de Mircea_63 » 07 Mai 2012, 14:35
Cu tot respectul pentru experienta d-voastra, tin sa va spun ca un singur cuvant ma face sa am foarte mari indoieli in privinta metodei d-voastra. Si anume: Homeopatia!
Sunt chimist si afirm ca o solutie la dilutii atat de mari precum cele din homeopatie, face ca intr-o picatura...zece picaturi chiar, de solutie homeopata, sa nu se gaseasca nici macar o molecula din substanta activa. E un calcul simplu, stiti si d-voastra de numarul lui Avogadro si dilutiile infinitezimale. Categoric substanta activa n-are nici un efect, deoarece nu se regaseste in solutie.
Teoriile Homeopatiei vorbesc despre o "amprenta energetica" a substantei active. Discutiile despre amprenta energetica sunt ca cele despre sexul ingerilor, adica numai teorie, fara sa fi fost pusa cumva in evidenta o astfel de amprenta.
Probabil cunoasteti experimentul lui James Randi, cel care a baut o cantitate uriasa de somnifer homeopatic si era mai vioi ca niciodata, cel care l-a demascat pe Uri Geller si totodata cel care a oferit o suma uriasa (un milion de dolari?) celui care va dovedi eficienta homeopatiei sau existenta vreunui fenomen paranormal.
Medicii contesta eficienta H. si socotesc ca se incadreaza pe acelasi palier cu efectul Placebo. Desigur, exista o intreaga industrie in domeniu si e vorba de bani, asa ca H. va mai exista si de acum inainte la fel cum vor exista urmasele Mamei Omida. V-ati lasa copilul pe mana unui medic homeopat?
Daca la oameni mai functioneaza uneori acest tratament ca placebo, adica e chestie de credinta, la albine n-as crede sa mearga.
DAR: daca d-voastra reusiti sa demonstrati cui trebuie eficienta tratamentului homeopat la albine si omologati un leac, sunt sigur ca se va vinde bine, iar profitul va fi traznet! Cum altfel, o picatura de substanta activa la o piscina de apa!!!
Apoi ambalat la sticlute mici si servit cu pipeta!
Daca homeopatia e introdusa acolo doar pentru impresie si marketing....asta e altceva.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)