Sunt adevaruri ce se cereau de mult timp rostite si nu doar scrise prin carti la care omul de rind nu are acces
Cei ce simt si traiesc romaneste o sa fie patrunsi de fiorul launtric al cuvintelor
Vizionare placuta
salve
liviu1965 scrie:Durerea mea e ca am uitat religia strabunilor nostri
Am fost colonizati si ne-am uitat religia noastra.
In rest, inca mai existam
augustin scrie:Romanii nu au cucerit doar 20% ci mai mult de 60%.
Sunt si eu roman, ma doare ce minciuni au spus multi istorici, caut si eu dovezi scrise contra lor, dar sa nu cadem in extrema cealalta.
Cultura dacilor este una extraordinara, originala, autentica si unica.
Multe tehnici si mestesuguri (bijuterie, ceramica, metalurgie, medicina (practica, nu aia practicata cu 'ajutor divin'), prelucrarea lemnului, apietrei, tehnici de minerit, etc) sunt ramase de la daci.
Pacat ca deocamdata cultura lor scrisa nu a fost descoperita, poate ca scrierile lor s-au pierdut, poate informatia era transmisa oral, ca in cazul galilor, pacat ca lucrarile celor care i-au cunoscut indeaproape s-au pierdut (Dio Crisostomul, Ovidiu, etc).
Stim prea putine si e prea mult loc de speculatii.
Mare pacat
LUPU' ALBINELOR scrie:- Proapis13, felicitari pentru initiativa !
Cristian IONITA scrie:mda .... un general basinos face niscaiva supozitii pe ton cat mai sforaitor ... si uite cum cad multi pe spate
Nu spun ca ipotezele nu pot fi adevarate .... dar la acest moment si la documentarea si argumentarea prezentata .... sunt doar niste ipoteze ... e drept prezentate cu reteta a la Dan Diaconescu .... stiti voi care .... ala cu in direct si in reluare simultan
LUCIAN AVRAM scrie:ADEVARAT ca este TULBURATOR
Cristian IONITA scrie:liviu1965 scrie:Durerea mea e ca am uitat religia strabunilor nostri
Am fost colonizati si ne-am uitat religia noastra.
In rest, inca mai existam
la ce stramosi .... si mai ales la ce religie te referi?
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 26 vizitatori