Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ajutor urgent cum se introduc matciile virgine

Mesajde dumy academy » 22 Mai 2012, 00:04

:lol: :lol: MOR DE RAS :lol: :lol: NUMAI MA OPRESC .,,,,omul cand se lasa de curvarasit se apuca de stuparit eu nuprea am de gand cu stuparitul de aceea va mai intreb cate cva.... :lol:
dumy academy

Mesajde dumy academy » 22 Mai 2012, 00:10

mai fratilor dar matca aia nu moare daca sta inchisa1-2 zile a?a o fi ea bagata la caldura in stup sh cu sebetul langa ea sh cateva albine .....dar o rezista mie imi e sa nu le gasesc moarte daca sta 1 -2 zile inchisa :P nu serios acuma
dumy academy

Mesajde paul » 22 Mai 2012, 00:12

Serios ... NU MOARE !
GARANTAT !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 22 Mai 2012, 00:16

Ba ca pina-i lume MOAARE !!!. :lol:

Somn usor si vise placute Dumi ! ... vezi ce bine am facut ca n-am promis ?... stiu io ce stiu ... si nevasta-mea mi-o zis, ca nu-s bun nici pielea pe mine ... dar n-am crezut pina acu' !!! :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde dumy academy » 22 Mai 2012, 00:21

bine Paulica ma bazez pe tine daca dau gres :lol: te bag la carcera pe tine 1-2 zile :lol:
nuprea ai somn domnul Paulica vezi daca nu ai o matca italiana cu 2 picioare langa tine da r sh virgina :lol: o introduceai imediat :lol:
n buna domnu :lol:
dumy academy

Mesajde dumy academy » 22 Mai 2012, 00:23

multumesc domnul adi :lol:
dumy academy

Mesajde dumy academy » 22 Mai 2012, 01:03

da dar treaba e ca fiecare cusca are cate 1 matca sh cate 8 -10 albine nu 30 -40 de albine...
sh ele vin in cusca lor care am prezentato in poza.....
dumy academy

Mesajde janese » 22 Mai 2012, 09:21

cornelioandanciu scrie:Inca o idee de introducere, intr-o punga de hartie gaurita se baga 30-40 de albine, bagi si un pic de serbet, bagi matca si apoi bagi punga in stup.Albinele orfane din stup o vor elibera rapid.

am scufundat cutia din hartie in ceara de albine...sa fie mai groasa...in maxim doua ore o toaca precum termitele...si tabara pe matca....metoda nu functioneaza
janese

Mesajde pin » 22 Mai 2012, 12:43

Prietene,

Eu mai am putin si fac un an de cand sunt apicultor (mai bine zis posesor de stup) si nici biblioteca plina de carti ca tine n-o am. De citit am citit insa mai multe ca tine si nici intrebari stupide ca ale tale nu cred c-am pus. Mai bine spune cinstit ce ai facut (ce vrei sa faci) si cere sfaturi. Altfel primesti doar raspunsuri "la misto".
pin

Mesajde popik50 » 22 Mai 2012, 20:31

Se face roiul pe aceiasi vatra cu ceilalti stupi . Iei o rama cu miere si una cu puiet capacit (fara larve sau oua) si mai scuturi 2 rame cu albina acoperitoare . Albinele varstnice se intorc in stupul de unde au fost luate ramele iar in roi vor ramane albinele tinere care primesc mult mai usor o matca noua . Se pune matca in colivie si se pune dopul cu serbet . Se inchide stupul .Albinele o vor accepta si o vor elibera in cel mai scurt timp pentru ca nu pot sa faca ele botci de salvare . Se poate pune doar rama cu miere si albinele scuturate de pe 2 - 3 rame si se procedeaza asa cum am spus . Matca aste acceptata in procent de 95 % . Se ajuta roiul mai tarziu cu rame de puiet capacit Succes . E una din cele mai sigure metode de acceptare a reginei .
popik50

Mesajde alt stupar » 22 Mai 2012, 21:18

Nu exista metode cu acceptare sigura.
Absolut niciuna !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gabi bee » 22 Mai 2012, 23:33

in cartea lui ruttner este descrisa o metoda sigura 100% de introducere a matcilor si anume prin formarea unui roi cu puiet in eclozionare , fara albine ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde dumy academy » 23 Mai 2012, 22:23

vorbit PROSTII FRATILOR NICI UNUL DINTRE VOI SILITORILOR HABAR NU AVETI CUM SE INTRODUC MATCILE DACA ERA SA MA IAU DUPA VOI LE OMORAM PE TOATE NOROCUL FACE CU METODA MEA AM MAI SALVAT DIN ELE ASA K HABAR NU AVETI VOI SPUNETI POVESTI VANATORESTI SH MAI VA DATI IMPORTANTI KAND INCOLO NU STIT NIMIKA :x :twisted:
dumy academy

Mesajde balu » 23 Mai 2012, 22:48

acum ca ai experienta spune cum s introduc virginele :) :)
balu

Mesajde Bee Happy » 23 Mai 2012, 22:51

Mai academicianule, de ce mai pui intrebari pe forum, daca tu sti atatea?
Ia zi DUMMY academy, ai citit cartea care ti-am recomandato?
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde MIHAI BALS » 23 Mai 2012, 23:12

dumy academy scrie:vorbit PROSTII FRATILOR NICI UNUL DINTRE VOI SILITORILOR HABAR NU AVETI CUM SE INTRODUC MATCILE DACA ERA SA MA IAU DUPA VOI LE OMORAM PE TOATE NOROCUL FACE CU METODA MEA AM MAI SALVAT DIN ELE ASA K HABAR NU AVETI VOI SPUNETI POVESTI VANATORESTI SH MAI VA DATI IMPORTANTI KAND INCOLO NU STIT NIMIKA :x :twisted:

cred ca ar trebui sa-ti temperezi un pic impulsurile.
daca n-ai nevoie de sfaturi nu pui intrebari.
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR