Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Vecine e buna mierea!?

Mesajde Cipri S » 02 Iul 2011, 18:20

Anu asta am pierdut 3 roiuri.Am rupt botcile,am umblat destul de des in interiorul familiilor,am facut si 6 roiuri insa tot am pierdut trei.De ce zic ca le-am pierdut, pt ca au zburat la 10 metri distanta si s-au asezat in curtea vecinului.Iar vecinu,ca numa vecin nu se numeste, a chemat un alt mester sa i le prinda si asa s-a facut si el cu 3 familii.Da nu a venit la mine sa-mi zica,sau cum se face intre vecini,pur si simplu a chemat pe altcineva sa i le prinda si le-a pus si el in 3 lazi si acu se da si el rotund ca e apicultor.
Acum vreo cativa ani ai mei aveau un bar,au vazut ei ca merge treaba cat de cat au deschis si ei unu la 10 m departare.Acum cu albinele. M-as duce la el sa-i zic ca e marlan, dar ma tem ca n-am cui sa-i zic,nu stiu daca merita sa ma agit atat.Oricum cand bagi bani in stupi,albine,tratamente etc. si cand vezi ca ala de peste gard "se serveste din albinele tale" parca nu te simti tocmai bine.Mi-am spus si eu oful aici,sper ca nu am plictisit sau deranjat pe nimeni.
Cipri S

Re: Vecine e buna mierea!?

Mesajde lammert » 02 Iul 2011, 18:29

Mie anul trecut vecinu mi-a vandut roi pe cate un pachet de tigari (care au ajuns la el in livada).La noi la ramani orice ii posibil de aceea ne merge si asa bine
lammert

Mesajde Cipri S » 02 Iul 2011, 18:39

lammert scrie:Mie anul trecut vecinu mi-a vandut roi pe cate un pachet de tigari (care au ajuns la el in livada).La noi la ramani orice ii posibil de aceea ne merge si asa bine

Ti i-a vandut tie sau altcuiva? Ca daca ti i-a dat tie e ok, si mie mi-ar fi parut bine sa vina la mine sa mi-i dea si sa-i dau ceva pe ei.
Cipri S

Mesajde danut » 02 Iul 2011, 21:43

La mine un prieten apicultor a patit-o si mai rau ,toti roii care s-au asezat in curtea vecinului sau, au zburat care incotro au putut ptr. ca asta nu a dat voie nici propietarului nici la altcineva sa-i ia si asta ani de zile si stiti de ce?: din invidie ca stuparul s-a pricopsit de pe urma albinelor si el este sarac ,adevarul ca e o saracie a dracului de om ,dar asta ptr. ca e prost si lenes,sa te fereasca Dumnezeu sa ai asemenea prosti vecini .si sa te fereasaca sa mai te nasti si sa traiesti in Romania!
LIBERTATEA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET AL OMULUI!
danut

Mesajde lammert » 02 Iul 2011, 21:53

i-a vandut la alti apicultori din zona.nu a vrut sa mi-i vanda mie
lammert

Mesajde teinegru64 » 02 Iul 2011, 22:59

Cipri S scrie: .

Incearca sa profiți de situție....cu siguranța, mai exista un vecin ...care mai devreme ori mai tarziu, va fi ințepat.Arunca zvonul ... fam roitoare sunt cele mai ințepatoare, de asta nici nu te obosești sa le capturezi :lol: roiurile.La primul scandal cu ințepaturi,stai liniștit...ca tu ai fam selecționate :lol: pe cand vecinu a adunat ce ai aruncat tu la gunoi. :mrgreen:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Mishu05 » 02 Iul 2011, 23:27

Avantaje..si dezavantaje
- zboara ele pe o raza de 2-3km minim si aduc nectar? zboara. obtinem miere de la ele , o vindem si facem bani? facem.
- mai zboara cateodata si cum vor ele ca deh..nu le-am domesticit pana acum si nici sanse nu prea sunt ( si e mai bine asa, cred eu)
- daca tu nu ai avut grija sa ii divizezi la timp sau sa le rupi botcile ele au hotarat sa faca ceva pe tema asta..si sa stii ca vor face si la anu la fel daca nu intervii la timp. Nu o lua ca pe un repros pur si simplu asta e realitatea si ca o alinare asa..ni se intampla tuturor, chiar si celor mai experimentati. Asta e..albinele mai si roiesc.
Sa nu iti para rau, un om care se bazeaza pe 3 roiuri prinse ( si mai ales de altcineva, nu de el) nu face multi purici in domeniu ca e mult de munca si dupa cum l-ai descris tu e destul hraparet dupa inavutire. Mai bine fa-ti tu treaba cat mai bine si nu-i mai da de munca la anu..:)
Succes !
Mishu05

Mesajde Cipri S » 03 Iul 2011, 09:52

Sper ca la anul sa fiu mai atent si sa nu-mi mai roiasca asa mult.
Cipri S

Mesajde Cipri S » 03 Iul 2011, 09:53

teinegru64 scrie:
Cipri S scrie: .

Incearca sa profiți de situție....cu siguranța, mai exista un vecin ...care mai devreme ori mai tarziu, va fi ințepat.Arunca zvonul ... fam roitoare sunt cele mai ințepatoare, de asta nici nu te obosești sa le capturezi :lol: roiurile.La primul scandal cu ințepaturi,stai liniștit...ca tu ai fam selecționate :lol: pe cand vecinu a adunat ce ai aruncat tu la gunoi. :mrgreen:

Buna idee! :lol:
Cipri S

Mesajde Adi Hodis » 03 Iul 2011, 10:00

Mai fratilor, da' vecinii aia nu au cocosi care sare gardul sa curteze gainile voastre ??? ... nu au closhte cu pui care trece la voi ??? ... nu au caini care va sparge gardul ca sa ... ... nu au pisici care sa vina pe la voi ??? :roll:
Ia prindeti-le si intrebati-l, vrea sa le cumpere de la voi ???. :P

Daca roiul s-a ashezat in pomul, vecinului, asta NU INSEAMNA CA E ROIUL LUI ... la fel cum nici cocoshul lui, nu este al tau daca a sarit gardul la gainile tale.

Vedeti ca asta e LEGE SCRISA !. ;)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde dorindafi » 03 Iul 2011, 10:12

Cipri S scrie:Anu asta am pierdut 3 roiuri.Am rupt botcile,am umblat destul de des in interiorul familiilor,am facut si 6 roiuri insa tot am pierdut trei.De ce zic ca le-am pierdut, pt ca au zburat la 10 metri distanta si s-au asezat in curtea vecinului.Iar vecinu,ca numa vecin nu se numeste, a chemat un alt mester sa i le prinda si asa s-a facut si el cu 3 familii.Da nu a venit la mine sa-mi zica,sau cum se face intre vecini,pur si simplu a chemat pe altcineva sa i le prinda si le-a pus si el in 3 lazi si acu se da si el rotund ca e apicultor.
Acum vreo cativa ani ai mei aveau un bar,au vazut ei ca merge treaba cat de cat au deschis si ei unu la 10 m departare.Acum cu albinele. M-as duce la el sa-i zic ca e marlan, dar ma tem ca n-am cui sa-i zic,nu stiu daca merita sa ma agit atat.Oricum cand bagi bani in stupi,albine,tratamente etc. si cand vezi ca ala de peste gard "se serveste din albinele tale" parca nu te simti tocmai bine.Mi-am spus si eu oful aici,sper ca nu am plictisit sau deranjat pe nimeni.

:mrgreen: salutare cipri daca tot se tzine scai de tine shi incearca a te copia in toate mai iatzi o sotzie shi daca te copiaza inseamna ca-i nebun :lol:
dorindafi

Mesajde Cipri S » 03 Iul 2011, 10:46

dorindafi scrie:
Cipri S scrie:Anu asta am pierdut 3 roiuri.Am rupt botcile,am umblat destul de des in interiorul familiilor,am facut si 6 roiuri insa tot am pierdut trei.De ce zic ca le-am pierdut, pt ca au zburat la 10 metri distanta si s-au asezat in curtea vecinului.Iar vecinu,ca numa vecin nu se numeste, a chemat un alt mester sa i le prinda si asa s-a facut si el cu 3 familii.Da nu a venit la mine sa-mi zica,sau cum se face intre vecini,pur si simplu a chemat pe altcineva sa i le prinda si le-a pus si el in 3 lazi si acu se da si el rotund ca e apicultor.

:mrgreen: salutare cipri daca tot se tzine scai de tine shi incearca a te copia in toate mai iatzi o sotzie shi daca te copiaza inseamna ca-i nebun :lol:

buna asta! :lol:
Cipri S

Mesajde Cipri S » 03 Iul 2011, 10:50

Adi Hodis scrie:Mai fratilor, da' vecinii aia nu au cocosi care sare gardul sa curteze gainile voastre ??? ... nu au closhte cu pui care trece la voi ??? ... nu au caini care va sparge gardul ca sa ... ... nu au pisici care sa vina pe la voi ??? :roll:

Daca roiul s-a ashezat in pomul, vecinului, asta NU INSEAMNA CA E ROIUL LUI ... la fel cum nici cocoshul lui, nu este al tau daca a sarit gardul la gainile tale.

apropo de gaini , mi-am adus aminte ca anul trecut aveau ai mei niste pui marisori si mai treceau prin gard si intrau la el.Avea si el pui si cand ii ziceam ca au intrat puii mei la el zicea ca is ai lui.Eu nu-s omu' care sa ma cert,sau sa isc scandal,dar toate pana intro zi.
Cipri S

Mesajde Cipri S » 04 Iul 2011, 10:44

Adi Hodis scrie:Mai fratilor, da' vecinii aia nu au cocosi care sare gardul sa curteze gainile voastre ??? ... nu au closhte cu pui care trece la voi ??? ... nu au caini care va sparge gardul ca sa ... ... nu au pisici care sa vina pe la voi ??? :roll:

Adi stii cumva unde gasesc aceasta lege?
Cipri S

Mesajde aliuta2000 » 04 Iul 2011, 11:35

Cipri S scrie:Adi stii cumva unde gasesc aceasta lege?

nu stiu unde gasesti aceasta lege , dar exista si scrie ca la prinderea roiurilor nu se tine cont de proprietate , adica se poate incalca fara acordul prorietarului.
cauta si o sa vezi ca e asa
A.D.
aliuta2000

Mesajde Cipri S » 04 Iul 2011, 13:51

Se merita oare sa ma duc sa ii cer inapoi?Stiu ca nu mi-i da din prima,tre sa vin cu politia.V-am zis nu-s om de scandal.
Cipri S

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE