Se pare ca anul asta sunt pe calea cea buna, am iesit in pastoral, stupii au devenit puternici din pacate nu am avut cules prea mare cea ce ma va incurca putin la proiectul 141 ( mie un pic teama ca nu ma voi putea incadra in cea ce priveste cresterea cantitatii de miere, la numarul de stupi stau bine ) .
Urmatoare tinta pentru 2012 - 2013 e realizarea unui pavilion apicol dupa cum am trecut in proiectul masurii 141 .
Probabil va trebui sa plec undeva pe afara sa strang niste bani ca sa pot realiza aceste lucruri .
Asta e partea apicola dar mai am si alte preocupari pe partea de it si ecologie .
Dupa cum stiti, cu ceva timp in urma supuneam atentiei dumneavoastra idea de a ne unii mai multi si a crea o asociatie non profit care sa protejeze albinele .
Aceasta idee mi-a venit datorita faptului ca am pierdut repetat familii de albine ca urmare a folosiri insecticidelor fara sa fiu anuntat la timp pentru a lua masuri .
Motivul din spatele acestei idei era atat iubirea fata de albine dar si un interes material ( masura 141 ) in ghid se spune ca daca dintr-un motiv sau altul pierd conditiile de eligibilitate ( daca pierd familii de albine prea multe ) risc suspendarea acordarii acelor bani, asa ca ar fi fost utila o organizatie care sa imi apere interesul atat al meu dar ar si altor apicultori care nu au famili albine de sacrificat, otravit cu insecicide .
E adevarat ca nu sunt un tip cu prea multe scoli dar as fi fost dispus sa investesc in aceasta idee, cea ce am si facut partial pentru a demonstra cat sunt de motivat .
In acest sens am investit moral si material si realizarea unui site/forum
http://forum.viataeco.com in care sa dezvolt aceasta idee si a realiza un loc unde cei interesati sa se poata desfasura in voie fara a incomoda pe altii care nu doresc asa ceva, iar ca sa nu fie un loc prea monoton am inclus si alte subiecte cu caracter ecologist la moda in zilele noastre .
http://forum.viataeco.com/index.php?board=13.0Personal, atata cat mi-am permis, pe plan local am incercat sa ma fac inteles si pot spune ca in mare parte am reusit. In ultimul timp am reusit oarecum sa ii fac pe agricultori sa inteleaga ca stropirile cu substante daunatoare albinelor sunt ilegale .Unii au inteles de la bun inceput asta, altii insa au avut nevoie de mai multa convingere ...legala sa zicem.
V-as recomanda tuturor sa incercati asta si sa vedeti ca veti reusi .
Am mizat pe faptul ca voi mai gasi apicultori bataiosi si inimosi care vor sa schimbe cate ceva macar pe plan local daca nu national dar se pare ca nu prea mai exista astfel de oamenii.
Fiecare isi vede de treaba lui nu se complica, in cel mai bun caz indeamna pe altul sa faca, iar daca altul face ceva, cand acel cineva da de greu e lasat a se descurce, si daca totusi acel cineva se descurca si face un lucru bun, se profita de realizarile lui si se trag folaase dar fara a se fi investit nimic nici moral, nici material .
Fiind un pic dezamagit de acest esec trait probabil ca intr-un viitor apropiat acel site va deveni din ce in ce mai comercial pentru a putea sa recuperez resursele materiale si morale investite acolo .