Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Botca sau nu????

Mesajde clabescu.marius » 05 Mai 2012, 12:33

phpY0To4TAM.jpg
Buna ziua,
Sunt incepator si am 4 familii si sincer pana acum nu am vazut prea exact cum arata o botca.Azi la verificarea unei familii la care am bagat faguri la crescut am gasit o mica botcuta zic eu.Ma puteti indruma ce sa fac daca este asa?Am atasat si o poza.Va multumesc!
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Re: Botca sau nu????

Mesajde catalin_viezure_6 » 05 Mai 2012, 13:20

clabescu.marius scrie:
phpY0To4TAM.jpg
Buna ziua,
Sunt incepator si am 4 familii si sincer pana acum nu am vazut prea exact cum arata o botca.Azi la verificarea unei familii la care am bagat faguri la crescut am gasit o mica botcuta zic eu.Ma puteti indruma ce sa fac daca este asa?Am atasat si o poza.Va multumesc!

nu e botca , e puiet de trantor , botca e mai mare si mai lunga :ugeek:
catalin_viezure_6

Mesajde popik50 » 05 Mai 2012, 13:37

clabescu.marius scrie:
phpY0To4TAM.jpg
Buna ziua,

Este o celula botca dar nu e insamantata :roll: , deci e goala. Dar daca nu stiti cele mai elementare lucruri despre albine eu va zic sa puneti mana sa cititi ceva materiale despre apicultura ca daca nu o sa aveti mari probleme cu albinele
popik50

Mesajde clabescu.marius » 05 Mai 2012, 13:57

popik50 scrie:
clabescu.marius scrie:
phpY0To4TAM.jpg
Buna ziua,

Este o celula botca dar nu e insamantata :roll: , deci e goala. Dar daca nu stiti cele mai elementare lucruri despre albine eu va zic sa puneti mana sa cititi ceva materiale despre apicultura ca daca nu o sa aveti mari probleme cu albinele

Am citit si eu cateva carti dar sa nu imi spuna nimeni ca doar citind a reusit sa faca apicultura,fara a fi ajutat mai mult sau mai putin de cineva cu experienta.Va mutumesc!
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde nicu68 » 05 Mai 2012, 17:28

cataline, la tine in stupi asa arata celulele de trantor :lol: vad ca ai peste 100 de postari
nicu68

Mesajde catalin_viezure_6 » 05 Mai 2012, 17:45

nicu68 scrie:cataline, la tine in stupi asa arata celulele de trantor :lol: vad ca ai peste 100 de postari

da m am inselat recunosc am postat in graba azi dim le recunosc dar una e poza de aproape una sa le vezi in fata :lol:
catalin_viezure_6

Mesajde MyBees » 05 Mai 2012, 22:42

Marius, asa arata o botca dupa capacire:

Imagine

Si asa arata botca roasa. Una, cea centrala a fost roasa de regina care a eclozat(a ros capacelul de ceara) iar celelalte doua au fost roase de albine dupa ce regina a fost intepata si omorata(roasa in lateral)

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde clabescu.marius » 05 Mai 2012, 22:49

MyBees scrie:Marius, asa arata o botca dupa capacire:

Imagine

Si asa arata botca roasa. Una, cea centrala a fost roasa de regina care a eclozat(a ros capacelul de ceara) iar celelalte doua au fost roase de albine dupa ce regina a fost intepata si omorata(roasa in lateral)

Imagine

Multumesc mult de raspuns ...se pare ca cineva totusi a inteles ce am intrebat si nu ma trimite la citit.Eu citesc dar teoria este zero fara practica.Multumesc inca odata si o sa te bag la prieteni aici pe forum poate daca mai am ceva intrebari si ai timp imi poti raspunde.O seara placuta!
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde MyBees » 05 Mai 2012, 23:08

Nu ai pentru ce Marius, cu mare placere. Potirasele, ca cel din poza pusa de tine sunt construite de albine, dar nu sunt neaparat luate in lucru si tranformate in botci. Primul semn este cand observi ca pun laptisor de matca si ou in potirase. Pana atunci no problem...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR