Mariane , ma bucur ca nu mai esti in " paginile de scandal "
Ptr. mine, ca incepator, nu poate decat sa ma bucure faptul ca mai apare o persoana cu experienta .
O zi buna,
badguy_goodguy scrie:Am observat cam o manuta de albine in fata fiecarui stup? O fi furtisag? urdinisul e la maxi, nu am vazut sa se bata albine... (stiu cum se iau la tranta).
Ioan Guist scrie:Orice hiba, degradare sau carenta la nivelul gandelor se vor traduce in incoerenta la grupare,orientare si aparare.
Acestea fiind spuse, rezulta ca in familia de albine exista un echilibru chimic ce este constituit din aportul fiecarui individ, coroborat cu amprenta inventarului apicol .
Carentele ce apar la nivelul organelor responsabile de acesst echilibru duc la o comunitate instabila sau fragila.La aceasta stare de dezechilibru nu mai este nevoie decat de o mica scanteie, de un factor favorizant pentru declansarea furtisagului.
Cum si de ce apar carente in secretia feromonului sau in organele receptoare, se poate disctuta in alt subiect.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 31 vizitatori