Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tema zilei

Mesajde bostina constantin » 07 Mar 2012, 14:11

bostina constantin scrie:Va salut pe toti!!Eu am aproape 56 de ani ma incadrez?? Daca da iata ce am constatat eu;
Daca mureau de foame erau mai multe infipte in faguri. Atunci sa zicem ca stupul nu a fost strans corect in toamna, ghemul s-a rasfirat cand i-a permis temperatura, a venit gerul a prins albina pe toate ramele si a murit de frig. Aceasta se poate constata si din faptul ca albinele moarte sunt imprastiate pe tot fundul. Sa fiti iubiti!!C.B

Scuze!!Nu am observat ca ,,premiul'' a fost adjudecat de un senior, pe care il felicit :D . Oricum raspunsul meu era necastigator. Astept urmatoare ,,faza'' :lol: .Sanatate C.B.
bostina constantin

Mesajde pin » 26 Apr 2012, 13:38

Daca vrei sa-ti raspunda incepatorii posteaza intrebarile acolo. Aici e "rezervat membrilor stuparitul". Eu recunosc ca nici n-am incercat sa accesez acest topic cateva luni deoarece nu am crezut ca am voie. E posibil sa mai fie si altii ca mine.
pin

Mesajde Dila Daniel » 27 Apr 2012, 11:50

Pai bine mai Pin-ule...tu nu esti membru?cum sa nu poti intra.
Diferentza este ca nu poti posta daca nu esti logat...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde tiby visan » 27 Apr 2012, 16:59

alt stupar scrie:Rog sa participe la discutie doar cei care se considere inca incepatori in apicultura !

Deci: in cimitir, avem asa ceva:

eu cred ca ar fi bine luat de acolo,vorbit cu proprietari cavoului[rudele defunctului] facut un tratament pt. varoua''ca doar nu a luat mierea de la defunct.luati faguri de acolo cei cu puiet pusi pe rame,puse intr/o lada[stup] si adaugat inca vreo 2 faguri cu hrana[miere polen] daca este o familie puternica pus 1,2 rame la cladit.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde un OM » 27 Apr 2012, 21:41

Raspunsul corect s-a dat deja, de mult...e pagini inapoi.
un OM

Mesajde alt stupar » 14 Dec 2012, 23:44

astazi am avut deosebita placere sa am in "atelier" un oaspete drag - un om harsait prin apicultura mult inainte de de a ma naste eu si care, desi octogenar. intretine suficiente familii de albine.
Nasul meu de botez ( uite cum... cine se-aseamana... :lol: )
Si cum peste discutiile de cumetrie am trecut rapid, povestea a alunecat fireste spre albine. Ocazie cu care mi-am furat-o original la teorie!
Scurt, argumentat si la obiect!

Acum , revenind la "tema zilei" fac si eu la randul meu pe desteptu` si invit din nou incepatorii sa incerce un raspuns unei intrebari la care eu am inghitit in sec :oops: :
-datorita carui fapt si in ce conditii ghemul unei colonii de albine in stare biologica perfecta si fara a fi fost special "preparata" pentru asa ceva ocupa ACUM 12 - 14 rame ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 14 Dec 2012, 23:51

alt stupar scrie: -datorita carui fapt si in ce conditii ghemul unei colonii de albine in stare biologica perfecta si fara a fi fost special "preparata" pentru asa ceva ocupa ACUM 12 - 14 rame ?

Nu puteai sa vii si tu cu intrebarea asta maine ca deja incepatorii cred ca e vba despre un film S.F.
12-14 rame ocupate ACUM de albina :roll: :!: Pai unii n-au avut asa ceva nici macar asta vara :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2012, 00:50

Alt Stupar, mie imi plac provocarile si marsez chiar daca risc sa ma fac de ras.

Pe de alta parte nu sunt sigur ca am inteles bine intrebarea. Daca e vorba de temperatura de astazi (ger) si nu te gandesti sa le aduci inauntru, la caldura... Zic asa: ghemul il fac in jurul matcii. Daca n-au matca?

Dupa mancare umbla cu ghemul, ca sa incalzeasca mierea. Nu stiu...ce fac daca n-au mancare?
Pleaca care-ncotro sa caute?

Puiet nu au la ora asta!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde alt stupar » 15 Dec 2012, 00:54

are unu o semnatura graitoare (zic io)
cica cine intreaba e prost pana i se raspunde, cine nu ramane prost o viata-ntreaga... asa si cu facutul de ras !
Pai nu zisai ca io ( stuparu` lu peste din secolul XXI ) m-am facut primul de ras in fata nashului ?
Si ce ?
Mi-a cazut trofeul ?
alt stupar

Mesajde alt stupar » 15 Dec 2012, 00:57

repet, stup bun pe treaba lui, la locul lui si cum ar veni astazi... maine...egal, nu intro anume zi !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 15 Dec 2012, 01:00

primul incepator ( 1-2 ani ) care vine cu un raspuns bun pana dumunica seara fara a fi ajutat aiurea are respectul meu. Si tot sprijinul care il voi putea oferi.
alt stupar

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2012, 01:04

Deh, pricepui, da una e sa spun ca nu stiu si alta sa spun vreo prostie.

Daca nu e din lipsa matcii, pur si simplu sunt sigur ca nu fac asta pe frig. Daca dintr-un motiv sau altul se incalzeste interiorul vor circula.

Alta ipoteza: n-au oxigen destul? Habar n-am daca in cazul asta se rasfira sau mor inghesuite.

3 Trece-o la categoria bancuri: s-a basit matca :lol:

4. Lipsa pasturii determina rasfirarea ghemului, dar ...14 rame?
Australia :shock:
Ultima oară modificat de Mircea_63 pe 15 Dec 2012, 02:04, modificat 1 dată în total.
Mircea_63

Mesajde jiji » 15 Dec 2012, 02:03

matca imperecheata in septembrie , si a ouat cat a putut pana a venit geru
jiji

Mesajde MyBees » 15 Dec 2012, 02:24

Daca se afla in Romania si nu prin tarile calde, caz in care nu ar fi o minune... cuibul unei colonii intr-un multietajat, care tocmai face trecerea catre corpul doi, fara a fi terminat rezervele din corpul1? Adica prins intre corpuri, pe 6+6, 7+7 rame?
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Adi Hodis » 15 Dec 2012, 08:28

alt stupar scrie: ...
-datorita carui fapt si in ce conditii ghemul unei colonii de albine in stare biologica perfecta si fara a fi fost special "preparata" pentru asa ceva ocupa ACUM 12 - 14 rame ?

Colegi, atentie ! ... tineti cont de text albastru.
La raspunsurile date pina acum, s-a omis starea coloniei. :geek:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2012, 10:15

Ptiu, mai bata-le norocul, adica sunt tot in ghem, iar ghemul asta ocupa 14 rame?
Mare tre sa fie ghemul ala sau mici ramele. Destept om MyBees, chiar daca nu va fi acela raspunsul, imi place... MyBees nu e incepator, dar raspunsul lui nu tine de experienta ci de istetime.

No asa cum femeile isi asteapta serialul preferat si nu au stare in momentele de varf, asa astept eu raspunsul.

Daca n-au mancare, urca sus pe rame. Daca pui turta intinsa pe 14 rame, o vor "ocupa", desi sa ramana fara mancare din decembrie? :?
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR