este rezolvata. Dupa mine rezolvarea este numai daca, se tin la frig sa moara larvele, apoi caldura, sa eclozeze oualele care rezista la frig, si al doilea frig, sa omoram tura a doua, de larve. Dar apropo, eu nu am dar bunicul meu era de la Baia de Arama, si acolo creste levantica, care alunga orice molie. Nu stiu daca face fata si la gaselnita, dar cred ca da. Daca am avea cultivata in stupina, sigur pe acolo nu ar trece gaselnita. Apropo are cineva cultivata si daca da poate ne da ceva seminte sau ne spune cum se inmulteste, ca am vazut adevarate culturi afara, de levanda, care cred ca este acelasi lucru.

a plantat sotia levantica sub fiecare tufa de trandafiri ca tratament impotriva paduchilor(de trandafir) si da randament cam pana la 120-150 cm innaltime
ramele le pastrez 7 maxim 8 intr-un cat intrucat am observat ca gaselnita intra daca ramele sunt lipite
rocco76

Mesajde milu56 » 05 Mai 2012, 05:55

Frigiderul ne salveaza...
milu56

Mesajde jenica67 » 20 Sep 2012, 21:38

Asa, si..............
jenica67

Mesajde Ruben » 21 Sep 2012, 17:55

Asa ceva, milu?

Sau gaseste undeva o zona alpina cu frig natural :roll:
Fişiere ataşate
rsz_1dsc05353.jpg
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 21 Sep 2012, 17:57

Sau mai este o varianta.

Curentul de aer. Daca trece suficient curent de aer printre rame, nu avem gaselnita. O sita deasupra stivei, una jos, si putin spatiu intre rame....
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kamy » 21 Sep 2012, 18:17

Ruben scrie:Sau mai este o varianta.

Curentul de aer. Daca trece suficient curent de aer printre rame, nu avem gaselnita. O sita deasupra stivei, una jos, si putin spatiu intre rame....

fratilor io ma gandisem la un dulap chiar din lemn facut si cu sita asezat intr-un loc cu curent de aer!
kamy

Mesajde mary77 » 21 Sep 2012, 18:46

Pentru cei cu ME sau....., fund cu sita anti varoa-caturi care sunt nevoie -capac cu site de aierisire, la adapost ferite de interperi, a nu se inveli caturile cu folie.Efectul de horn da rezultate,ramele sa fie putin departate una de alta.
mary77

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE