Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stupi cu fals 30 mm fata-spate

Mesajde viorelolt » 08 Mar 2012, 16:38

Va salut. As vrea sa va intreb daca considerati o alegere buna faptul ca am ales spre a trece toate familiile pe acest sistem de stup. Am stupi ME. Ce avantaje aveti de mentionat din experienta voastra sau a altora si mai ales ce dezavantaje ar fi. Spre exemplu cineva mi-a spus ca lemnul fie va lucra daca nu este bine uscat, fie se va unfla la umiditate si componentele nu se vor mai imbina intre ele.
Sunt f. interesat de parerile voaste. Multumesc.
viorelolt

Re: Stupi cu fals 30 mm fata-spate

Mesajde cristi_vidican » 08 Mar 2012, 17:00

Este de departe cel mai bun model, daca e facut bine. Daca nu e facut cum trebuie, atunci, mai devreme sau mai tarziu apar probleme, mai ales cand un corp nu cade bine pe altul etc.
Eu am doar cu falt pe lateral. La imbinarea in falt trebuie sa lasi o anumita toleranta, care sa te ajute la imbinarea corpurilor. E bine sa fie 1 mm toleranta. In felul acesta, nu cred ca vor fi probleme.
Mai e o problema faptul ca scandura se curbeaza. Ar fi de indicat sa o montezi in pereti ca sa nu se curbeze in asa fel ca sa te incomodeze la imbinarea corpurilor unul peste altul.
Cand mergi in pastoral cu un stup cu falt de jur imprejur, nu ai emotii.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde namzeb » 08 Mar 2012, 19:34

DSC00909.JPG
DSC00909.JPG (39.83 KiB) Vizualizat de 8944 ori
Ma Cristi feciorul cela este urmasul tau? fain fecior sa-ti traiasca si sa urmeze pe taica-sau ca bun si priceput iaste. No cu respect si La multi ani mamei lui
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde cristi_vidican » 08 Mar 2012, 21:16

namzeb scrie:]Ma Cristi feciorul cela este urmasul tau? fain fecior sa-ti traiasca si sa urmeze pe taica-sau ca bun si priceput iaste. No cu respect si La multi ani mamei lui

Multumesc foarte mult pt apreciere. Deja a luat cunostinta cu albina. La nici 2 ani s-a trezit in fata stupilor. S-a ales cu 3 ace in cap si noi cu o sperietura zdravana. Eu nu eram acasa. Dupa ce am venit cu el de la spital, ghici unde s-a dus dimineata? Exact la stupi.
Doamna mea iti multumeste!
Cu respect reciproc,
Cristi Vidican
P.S. Scuze pt offtopic!
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde kamy » 11 Mar 2012, 17:28

merge de duduie dar intre falturi sa lasi toleranta de 1mm la fiecare corp in total 2mm ca sa nu stranga la ploaie si sa se rupa faltul,daca strange te referi la grosimea scandurii de 30 mm?
kamy

Mesajde mcbos » 13 Mai 2012, 18:22

viorelolt scrie:Va salut. As vrea sa va intreb daca considerati o alegere buna faptul ca am ales spre a trece toate familiile pe acest sistem de stup. Am stupi ME. Ce avantaje aveti de mentionat din experienta voastra sau a altora si mai ales ce dezavantaje ar fi. Spre exemplu cineva mi-a spus ca lemnul fie va lucra daca nu este bine uscat, fie se va unfla la umiditate si componentele nu se vor mai imbina intre ele.
Sunt f. interesat de parerile voaste. Multumesc.

Vreau sa incep apicultura cu stupi ME cu 2 caturi de 1/1 la rame .Ce experiente bune /nebune aveti la ei?
Multumesc!
Munca te tine departe de viciu.
mcbos

Mesajde nae » 13 Mai 2012, 18:33

Vreau sa incep apicultura cu stupi ME cu 2 caturi de 1/1 la rame .Ce experiente bune /nebune aveti la ei?
Multumesc![/quote]
Incurci ceva !?
Vrei vertical cu corp/cat 1/1 ?
Vrei vertical cu rame 3/4 (ME) ?
Vrei vertical (amestecat )ME+Dadant (1/1) ?
nae

Mesajde mcbos » 13 Mai 2012, 18:48

Stupii pe care ii am in vedere sunt verticali cu 2 caturi cu rame la fel de 1/1 . Vanzatorul are doar un singur fel de rame de 1/1 .As vrea niste opinii de la un utilizator al acestui sistem .
Munca te tine departe de viciu.
mcbos

Mesajde alt stupar » 13 Mai 2012, 21:03

opinii cu privire la ce ?
fi mai explicit
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde nae » 14 Mai 2012, 19:30

mcbos scrie:Stupii pe care ii am in vedere sunt verticali cu 2 caturi cu rame la fel de 1/1 . Vanzatorul are doar un singur fel de rame de 1/1 .As vrea niste opinii de la un utilizator al acestui sistem .

Ce vrei tu se numeste Dadant (rama 1/1 ) ,asa ii am eu (din 2004 ) si vreau sa renunt (nu le am cu PC -am scris intr-un topic ''cat 1/1 '' ) .
In 2012 tu-ti faci stupii dupa vanzator ?, rau . Te hotarasti la un model si comanzi '' roi la pachet ''(fara rame vechi/boala ... ),asa poti incepe cum vrei TU nu nea ''cutare '' .
Pt. incepatori rama 1/1 e buna (in cuib ), magazia o faci cum vrei (eu vreau de la 2 in sus ) 1/2,3/4,1/1 .
nae

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE