Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Vreau sa-mi cumpar albine

Mesajde sind500 » 24 Apr 2012, 23:15

Va salut viitori colegi. Sunt si eu la inceput de drum, deocamdata la stadiul de planificari. Am in curte in jur de 10-12 cutii goale pe care le-a folosit tatal meu un singur an(cutiile fiind luate noi noute), insa sunt goale cam de 4 ani. In urma cu vre-o doua zile m-am hotarat sa reiinvii aceasta activitate, daca cutii tot am, imi mai trebuie doar albine. Intrebarea mea este, ca incepator(eu nu m-am mai ocupat de albine niciodata) ce imi sugerati sa cumpar roiuri sau familii de albine(si de ce) si cam cate la numar. Deasemenea as dori sa aflu cum sa-mi dau seama ca o familie/roi sunt bune cand le cumpar(ce aspect trebuie sa aiba, trebuie sa fie si puiet pe rame etc)-nu ma pricep deloc. Totodata as vrea sa stiu si cam ce preturi are un roi/familie ca sa nu fiu pacalit.Multumesc anticipat
sind500

Re: Vreau sa-mi cumpar albine

Mesajde stefanmadalin » 24 Apr 2012, 23:45

Baga mare la lectura,filmulete pe youtube,tot ce prinzi,sunt destule scrise si pe aici,apicultura nu se poate preda intr-un post sau topic.Dupa ce ai putin habar si esti nelamurit vii si ne intrebi ce si cum.
Bafta la invatat!
stefanmadalin

Mesajde clncatalin » 24 Apr 2012, 23:52

Orice ti-am spune, daca nu ai lucrat niciodata cu ele tot nu vei "vedea" ce este de vazut.
Ia pe cineva cu experienta sa te ajute .
Bafta!
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde Adi Hodis » 26 Apr 2012, 04:41

@Corneluiule draga, de ce crezi ca o sa fie tzepuit ? ... ca NU toti sint tzepari ! ... oare matale doar d'aia ai intalnit ?

Fecior ! ... tare m-as fi bucurat sa scrii ca stii cate ceva despre albine inainte de a le cumpara.
De asta ai nevoie cel mai mult, sa stii Ce si cum cu albinele ... si eu te sfatuiesc sa citestisi sa inveti cat de mult poti, sa-ti cumperi cateva familii de albine si daca gasesti un stupar care sa te primeasca la munca, fi-i activ!.

PS
Nimeni nu-ti va rezolva problemele pe loc cand le vei antalni ... si va trebui sa le rezolvi singur adesea dar trebuie sa stii ... multe !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde sind500 » 26 Apr 2012, 07:16

Multumesc pentru sfaturi. Am sa tin cont de ele. Pana la urma am sa cumpar 5 familii de la un coleg care este veteran in bransa. Am inteles totusi ca este mai bine sa incep cu familii decat cu roiuri.
sind500

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR