Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: De ce are nevoie un apicultor incepator?

Mesajde elisavtizoh » 18 Mai 2012, 14:41

multumesc Mircea-63, daca acesta-i anul nasterii tale atunci suntem leaturi! :D Ma gandeam la altoirea cu botci capacite. dupa plantarea in roiul format din 2 stupi mai puternici, plantez botca capacita ce va ecluziona in scurt timp, nu stiu, asta imi va spune cel de la care o s-o iau pana-mi fac si eu. Apoi, dupa plantarea botcii, ma gandeam sa duc stupii noi intr-o stupina la 7 km unde sa las regina sa se imperecheze, cat o dura, nu stiu decat dupa ce vad oua in faguri, asa-i?
elisavtizoh

Mesajde Mircea_63 » 18 Mai 2012, 14:52

Ca varsta asa e. Eu in schimb am "citit" bine numele?
De ce sa duci stupii 7 km pentru imperecherea matcii?? Nu-ti fa de lucru degeaba, are cu cine sa se imperecheze si in stupina ta, iar daca e nevoie, zboara domnisoara...stie ea bine unde. Zau, nu-ti fa de lucru degeaba!
Da, dupa inceperea ouatului vezi daca e totul ok.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde elisavtizoh » 18 Mai 2012, 15:01

Hozit. Pavilionul l-am luat de pe langa Timisoara-Sanpetru German. Pai daca las stupii noi formati in pavilion, o parte din albine nu va pleca in stupii initiali? Apoi matca, dupa imperechere nu exista riscul sa nu mai nimereasca stupul?
elisavtizoh

Mesajde Mircea_63 » 18 Mai 2012, 15:13

Ai dreptate! Lucratoarele se vor intoarce. Eventual mai perie ceva albina tanara in stupii nou formati (si da-le de mancare).
Teama ca matca se incurca la intoarcere? E si asta posibil, chiar daca se intampla mai rar Tu te gandesti ca frica pazeste pepenii!
Pai, du-i la plimbare daca vrei sa fii linistit. :)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde elisavtizoh » 18 Mai 2012, 17:52

asa ma gandeam si eu, ii duc la plimbare daca merge treaba mai bine. Las' ca munca se uita!
elisavtizoh

Mesajde elisavtizoh » 24 Mai 2012, 12:04

pot sa dau cu varachet dupa salcam? Nu a fost un cules bun si a ramas miere necapacita in stupi, este vreo problema?
Va multumesc!
elisavtizoh

Mesajde jenica67 » 24 Mai 2012, 13:52

Poti sa dai daca mierea respectiva, nu mai ajunge la consum si daca nu ai magazii puse.
jenica67

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR