Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Probleme cu un vecin

Mesajde mihai alexandru » 29 Apr 2012, 00:58

salut!am si eu o intrebare dak imi poate raspunde cineva.Detin 26 de familii de albine pe care le tin in propria curte,la aproximativ 1 m distanta de gardul vecinului cu care am probleme si la 20 m de casa acestuia,in cele din urma acest vecin imi reclama ca lau intepat albinele si k nu poate sa mai sape in gradina din cauza acestore,mai rectific ca stupii sunt pozitionati spatele spre reclamant si cu urdinisul spre vecinul din dreapta acesta nefiind deranjat de albine.Credeti ca imi poate face ceva acest vecin,adica sa imi faca vreo reclamatie si sa patesc ceva?La ce distanta trebuie pozitionati stupii de ceilalti vecini?ms
mihai alexandru

Re: Probleme cu un vecin

Mesajde Cristian IONITA » 29 Apr 2012, 01:05

vezi discutia de aici

viewtopic.php?f=38&t=2087

dupa lege ar trebui sa ai minim 5 m sau un gard inalt de 2 m, dupa bun simt ar trebui ca tu si vecinul sa va intelegeti si sa va ajutati reciproc

Albinele pot fi deranjante .... dar exista solutii implica un pic de bunavointa, tact si diplomatie dai si tu la extractie cate 1 borcan de miere (sau 1 litru de tuica) la vecini si dumnealor o sa-si lucreze pamantul mai de dimineata sau pe seara cand albinele reduc activitatea ... etc.

Oricum cat locuiesti acolo e bine sa te ai bine cu vecini ... ca doar cu ei imparti la bune si cu rele poate mai mult decat cu familia.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Re: Probleme cu un vecin

Mesajde un OM » 29 Apr 2012, 11:26

Treaba cu vecinii este extrem de complicata, chiar daca respecti toate prevederile legale si de bun simt cu vecinii. Cunosc cazul unui stupar din sat care fiind invidiat de vecini pentru cantitatea de miere data unui procesator, se pare ca iau fost omorate cateva familii cu ajutorul unui spray.
un OM

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE