Buna , sunt o incepatoare din Galati.
Am facut cunostinta cu albinele in primavara 2011 ,prin intermediul unui cumnat- apicultor(care locuieste la distanta dar tinem legatura prin telefon).
In aprilie 2011 am cumparat 3 familii de albine si in luna mai (dupa ce am primit lazile comandate ) am cumparat inca 3 familii.
La sfarsit de salcam 2011 am facut roi( cam multi zic eu) la indemnul cumnatului din 6 familii am ajuns sa pregatesc pentru iernat 19 familii ( 5-6 intervale,una singura
3 intervale).Iernate pe miere de floarea soarelui+ sirop administrat in toamna.Am aflat tarziu in toamna(de pe forum) ca mierea de FS nu este recomandata pentru iernare ,insa spre marea mea surprindere am iesit cu toate familiile din iarna.
Toate familiile iesite din iarna dar cam slabute (4-5 intervale)la 2 familii urme de diaree,la un stup lipsa matca si l-am unit cu cel mai slab(3 intervale iernate din care au ramas 2).Salcamul anul acesta a inflorit pe 1 mai (anul trecut dupa 15 mai), albina putina in stup, cules foarte slab .
Am citit cam tot ce am gasit la biblioteca si pe forum si incerc sa selectez ce este mai bun.Cumnatul este de moda veche nu recunoaste diafragma,fundul ca plasa, folia.Mi-a zis ca de acolo mi se trage ca am familii slabe ,desi cand am intrebat ce fac cu familia fara matca in luna martie si cu cele cu diaree a zis- lasale asa ca nu au nimic doar ajutale cu rame cu puiet.Marea dezamagire este ca toate rudele care asteptau borcane cu miere (ca doar am albine),nu inteleg ca a fost o iarna dificila,ca salcamul a inflorit cu mult mai devreme si familiile nu s-au dezvoltat suficient,ca poate nu secreta prea mult nectar(eu nu stiu sa apreciez dar am citit afirmatiile de pe forum ca albina nu prea vizita florile).Sigur vina i-mi apartine si sper sa invat din greselile proprii ( sa stimule la greu familiile in primavara ,ori sa le unesc) dar cum sa lamuresc lumea- de ce nu am facut miere ?
Noapte buna, si-mi cer scuze daca v-am plictisit prea mult.