Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultor incepator doresc cat mai multe sfaturi!

Mesajde soicagabriel » 11 Oct 2011, 22:13

deci eu am inteles ca diafragma trebuie sa fie grosime 3-4 mm, sus sa aiba inaltimea unei rame,iar jos sa aiba cam 1cm distanta fata de fundul stupului.ma refer la diafragma pt. restrangerea cuibului. corectatima daca am inteles gresit.
soicagabriel

Mesajde proapis13 » 11 Oct 2011, 22:23

Diafragma mobila folosita de mine facuta ad-hoc
Se ia una rama chiar si insarmata se taie una bucata p.f.l.
la dimensiunile exterioare ale ramei se bate in cuite si
se introduce dupa ultima rama cu puiet
Se lucreaza cu ea marind sau micsorand cuibul pana in
preajma marelui cules cand locul ei e luat de rama oarba
atunci cand albinele incep sa o ia in primire ca in foto
Priceput-ai chichirezul??? :o
salve :D
Fişiere ataşate
DSC03312.JPG
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Badea. claudian » 11 Oct 2011, 22:55

soicagabriel scrie:deci eu am inteles ca diafragma trebuie sa fie grosime 3-4 mm, sus sa aiba inaltimea unei rame,iar jos sa aiba cam 1cm distanta fata de fundul stupului.ma refer la diafragma pt. restrangerea cuibului. corectatima daca am inteles gresit.

Este ok
Badea. claudian

Mesajde iulyan_milo » 26 Ian 2012, 21:22

soicagabriel scrie:stup

Cat te-a costat un stup ca asta?
iulyan_milo

Mesajde clabescu.marius » 26 Apr 2012, 17:08

Buna ziua,
Astazi am spart si eu cuibul cu o rama cu FA si ma gandesc ca poate nu am procedat corect si as vrea sa imi dati ceva sfaturi.Am inceput in felul urmator:am avut niste familii de albine cumparate acum 3 saptamani de la cineva dar le avea pe rame 3/4 deci trebuie sa inlocuiesc incet,incet toate ramele.Am luat o rama cu puiet capacit fara albina de la familia ce-a mai puternica si am dat-o unui roi pe care l-am facut anul trecut si care era ceva mai slab,iar rama cu fagure artificial am bagat-o in familia puternica exact in mijlocul cuibului intre 2 rame cu puiet capacit.Vreau sa stiu daca am procedat bine deoarece este prima data cand efectuez aceasta operatie si singurul ajutor care il am sunt cartile si voi cei cu experienta mai multa. As mai dori sa stiu si cum procedez cu rama care am bagat-o cu puiet roiului dupa ce eclozeaza puietul o pot scoate pur si simplu? :?
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde un OM » 26 Apr 2012, 17:40

Hapropo, pa-ntepatura ia incearca mata un praf...de otet.
Din alt punct de vedere: cate rame cu puiet ai in stup de a-i pus fagure artificial si cam ce cules de intretinere ai, sau doar banuiesti ca il ai.Sanatate.
un OM

Mesajde clabescu.marius » 26 Apr 2012, 17:54

un OM scrie:Hapropo, pa-ntepatura ia incearca mata un praf...de otet.
Din alt punct de vedere: cate rame cu puiet ai in stup de a-i pus fagure artificial si cam ce cules de intretinere ai, sau doar banuiesti ca il ai.Sanatate.

In jur de 5 rame cu puiet...m-am hotarat sa fac asa mai mult din cauza ramelor care sunt mai mici adica 3/4 si au crescut faguri cu celule de trantor iar deasupra ramelor alti fagurasi crescuti iar eu nu pot adauga catul desupra deoarece nu am rame cladite.Daca cladesc ramele de 1/1 cele care sunt acum 3/4 le pot pune in cat.
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR