augustin scrie:Un popor care nu-si cunoaste istoria e condamnat sa o repete.
Un popor care nu-si respecta stramosii e condamnat la desconsiderare.
Un popor care nu se respecta pe sine insusi, nu merita repect si va fi cucerit.
A fi patriot nu e un merit, e o datorie. Tine de nunul simt al fiecaruia: nu te culci cu nevasta prietenului tau, nu fluieri in biserica, arunci gunoiul la tomberon, iti iubesti nevasta, parinti , copiii, crezi in Dumnezeul in care te-ai nascut. Iti iubesti tara. Pur si simplu. Nu intri in polemici pe treburi de-astea, nu te lasi amtrenat in dispute.
Astea tin de tine ca fiinta, tin de sufletul tau, nu trbuie sa-ti explice nimeni ce inseamna.
V-ati intrebat vreodata cati francezi urasc Franta? Poti sa injuri o mie de francezi, daca stiu de gluma vor rade. Dar nu injuri Franta in fata unui francez...
Parerea mea. Accept "injuraturi".
intrebare .... dar un popor care pune botul la orice rahat mancat de cate un "intelectual" eventual pe un ton sforaitor cum se cheama?
Sa nu uitam ca suntem natia care a acceptat fara nici o problema originea slava, iar asta dupa ce am spart caramizi in piept cam 150 de ani cu originea latina, si apoi am continuat cu cea daco-latina (doar ca sa le aratam ce independenti suntem noi) deh ipocrizia si pupincurismul este ceva la ordinea zilei pentru foarte multi.
atat timp cat ipotezele au si alte "interese" e cam greu sa fie si adevarate.
Nu stiu care e originea noastra ca popor ... dar ca sa-i oripilez pe nationalisti nu pot sa nu remarc faptul ca formatiunile statale care ulterior au format Romania au fost infiintate de catre maghiari .... tot asa pentru aia care au mai facut si altceva decat privitul la pozele din carti le reamintesc de "descalecari".
Asa ca oricat de mandri si viteji ar fi fost strabunii Daci .... adevarul este ca noi existam ca si stat (si foarte probabil natie) datorita mult hulitilor unguri.