Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde augustin » 21 Mai 2012, 22:06

Una de-a lui Pastorel (un apropo off topic)

Invitat fiind la cramă
Am răspuns, ca bun creştin,
Printr-o scurtă telegramă:
''Vin!''
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde FLORINELU » 22 Mai 2012, 10:12

ves.lucian.zabrani scrie:parul meu altoit nu prea vrea sa mearga !!! trebuiau sa fie lastarii mult mai mari !!! tare ma tem ca si parul a fost afectat ca si ciresul care se usuca de panza freatica ce este prea sus !!! putrezesc radacinile !!! se numeste asfixie raticulara !!!

sa vii sa-ti dau lectii(am glumit in altoi esti profesor). :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 22 Mai 2012, 10:15

ves.lucian.zabrani scrie:si acuma o poza cu fetitele mele dragi !!! atatea cate am !!!

le salut si eu
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 22 Mai 2012, 10:28

domnule coacaza,te salut si bine ai venit.pentru un incepator ai facut o greseala:albinele nu vad culoarea rosie,si de aceea stupii nu se vopsesc nici
odata in rosu.vopsestel cum vrei,dar nu rosu(or face alergie la comunism?)schimba-i culoarea cel putin la partea co urdinisul.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 22 Mai 2012, 10:41

faina muzica Luciane,dar nu se compara cu taraful de la Vata.
FLORINELU

Mesajde coacaza » 22 Mai 2012, 11:17

Buna ziua Florinelu. Multumesc de urari si va doresc sanatate. Legat de culoarea stupului va cred pe cuvant am mai vazut la cineva pe forum chestia asta si am zis ca ii dau un strat de vopsea(rosie am avut pe stoc :) ) si apoi ii dau o culoare deschisa dar sincer eram atat de nerabdator ca intr-un tarziu am zis :"ma risc, il las asa". Il am de la sfarsitul lunii aprilie si vad ca albinutele totusi il "nimeresc". Am in plan sa ii fac intrarea la urdinis de alta culoare dar nici nu vreau sa le deranjez. Vad cum decurg lucrurile ... si daca ii musai il vopsesc. Multumesc si sanatate la toata lumea!
coacaza

Mesajde FLORINELU » 22 Mai 2012, 11:43

faptul ca ele nimeresc urdinisul nu inseamna ca le si place.ele se chinuiesc sa nimereasca urdinisul pe culoarea rosie,daca nu o disting.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Mai 2012, 11:51

albinele din cate am inteles eu nu au mare nevoie de semne si stupi colorati distinct !!!
daca insa se produce un schimb linistit de matca , aceasta din urma gaseste mai usor stupul din care a plecat daca vede ceva mai deosebit pe el !!!
sau daca in stup avem un roi cu botca , si matca va iesi la imperecheat !!!
imi dau si eu cu parerea !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Mai 2012, 12:24

astazi fuga la tara inainte de fizioterapie sa le pun sirop !!!
pana acuma nu am avut hranitor uluc , dar am imprumutat de la un prieten !!!
cica vin 2 zile cu ploi !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn2875.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Mai 2012, 12:26

se pare ca a inceput amorpha sa infloreasca !!! activitate intensa , nu gluma !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2892.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Mai 2012, 12:29

tuca tata gurita lor !!! gurita lor si curu lor ca tare blande albine am primit de la FLORINELU !!!
chiar ca nu pot sa traiesc fara albine !!!
oi fi defect ??? n-oi fi defect ??? nu pot sa stiu !!!
de cand le-am vandut si pana sa le primesc de la FLORINELU beteag am fost !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2878.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 22 Mai 2012, 12:37, modificat de 2 ori în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Mai 2012, 12:30

parul de care v-am mai spus !!! astept sa vad daca din florile astea vad vreo para !!!
tare m-as bucura !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn2896.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde mircea » 22 Mai 2012, 14:00

Lucian...fara suparare...dar faci abuz la incarcat poze.
Uite, mai sus in 3 mesaje...cate 3 poze...care toate spun acelasi lucru.

Nu este vorba numai de tine, fac si altii la fel.
Va rog, mai multa grija in a gestiona atasamentele (pozele). NU ABUZATI, pentru ca in timp o sa aiba implicatii majore asupra forumului.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde danipowsoft » 22 Mai 2012, 14:14

a mai picat un forum :( de stuparit tot din acest motiv :cry:
danipowsoft

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Mai 2012, 17:51

bineinteles ca fara suparare !!! mea culpa si nu mai fac !!! domnul Mircea nu stie cat de bucuros sunt pentru ca am albine din nou !!!
era cat p-aci sa ma pierdeti !!! noroc cu FLORINELU care m-a ajutat cu un roi !!!
multa sanatate !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde coacaza » 22 Mai 2012, 22:42

Buna seara la toata lumea! Am fost si eu azi la albinute. Bucurie maxima si 3 intepaturi. Nu stiu care e treaba dar au fost tare dureroase. O fi veninul mai puternic in perioada asta? Parca m-au intepat cu ciuda.
Nu stiam ca Florinelul e fericitul donator al familiei de albine. Sincer ma bucur sa aud din astea. Am intalnit 2 oameni fericiti pe forum ... Lucian & Florinelu. :lol:
Dar cine e amorpha asta, Lucian?
Si inca o intrebare: am inceput cu 7 rame cu albina la sfarsitul lui aprilie, acum am 9( asta e bine sau nu, adica se putea mult mai bine sau nu sunt in grafic?). Nu am observat polen pe albine, este putina pastura pe 2 rame si atat, miere la fel - putina, in schimb este mult puiet si trantori. Daca ma poate sfatui cineva ii multumesc din suflet.
Am incercat sa le stimulez cu ceva sirop de zahar dar vad ca nu prea se uita la el :cry:
coacaza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?