Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Caldura in stup

Mesajde victor s » 09 Mai 2012, 21:11

JohnSpatari scrie:
Adi Hodis scrie:Asa a fost si Victor pana intr-o zi cand l-a pleznit microbul ... asa-i Victore ?.

Foarte frumos spus,m-ati motivat si mai tare sa fac apicultura,mai ales spre pastoral.

Microbul da, pastoralul ba...si cine crede ca in pastoral curge mierea pe santuri, eu zic sa se mai gandeasca odata si sa ia la citit cam tot ce s-a scris despre aventuri in pastoral...pe pagina lui altstupar, lui Pupemea chiar si a ta Adi , se gasesc probleme dintre cele mai diverse pe care un apicultor trebuie sa fie constient ca oricand, i se pot intampla si lui.
Dar hai ca am inceput sa filozofez...
Concret, anul asta nu dar la anul nu promit ca mai stau acasa...cu stupii ! :lol: iar daca o fi si-o fi sa nu merg nici la anul, atunci ramane pe urmatorul an. Sanatate sa fie !(la voi, la mine si la albine)
victor s

Mesajde paul » 09 Mai 2012, 21:32

Am albine de anul trecut din iulie . 5 roi . I-am crescut ,i-am tomnat ,i-am iernat si ... am iesit cu toti in primavara ! " Un miracol"... vorba lui fiu-meu care are 7 ani ! O fi sesizat si el ... incepatorul din mine . :P
Prima primavara ... primul pastoral.Am mai cumparat 2 familii si ... am 7 ! Vorba unui amic ... da' ce ma , ti-au roit asta iarna ? :lol: Primul pastoral la ... mar la vreo 23 km de vatra. Prima satisfactie ... mi-au "inflorit" ramele ,mi-au construit si ceva rame de cat (puse in cuib),au bagat si nectar (ramele destul de greute),dar ... s-a trecut repede din cauza caldurii ...Incarcat din nou ,s-au mai adaugat inca 2 stupi beton ai sefului meu si ... rapita ! Aventuri ... nu mai incapeau in remorcuta ,bagati si in portbagaj ca deh ,am pus un cat , un cat "s-a deranjat" si cand sa-i descarcam era albina ... peste tot. Basca ca nu aveam puse manere. Transpiratie , nervi ,fimi-ar capul ,etc :lol:
Momentan ii am campati la rapita si nu am mai ajuns la ei de sambata noaptea ... Cu toate avatarurile mi s-a parut una dintre cele mai frumoase nopti din viata mea . Va rog sa ma credeti si sa luati in considerare faptul ca sunt foarte zgarcit ... in aprecieri ! :roll:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 09 Mai 2012, 21:40

victor s scrie:...si cine crede ca in pastoral curge mierea pe santuri, eu zic sa se mai gandeasca odata si sa ia la citit cam tot ce s-a scris despre aventuri in pastoral...pe pagina lui altstupar, lui Pupemea chiar si a ta Adi , se gasesc probleme dintre cele mai diverse pe care un apicultor trebuie sa fie constient ca oricand, i se pot intampla si lui.
...

Eu am zis ca-i fain in pastoral, da-i greu ... insa fiecare are parte de aventura sa.
Se zice ca ... apicultura e ca armata, e frumoasa vazuta pe din afara dar e ... altfel cand o practici.
In cele din urma, ce-i ushor pe lumea asta ?.
Chiar, sa visezi ... cred ca e cel mai usor si frumos ... dar cand te impotmolesti prin niste noroaie si trebuie sa cauti tractor, ori trebuie sa descarci stupii, sa scoti vehicolul, sa incarci iar ...
Cand te scalzi in suc propriu acolo s-au la munca in stupina, sub soarele arzator si iti intra transpiratia in ochi ...
Cand descoperi ca ai uitat sa pui apa la rece si nu-ti poti astampara setea ca e calda ...
Cand ai parte de defectiuni la vehicul taman atunci cand tre'sa mergi ... cand ... si cand si cate o-r mai fi ...
Dupa ce te vezi cu toate bune, peste ani si ani privind in urma, o sa zici ... a fost greu da' a fost fain. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde perma » 09 Mai 2012, 22:37

@Mircea, ma bucur ca ne-am inteles pana la urma :). Cu cei doi stupi ai mei nu ma vad in parteneriate apicole prea curand, dar nu se stie niciodata. Din ce citesc, pastoralul e pentru cei ce au ca activitate principala stuparitul, vorba aia: multi chemati, putini alesi. Sau vorba lui Mircea, doar in parteneriat. Ca daca ai si serviciu nu-mi imaginez sa-ti lasi stupii pe coclauri si tu sa mergi frumos la birou :D.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde cristi_vidican » 10 Mai 2012, 07:00

Apropo de pastoral...
Nu credeam ca vreodată voi mișca stupii de acasă.
Am fost nevoit să fac prima mișcare pt că vecinul era tot mai supărat pe mine, că de fiecare dată când venea în grădină, albinele îl luau în primire. Într-o zi l-au înțepat mai tare. Era și vina lui ca bause ceva. A venit politicos la noi și ne-a rugat sa facem ceva. A vorbit cu mama. Eu nu i-am zis nimic, ci mi-am cautat loc pentru stupi. Așa a început pentru mine pastoralul. Am mers la FS, unde am extras mai mult ca niciodată. Atunci am prins gustul pastoralului. E ceva unic, o experiență care te călește și care te pune la punct și cu lăzile.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde genessys_r » 14 Mai 2012, 21:24

O alta intrebare, o sa imi primeasca albinele din roii nou formati botcile care o sa le introduc?
genessys_r

Mesajde Adi Hodis » 14 Mai 2012, 22:57

genessys_r scrie:Va salut
...
Rog seriozitate in raspunsuri, fara bataie de joc, fara critici care nu isi au rostul, daca nu s-a inteles undeva ceva intrebatima.

Va multumesc pentru rabdare si pentru intelegere.

Romeo

Salutam si noi, adica io' ... deocamdata.

Bun, am inteles daa' nici oleaca piper ... asa de "gust " ca asa tare ma manca desh'tele ! ... abia ma abtin. :)

No' hai ca trecu' 5 min. timp in care a invins seriozitatea. :)

E bun planul facut dar fa roii cand se apropie eclozionarea matcilor, sa fie cu o zi mai repede facuti, ca sa se simta orfani.
Eu asa fac si rata de acceptare a botcilor este de peste 95 %.

PS
De ce nu deschizi o pagina ( topic ) aici viewforum.php?f=11 ?. Foloseste functia NEWTOPIC din coltul stanga sus
si asa vei avea " istoria " proprie in acel topic, asa am procedat multi. :idea:

Sanatate si succes !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alt stupar » 14 Mai 2012, 23:26

edit:
prezentare genessys_r mutata aici:
viewtopic.php?f=15&t=2233
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde adriantl » 21 Mai 2012, 11:05

salut..am niste stupi si nu au gauri de ventilatie..trb neap sa le fac?
adriantl

Mesajde Bee Happy » 21 Mai 2012, 19:50

Intrebarea asta, merita un raspuns tip... Radio Erevan:

Nu trebuie!
Decat in cazul unui transport. Sau caniculei. Sau respiratiei albinei. Sau unei explozii solare. Sau atomice.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR