Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Maximus

Mesajde Cristian IONITA » 06 Mai 2012, 22:59

Multumesc de raspuns Maximus .... ma bucura intodeauna dialogurile din care mai invat sau imi clarific anumite lucruri. Azi de exemplu m-am lamurit cu ce e aia "holistic" :D

http://dexonline.ro/definitie/holistic

Inteleg ca si acum la fel ca si inainte sa te oparesti tu pe noi nu prea avem ce discuta "detalii" decat dupa ce ne punem la punct cu "cartea", totusi in postul meu de dinainte te rugam sa ne clarifici ceva ce nu are musai legatura cu cartea, ma repet:

Cristian IONITA scrie: .....

Daca nu sunt indiscret as vrea sa stiu si cam care sunt cantitatile (miere, familii, roiuri, etc) valorificate si la ce preturi? ....

poate o sa ma acuzi de exces de scepticism .... dar eu unul am avut din pacate de-a face cu foarte multi care muta muntii din loc din vorbe .... pe cand din fapte nu-s capabili sa urneasca un fir de nisip.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde alt stupar » 06 Mai 2012, 23:08

Maximus prietene,
respect pentru activitatea desfasurata pe forumuri din 2006 dar...sa fim bine intelesi:
modifica-ti semnatura si elimina linkul acela spre nu stiu ce site ca alfel te vei intreba de ce nu-ti mai regasesti postarile !
Si rog abtine-te de la noi invitatii spre acel forum care l-ai deschis. Ai nevoie de publicitate - plateste la nenea Google si rezolva-ti-o, da ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde balasbebe » 07 Mai 2012, 06:18

maximus scrie:
balasbebe scrie: As vrea sa stiu cum poti sa dai sfaturi, sunt convins ca prin telefon sau prin alte mijloace moderne. Daca tratamentele pot sa fie mai discrete sau secrete, as vrea de la tine sa stiu cum reusesti. O stupina nu se poate intretine de la distanta.

Nene balas, noi ne cunoastem personal. Nu cred ca sunt in masura sa dau sfaturi nimanui.

Sa prezint noi metode de lucru, remedii, da.Pentru aceasta am organizat si webinarii pe internet, mai nou am deschis si un forum unde toti cei interesati vor avea ocazia sa discute intre ei. Sunt deja persoane care lucreaza pe Sistemul Maximus de cel putin un an si au nevoie de suport in continuare, la fel ca cei care de-abia acum il adopta.

Tratamentele nu sunt nici secrete, nici discrete. Trebuie doar intelese si aplicate in contextul sistemului si nu separat.

Nu in ultimul rand eficienta si timpul de lucru redus reprezinta cele doua elemente esentiale obligatorii fara de care nu as fi putut realiza toate acestea.

Multumesc frumos de informatiile pretioase. Si eu stiam ca am dat mana la targul de la Faget, si la Cluj.Deci ne cunoastem.
balasbebe

Mesajde pin » 07 Mai 2012, 13:20

alt stupar scrie:Maximus prietene,
respect pentru activitatea desfasurata pe forumuri din 2006 dar...sa fim bine intelesi:
modifica-ti semnatura si elimina linkul acela spre nu stiu ce site ca alfel te vei intreba de ce nu-ti mai regasesti postarile !
Si rog abtine-te de la noi invitatii spre acel forum care l-ai deschis. Ai nevoie de publicitate - plateste la nenea Google si rezolva-ti-o, da ?

Dupa mine poate sa-si puna ce semnatura vrea. Nu o sa ma faca sa cumpar o carte cu o semnatura. Cred ca si-ar face mai multa reclama daca ar posta detalii aici despre sistemul despre care e vorba in carte, cu poze si cu discutii ale celor care au adoptat acest sistem in care sa-l vedem ca promotor si indrumator. Trebuie sa inteleaga ca un forum dedicat doar sistemului lui nu-i va aduce mai multi adepti (cumparatori).

maximus scrie:De ce am "revenit " pe acest forum?

Pentru ca vreau sa va aduc la cunostinta realizarile mele si vreau sa va ajut sa le intelegeti si sa le aplicati. Ceea ce va ofer este o cu totul alta abordare care se cere mai intai cunoscuta si abia apoi aplicata.

Cine te opreste? Adu-le! Ofera-ne! Daca ne oferi doar partea de publicitate o sa le dau dreptate colegilor de forum.
pin

Mesajde CATALIN » 07 Mai 2012, 14:26

bauna ziua dn maximus nu am fost foarte atent la ce sa sc pana acum dar asa printre randuri mia placut introducerea dumneavoastra si va apreciez munca depusa pt a experimenta cat mai multe lucruzi vizavi de albine insa dupa cum au mai spus si colegi mei aici mai intai discutam ne obisnuim uni cu alti si dupa intram in relatii mai bune va dau perfecta dreptate ca practic ati muncit si tre sa simtiti oarecum ca nu a fost in zadar si ca intrun final a venit si rasplata da asta cu timpul
Daca ati ales sa reveniti pe fourum sa stiti ca aici acum (nu stiu cum era prin 2007) ati deschis un stup care nu prea are cules si e mare agitatie o sa va cam luati intepaturi

Sfatul meu incepator ce sunt e so luati mai incet pt ca noi astia incepatori tragem anumite concluzi vizavi de oameni care ne respecta raspundand la neintelegerile pe care le avem si usosr usor ajungem sa contactam persoanele care ne raspund serios si nu la baza cu apucaturi de moderatori etc si asa poa o sa aveti de castigat

Dati o lectie de viata a unui om care iubeste albina o intelege si e in limitele ei de organizare a toot ceea ce face
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Mircea_63 » 07 Mai 2012, 14:35

Cu tot respectul pentru experienta d-voastra, tin sa va spun ca un singur cuvant ma face sa am foarte mari indoieli in privinta metodei d-voastra. Si anume: Homeopatia!
Sunt chimist si afirm ca o solutie la dilutii atat de mari precum cele din homeopatie, face ca intr-o picatura...zece picaturi chiar, de solutie homeopata, sa nu se gaseasca nici macar o molecula din substanta activa. E un calcul simplu, stiti si d-voastra de numarul lui Avogadro si dilutiile infinitezimale. Categoric substanta activa n-are nici un efect, deoarece nu se regaseste in solutie.
Teoriile Homeopatiei vorbesc despre o "amprenta energetica" a substantei active. Discutiile despre amprenta energetica sunt ca cele despre sexul ingerilor, adica numai teorie, fara sa fi fost pusa cumva in evidenta o astfel de amprenta.
Probabil cunoasteti experimentul lui James Randi, cel care a baut o cantitate uriasa de somnifer homeopatic si era mai vioi ca niciodata, cel care l-a demascat pe Uri Geller si totodata cel care a oferit o suma uriasa (un milion de dolari?) celui care va dovedi eficienta homeopatiei sau existenta vreunui fenomen paranormal.
Medicii contesta eficienta H. si socotesc ca se incadreaza pe acelasi palier cu efectul Placebo. Desigur, exista o intreaga industrie in domeniu si e vorba de bani, asa ca H. va mai exista si de acum inainte la fel cum vor exista urmasele Mamei Omida. V-ati lasa copilul pe mana unui medic homeopat?

Daca la oameni mai functioneaza uneori acest tratament ca placebo, adica e chestie de credinta, la albine n-as crede sa mearga.

DAR: daca d-voastra reusiti sa demonstrati cui trebuie eficienta tratamentului homeopat la albine si omologati un leac, sunt sigur ca se va vinde bine, iar profitul va fi traznet! Cum altfel, o picatura de substanta activa la o piscina de apa!!!
Apoi ambalat la sticlute mici si servit cu pipeta!

Daca homeopatia e introdusa acolo doar pentru impresie si marketing....asta e altceva.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 07 Mai 2012, 15:06

Referitor la cele de mai sus ...
Ador sa citesc (aproape orice) cand vad ca in spatele celor scrise stau ani si ani de experienta si cercetare.
Asteptam replica si tot asa mai departe, dar fara patima.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde CATALIN » 07 Mai 2012, 15:18

ma cristi ce-ti mai place saorma
CATALIN

Mesajde cristi_vidican » 07 Mai 2012, 15:26

CATALIN scrie:ma cristi ce-ti mai place saorma

Am mâncat doar de vreo 2-3 ori în viața șaorma ... :lol: Poate de aceea îmi place :lol:
Îmi plac disputele pe baza de argumente, fără prea multă patimă. De exemplu mi-a plăcut foarte mult ultima confruntare dintre Băsescu și Geoană. E adevărat, a fost cam dezechilibrată, Băsescu era din altă categorie.
cristi_vidican

Mesajde CATALIN » 07 Mai 2012, 15:42

asa cum am fost eu cu fostu moderator proapis.......... la asta ma refeream dispute esti ca un fan infocat al unei formati la lucruri d astea intervi ca lider de galerie da mai bn sa vb pe pagina mea sau a ta ca aci e discuti de nivele mari ne depasesc hai doar sa admiram ca vezi ca lumea e veche si e de mult intaratata
ps albinele ce-ti mai fac baga baga
CATALIN

Mesajde Mircea_63 » 07 Mai 2012, 17:42

Daca "fara patima" e legat de ce spuneam eu in legatura cu homeopatia, imi cer scuze daca am lasat impresia asta. Pur si simplu socotesc homeopatia o "pacaleala", chiar daca unii oameni de buna credinta cred in ea. Nu rezista la argumente stiintifice, Vroiam sa spun ca daca e folosita din motive de marketing, sunt interesat de lucrarile d-lui Maximus. Daca dansul chiar crede in eficienta H., mai ales la albine, atunci avem in aceasta privinta pareri diametral opuse si as pleca din start cu o umbra de indoiala in privinta cercetarilor dumnealui.
Intr-o lucrare mare, neindoielnic exista si lucruri pozitive. Doar ca eu nu sunt pregatit sa le discern si prefer sa fie o lucrare consacrata pentru a fi sigur ca nu invat ...gresit.
Nici nu il condamn daca a pomenit de H. pentru ca "da bine" si suna naturist. Ca tanar inginer, am intrat bucuros in PCR, deoarece era o prostie sa fac pe dizidentul lui Peste si sa dau cu piciorul la atatia ani de munca. Era un compromis de care nu ma rusinez. Ma intrebam doar daca H. e tot un astfel de compromis!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 07 Mai 2012, 19:16

„Fara patima” - nu face referire la cea ati spus dumnevoastra, ci la acea tensiune aiurea care vine in urma unor discutii aprinse. Asta se instaleaza dupa cateva schimburi de mesaje.
cristi_vidican

Mesajde CATALIN » 07 Mai 2012, 20:09

cristi te propun moderator
CATALIN

Mesajde Dila Daniel » 07 Mai 2012, 20:20

CATALIN scrie:... apucaturi de moderatori ...

Fac parte si eu din ei
Te-am rugat sa gandesti de doua ori inainte de a scrie.
In particular sau public,te rog sa detaliezi,adica sa-mi explici ce apucaturi am.

Nicidecum aici,in pagina personala a lui maximus...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde nae » 07 Mai 2012, 21:41

CATALIN scrie:ma cristi ce-ti mai place saorma

:oops:
nae

Mesajde Radomires » 07 Mai 2012, 22:56

domnule maximus cu parere de rau tre sa te contrazic si eu putin...te lauzi ca modelul de stup cu 8 rame ca este descoperit de tine,eu te contrazic si chiar sunt colegi de pe forum care poate sa confirme ce zic eu...
am o stupina de 60 fam care sunt pe 8 rame (modelul tau :lol: ) chiar sunt si cu colectoare de polen de fund,mosul care a avut stupina lucreaza cu ele de cel putin 30 ani.
pun si fotografii ca sa te lamuresti.
nu am nimic cu tine dar de mult doream sa-ti pun intrebarea.ESTE SAU NU ESTE INVENTIA TA STUPUL CU 8 RAME ??? CU TOT RESPECTUL RADOMIRES
Fişiere ataşate
DSCF4670 (Small).JPG
FOTO 1
DSCF4669 (Small).JPG
FOTO 2
"Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe"
Radomires

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?