Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Livada-albine-insecticid

Mesajde Mircea_63 » 01 Mai 2012, 22:44

Anul trecut am infiintat o mica livada. Anul acesta am amplasat doi stupi acolo, parea amplasamentul cel mai potrivit, numai ca in luna Mai ar trebui stropiti merii cu insecticid contra Viespei marului. In momentul stropirii nu ar mai exista flori, dar ma intreb daca mai pot oare face tratamentul pomilor cu stupii acolo.
Desigur, pot face stropirile noaptea sau inchid urdinisurile in timpul noptii si le deschid dupa stropire, dar categoric, nu vreau sa le fac vre-un rau albinelor. In ultima instanta...las pomii netratati.
Totusi, un sfat avizat mi-ar prinde tare bine!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: Livada-albine-insecticid

Mesajde ioanpuiu » 01 Mai 2012, 23:30

Dacă mărul nu mai are floare, dacă sub meri nu ai floră spontană de interes pentru albine şi dacă nu stropeşti albinele poţi da liniştit cu insecticid.
Vezi să nu ajungă insecticid pe vreo sursă de apă.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde balasbebe » 02 Mai 2012, 06:28

Ieri am vazut albinele vizitand visinii. Nu stiu ce cautau dar erau intens cercetate. Este posibil ca de la caldura sa se formeze mana. Stiu ca si marul face pe frunze mana. M-am dat seama cum la del de bine si furnicile erau la fel de interesate de visini.

Cel mai bine vei observa daca sunt sau nu sunt albine pe floare sau frunze. Neaparat sa folosesti o substanta care nu este toxica pentru albine, altfel orice sfat o sa fie in zadar.

Pentru colegul Puiu, pot sa spun ca nu trebuie sa fie flora sub meri. Albinele dimineata culeg roua de pe plante. Este cam reiscat. Doar substantele cu prospect clar privind toxicitatea te mai poate linisti.
balasbebe

Mesajde Mircea_63 » 04 Mai 2012, 19:27

Am gasit insecticidul Mospilan ca fiind inofensiv pentru albine. Precizez aici in ideea ca poate prinde bine si altora. Va multumesc!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE