Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Maximus

Mesajde Beekeeping » 07 Mai 2012, 23:02

Maximus nu a spus nicaieri ca a "el a inventat" stupul cu 8 rame de 3/4. Sistemul de intretinere ii apartine insa.
Beekeeping

Mesajde balasbebe » 08 Mai 2012, 06:30

Gata, a plecat cu tot cu informatie. Nici macar nu a raspuns la o informatie, cat de cat sa ne multumeasca. Parca ar fi fost M>R>U. Si pe el l-au dat afara pana nu si-a scos stiloul din buzunar. Asa suntem noi romanii. Ne pricepem la toate. Pacat ca doar a avut intentia de a ne ajuta, sau de a-si face putina reclama. S-a bazat cu cartea pe la comercianti, iar ei nu au pus-o pe raft.

Sa nu va mirati ca oamenii valorosi nu mai scriu sau nici nu se apuca de scris.
Poate putina curatenie nu ar strica pe acest topic.
balasbebe

Mesajde Adi Hodis » 08 Mai 2012, 07:24

balasbebe scrie:Gata, a plecat cu tot cu informatie. Nici macar nu a raspuns la o informatie, cat de cat sa ne multumeasca.
...

Mda, de parca in trecut avea gura larg deschisa ...
I-auzi una
" cartea nu este pentru orice minte ingusta " ... si pe buna dreptate, daca citeste badea Gheo' notiuni de genul " ... sistem puternic ancorat in dimensiunea ancestrala ... axa si echilibru ... " apai cam ramane mirat de-a binelea omu'.

Daca regreti pierderea de informatii, cumpara cartile si o sa vezi pe urma ... poate schimbi stupii pe model Canadian ( 8 rame, utilizati de americani pt. vanzari roi cu destinatia Canada ).
Daca doresti concluzii dupa utilizarea acestui sistem, pot sa va dau o adresa ca sa luati legatura si sa va spuna omul ce mi-a zis si mie ... eu nu-mi permit sa fac public dialogul. Zic doar atit, era f. suparat.

In alta ordine de idei, stie bine ca regulamentul interzice reklama si postarea de likuri cu scop comercial iar dumnealui si-a postat in semnatura lik si mai scrie ca " trebuie citite cartile ca sa se poata discuta ". :shock:
Deci, baga mana in buzunarul cu banishori daca vrei sa ... afli. Ba chiar zicea odinioara ca acorda lectii in stupina ... tot contra cost desigur.
Asadar nu e complicat, doar sa platesti.

Cica a vrut sa-si faca putina reklama ... cred si eu ca nu degeaba a postat lik in semnatura ca sa apara la orice postare ... dar ia zi Maximus, ai platit pt. a ti se permite asta, ai cerut macar voie administratorului ?.
In caz contrar e ... tipic.

PS
Curatenia se poate face, incepand cu linkul din semnatura, ca cel dintr-o postare l-am sters eu.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde danman » 10 Mai 2012, 09:24

Probabil nici el nu si-a dat seama ca-si face mai mult rau decat bine prin abordarea pe care o are. Chiar si rezultatele de marketing lasa de dorit cu o asemenea abordare. Sa spui ca trebuie cumparata cartea ca sa aflam detalii... e ceva ce nu mai merge nici chiar la romani. Daca ar fi intrat catusi de putin in detalii chiar daca ar fi avut si parte de contre, rezultatul ar fi fost totusi mai bun. Din multi... care vad, macar putini (convinsi si interesati intr-adevar) tot ar fi cumparat, pe cand asa... Am observat ca aceeasi abordare o are si pe site-ul si forumul prpriu: multa vorbarie despre nimic si concluzia - trebuie cumparata cartea. Poate maximus chiar se pricepe la apicultura, dar la marketing....lasa mult de dorit. Metoda asta nu mai functioneaza de mult. Foarte mare dreptate are Mircea in ceeace a spus despre forum. (Imi permit sa-mi dau cu parerea pentruca urmaresc de mult si forumurile apicole si evolutia lui Maximus chiar daca am hotarat sa ma inregistrez si sa postez de curand). Sa ma ierte dl Maximus, nimic personal!
danman

Mesajde Ioan Guist » 10 Mai 2012, 17:57

Minimus, da... de apicultura cand te apuci fra' ?
Ce faci tu , fac toti apicultorii din stationarul...retras de lume.Sunt sute de stupini pe care nu le trateaza nimeni.Am fost in apuseni si pe sub meridionali sa caut salcam sanatos.Am fost in moldova (noastra) cu treaba (salut Apislav si LA).Peste tot plin de stupari Homeo -elastici.Astia dau cu sapa pana 'n urdinis si scot miere cand vor s-o puna pe pita sau cand vra copilul pe biberon.
Uite un sfat.Vorbeste cu Domnul Ursu si "infratiti " site-urile si inovatiile. :lol:

Hai ma nu pune buza!! am avut si eu chef de ras ca salcamul...sughite.

In alta ordine de idei si sfaturi, uite! Sunt dispus sa discutam depre chestiune.Sa desfacem nitel firul in patru.Da...nu cu trimiteri la surse...
Hai sa discutam chestiunea ca...nu e nimeni nebun sa dea cu piciorul la informatie de ori care ar fi.

Minimorut & Glad
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 10 Mai 2012, 18:27

Nene Ghita , nu e neaparat o provocare.O invitatie...mai repede.
Maximus, spre onoarea mea, a fost la mine in casa.Sunt convins ca putem discuta ...multe.
Ioan Guist

Mesajde maximus » 10 Mai 2012, 22:13

Am venit sa va prezint rezultatele mele dupa 12 ani de cercetari cu sufletul deschis, si aici la fel ca pe apiardeal.

Ce am primit in schimb?

Am fost acuzat ca vreau sa fac publicitate, ca sunt mincinos, om de nimic, ca vreau sa profit de pe urma fraierilor, etc.Pana si adresa site-ului meu de la semnatura v-a deranjat si ati sters-o, in conditiile in care orice mebru are voie sa ataseze asa ceva.

Ba mai mult, mi se dau lectii "de prezentare a marfii", si mi se arata ca nu am stil de marketing.

Cu parere de rau va spun ca nu eu sunt cel care trebuie sa va induplece, sau sa va convinga. Nu eu am de pierdut din atitudinea voastra. Pentru mine vorbesc rezultatele si cele doua carti tiparite pana la ora actuala.

Daca vreti sa va zbateti in continuare in mediocritate nu aveti decat. Eu v-am intins o mana, cine vrea stie unde ma gaseste.
esentialul in apicultura este sa lasam albinele libere...
maximus

Mesajde genutzu » 10 Mai 2012, 22:32

...................maximus fara suparare!
Inca ai de raspuns la o intrebare pe care tu ai pus-o acum cativa ani pe forumul vechi si ai lasat-o balta. Cred ca esti un baiat care ai facut ceva carte si care a citit ceva la viata lui dar foloseste aceste cunostinte in a prosti pinguinul vorba lui 2006.
Hai ma nu ma provoca cu vanzare matcilor nefecundate la nu-s ce preturi!Dao-n lambada ca alea-s in curs de a fugi de casa!
Da vrei sa ma lasi cu matcile imperecheate la 1600 m altitudine. Eu an de an merg la munte la 1000 m altitudine si acolo sunt doar 40 zile de vara cand e cald in rest nu prea iese albina afara./
Despre cartile matale nu zic nimic ca nu le-am cetit insa zic asa dintru-n filmulet pus de tine ca mai ai multe de facut pana te obisnuiesti sa lucrezi cu albinele cum trebuie!

Acu mi-am mai adus aminte si de op poza cu niste albine care au cladit un fagure dupa ce au primit sirop la greu si tu vorbeai cde cules. Fagurele era cladit sub un hranitor!
Si nu vreau sa intru in alte amanunte. Prosteala pe fata pt pinguini.
Si daca tot lucrezi la un asaa esalon reprezentativ de unitati biologice ca sa folosim un limbaj mai stiintific de ce nu ne arati si noua frate. Sa vedem si noi acolo macar 100 de stupi la Maramures inca 100 pe la Valcea. Io cred ca nici atatea lazi goale nu poti numara pe langa gospodaria ta. Adica tu crezi ca noi nu stim ce inseamna cresterea de matci , necesitatea de a fi acolo si naveta Valcea - Maramures. Ia intreabati-l pe apiwam - Balteanu de la Iasi cat timp acorda in stationar cresterii de matci. Eu fac treaba asta de cativa ani si stiu cu ce se mananca!
Sa-ti fie bine maximus si ai grija sa nu devii minimius asa cum ti se potriveste acum. Lasa figurile si devii si tu om serios odata ca de , de acum ai o varsta.
Apreciez pozitiv deschiderea ta spre a studia lucruri noi dar nu te grabi cu concluziile si mai citeste odata ce ai scris. Dupa ce te convingi pe tine zi-ne si noua sa nu radem de tine.
Hai sanatate si minte multa !
genutzu

Mesajde Ioan Guist » 10 Mai 2012, 23:09

maximus scrie:Am venit sa va prezint rezultatele mele dupa 12 ani de cercetari cu sufletul deschis, si aici la fel ca pe apiardeal.

Ce am primit in schimb?

Am fost acuzat ca vreau sa fac publicitate, ca sunt mincinos, om de nimic, ca vreau sa profit de pe urma fraierilor, etc.Pana si adresa site-ului meu de la semnatura v-a deranjat si ati sters-o, in conditiile in care orice mebru are voie sa ataseze asa ceva.

Ba mai mult, mi se dau lectii "de prezentare a marfii", si mi se arata ca nu am stil de marketing.

Cu parere de rau va spun ca nu eu sunt cel care trebuie sa va induplece, sau sa va convinga. Nu eu am de pierdut din atitudinea voastra. Pentru mine vorbesc rezultatele si cele doua carti tiparite pana la ora actuala.

Daca vreti sa va zbateti in continuare in mediocritate nu aveti decat. Eu v-am intins o mana, cine vrea stie unde ma gaseste.

Ia nu mai fi muiere! Nu te mai da ranit si iesi la interval ..la discutie.
Ce ai vrea? sa vina apicultorii mici sau mari si sa dea din cap aprobator la fiecare virgula tastata de tine?
Ai deschis subiect? Discuta.Ce ai crezut ca stam in banca si notam?
Sau, da un semn si inchidem povestea.
Ioan Guist

Mesajde Adi Hodis » 10 Mai 2012, 23:39

maximus scrie: ...

Ne zbatem in mediocritate zici ?.
Au mai taica !!! ... da nu ma fa, sa-ti vorbesc in dialectu´ tau de balta ca o sa te inflamezi si mai tare.
Auzi bre ??? ... tot ce scrii tu in Renasterea Stuparitului ( ca mod de lucru ), eu am facut acum 15 ani ... si sa stii ca, metoda " doua sus si una jos " e paguboasa pt. puietul care-l pui jos. Pt. ca noaptile sint reci atunci cand descrii lucrarile, albinele se strang in ghem si ramane puietul neincalzit.
Cand ai 5 rame sus, e mai bine sa nu faci rocada de rame, adauga-i rama langa puiet, pina se umple catul de sus. Apoi nu inversezi si nici nu muti rame pina cand albinele coboara sa ocupe bine jumate din catul de jos.
Cand gasesti asta, pe treimea superioara a ramelor ( din catul de jos ) este prezent puietul cu o concentratie mai mare in ramele din mijloc.
Adica este ca o sfera care se intinde in jos.
Asa evolueaza colonia badieee !!!... si e mai bine sa o lasi in pace ca merge mai bine decat sa muti ramele.
Dar vi-i matale sa ne explici noua chestii de axa si ... echilibru !. :shock:

Stii ceva, ia legatura cu Dumitriu ca sa te invetze marketing ... si ceteste tot ce a scris nea Gica despre ME, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, altfel risti sa-ti dai cu stangu-n dreptu´ in continuare, ca mai stim unii ce si cum, cu albina.
A, si intinde mana in alta parte, cu link-rile tale !!!. :x
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde pin » 11 Mai 2012, 12:22

Adi,

Pastreaza-ti sfaturile pentru incepatori. Ei(noi) le apreciaza(em). Nu ai nevoie sa scrii o carte pentru a fi citit. Ai mult mai multi cititori aici pe forum decat va avea maximus la cartile lui. Doctoratul lui paleste in comparatie cu experianta ta. Aprecierile noastre pentru tine nu se compara cu aprecierile cititorilor lui.
pin

Mesajde alin m » 11 Mai 2012, 20:33

pin scrie:Adi,

Pastreaza-ti sfaturile pentru incepatori. Ei(noi) le apreciaza(em). Nu ai nevoie sa scrii o carte pentru a fi citit. Ai mult mai multi cititori aici pe forum decat va avea maximus la cartile lui. Doctoratul lui paleste in comparatie cu experianta ta. Aprecierile noastre pentru tine nu se compara cu aprecierile cititorilor lui.

Omu a scris si tiparit o carte . Asta inseamna hirtie, tus si niste utilaje + ceva idei de pus acolo = costuri. Nu stiu daca va mai face profit cu o carte tiparita dar are niste idei acolo pe care fiecare va aprecia daca va da sau nu banii. Nu e neaparat sa fie totul gratis. Cine vrea cumpara... sau nu.
alin m

Mesajde cristi_vidican » 11 Mai 2012, 20:47

alin m scrie: Cine vrea cumpara... sau nu.

Problema nu de pus cartea pe net si s-o copiem toti. Munca trebuie respectata. Problema e acest gen de publicitate, adica a ne folosi de popularitatea forumului, care este foarte mare, pentru a ne vinde produsul, mai ales cand contributia noastra la discutii tinde spre 0.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Alecs » 11 Mai 2012, 22:11

Nu-l cunosc pe Maximus. Nu doresc sa-l cunosc. Va cunosc insa pe voi, pe majoritatea. Nici nu va inchipuiti cat de bine va cunosc , virtual bineinteles, stand aici cu voi de la inceputul forumurilor. De aceea imi permit sa va dau un sfat : nu-i mai faceti reclama. Prin tot ce scrieti in legatura cu postarile lui fie pro sau contra , de fapt asta faceti. Omul nu-i prost. Defel. El e constient ca indiferent de ce pozitie are unul sau altul despre el sau activitatea lui ,el este in discutie, in centru, si asta isi doreste. Nu-l va convinge nimeni si niciodata sa vina la discutii asa cum se procedeaza pe un forum pentru ca scopul prezentei lui aici este altul.L-ati ghicit. Asa ca ori il ajutati in continuare postand orice in legatura cu el si activitatea lui, ori inchideti subiectul si-l lasati sa-si caute alta sursa de reclama. Pentru cat ati facut ar trebui sa va fie recunoscator. Eu ii urez sa fie sanatos si sa aiba in continuare succes in activitate. Chiar si in cea apicola. Mentionez insa ca noi, userii forumurilor apicole, nu-i santem datori cu nimic.
Alecs

Mesajde nae » 11 Mai 2012, 22:33

maximus scrie:

'' ... am adus o contributie consistenta (forumului )...'' cam asa ai inceput pagina .. m-ai convins . :D

Eu il definesc pe Garcea asa :
-un tip a carui figura nu spune nimic se prezinta din mijlocul a 3 stupi -col.R...(pt. grad te plateste statul... ) ;
-un popa(civil ) imi intra in stupina fara sa intrebe daca musca cainele (sau eu ) trece pe langa mine si-mi arunca :-''preotu' Manu '',cand i-am raspuns :-Nae ..simplu !,fara alte titluri (exact asa )i-a cazut fata ...
-prezentarea si incheierea sunt de Garcea /tot oltean (sa nu ma-njuri ca nu-ti raspund ) .
nae

Mesajde maximus » 12 Mai 2012, 18:51

Va multumesc tuturor pentru aprecieri.

In timp ce voi va chinuiti cu furetto si faguri de plastic, eu ma delectez cu faguri naturali si productii record.

In timp ce voi va intrebati "oare se poate?" eu vin si va spun ca se poate si va arat rezultate concrete.

Nu in ultimul rand in timp ce voi cautati sa furati din toate partile cate ceva, eu mi-am consolidat propriul sistem de intretinere si am gasit raspunsuri la toate intrebarile care va macina.

Toate acestea le-am facut singur, fara sa trag cu ochiul la ceilalti si sa astept sa-mi dea cineva mura-n gura, ci prin munca sustinuta.

Pentru mine rezultatele vorbesc.

http://www.youtube.com/watch ....................................
esentialul in apicultura este sa lasam albinele libere...
maximus

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?