Sunt pe acest forum din 2006 , aproape de la inceput. Chiar daca au existat si animozitati intre mine si alti membri, sunt constient ca mi-am adus o contributie consistenta aici, drept pentru care am ales sa prezint in continuare ceea ce ma defineste pe o pagina personala.
Consider ca detaliile legate de viata de zi cu zi sunt mai putin importante decat cele legate de albinarit, drept pentru care voi pune accentul pe acestea din urma.
Toata activitatea mea apicola a fost dedicata de la inceput cercetarii, obtinerea produselor si profitul venind ulterior, fara a constitui obiectivele cele mai importante.
Am un numar de colonii suficient incat sa imi asigure petrecerea tipului liber in cel mai placut mod, suportul de cercetare si baza de productie pentru matci, miere, polen, ceara.
Stupinele se afla in Jud Maramures ( cea mai mare), zona montana, stupina pepiniera pentru matci dar si de productie.
O mica parte din colonii se afla acasa in Jud. Valcea.
Ce ma defineste ca activitate apicola:
Am elaborat un sistem holistic de intretinere a albinelor, organic - natural pe care l-am denumit Sistemul Maximus, care are la baza tipul de stup ME cu 8 rame. A nu se confunda insa un sistem de lucru cu un tip de stup!!
Sistemul este acum definitivat, in spatele lui au stat ani de munca si observatie, si pot sa spun cu mandrie ca in tehnica de lucru, principiile si metodele utilizate reuneste elemente nemaintalnite pana acum in apicultura. La baza Sistemului Maximus stau principii de naturopatie, homeopatie, antroposofie.
Descrierea sistemului a fost inceputa acum 2 ani, cand am tiparit prima carte "Renasterea Stuparitului" si definitivata in aprilie 2012, dupa doi ani de munca prin tiparirea cele de-a doua carti , "Albinaritul in Sistem Maximus".
Aceasta reprezinta prima carte de Apicultura Naturala si Organica din Romania. Ceea ce am scris aici nu veti gasi nicaieri, pentru ca TOTUL reprezinta inovatiile proprii, avand la baza cercetarile personale.
De aproape 7 ani am renuntat la tratamentele chimice ( varachet, mavrirol), antibiotice, etc, pentru intretinerea coloniilor, fac numai miere de salcam si munte. In afara de coloniile intretinute pentru vanzare de roiuri, toate sunt pe faguri naturali, fara foita artificiala.
Fara sa ma laud va spun ca mierea mea nu asteapta cumparatorul, are o calitate si o savoare deosebita , am stiut sa o promovez si sa arat cumparatorului avantajul de a o consuma.
In plus, am elaborat metode de tratament pentru colonia de albine bazate pe dubla actiune , informationala si organica. Nu am dat niciodata gres cu ele, reusind sa stapanesc problemele de sanatate fara nici o dificultate. Ca fapt divers, loca americana de care se tem toti, poate fi foarte usor combatuta folosind aceste metode.
Fara sa o lungesc prea mult, doresc sa va spun ca am ajuns in sfarsit la nivelul la care pot sa ofer ceva concret si doresc sa impartasesc tuturor din cunoasterea mea in domeniul albinaritului. O cunoastere mai altfel fata de cea cu care suntem obisnuiti, care nu vine sa excluda ceea ce s-a stiut si se stie, ci vine sa imbrace totul intr-o noua forma.
In fine, acest mesaj nu se vrea a fi decat o mana intinsa catre toti iubitorii albinelor . Facandu-le lor viata mai usoara, ne-o facem si noua!