Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cata Varoza?

Mesajde badguy_goodguy » 23 Apr 2012, 01:01

Am facut tratament cu amitraz, pt. prima data anul asta ,anul trecut nu am tratat decat cu beevital ...
Am inchis stupul 20 de minute, si dupa o ora m-am uitat pe foitza de control. Nu am vazut mai mult de 10-30 de acarieni / familie de albine.
Este ok?
App paduchii pareau vii parca se deplasau, am luat foile de control sa le aduc acasa, si spre drum au disparut de pe ele :| or fi fugit prin plasa de bagaje/cazuti de pe foi nu stiu :(
badguy_goodguy

Re: cata Varoza?

Mesajde cristi_vidican » 23 Apr 2012, 07:56

Acum nu prea mai ai ce sa le mai faci paduchilor. Sunt bine ascunsi in celule. Despre numar ... cand ai mult puiet capacit nu e relevant daca cad putini. De exemplu, in cazul meu anul trecut in august, dadeam cu VF si nu cadea aproape nimic. Asta nu inseamna ca nu erau paduchi in stup. Au cazut foarte multi in septembrie, dupa ce n-a mai fost puiet asa de mult.
VF-ul mai bine il dadeai mai la inceputul primaverii, prin martie. Eu am mai facut un tratament anul trecut dupa salcam, cand am vazut la un stup pe trantori plin de varroa. M-am speriat si am dat un fum la toata lumea. La acel stup care nu mai avea puiet (roise si isi pierduse matca cea tanara) a cazut foarte mult varroa, la ceilalti au cazut 2-3 bucati.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde badguy_goodguy » 23 Apr 2012, 10:26

Deci , ceea mai buna idee acuma ar fi rama oarba, nu?
badguy_goodguy

Mesajde Bee Happy » 23 Apr 2012, 10:41

Cea mai buna idee, e sa mai faci un varachet peste 7-8 zile.
Cei 30 de paduchi cazuti, arata ca beevitalul dat in toamna, nu e chiar asa de vital. Iar daca te lasi doar in baza lui, poate fi ''mortal''. Ai o infestare serioasa. Daca tratamentele de toamna au fost eficiente, nu ar trebui sa cada mai mult de 4-5 paduchi.
Pune si rama oarba, dar sa nu lasi trantorii sa eclozioneze :mrgreen:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE