Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze de ping pong 2

Mesajde janese » 20 Mai 2012, 21:08

ww
Fişiere ataşate
5.jpg
janese

Mesajde jenica67 » 20 Mai 2012, 21:37

De aia nu veziJanese, ca ai prea multe perechi de ochelari. Eu am una si buna, mi-o pun dimineata pe ochi si o dau seara, cand ma culc. Lentile progresive, 1,75 la distanta, 4 la apropiere. Si inca una importanta, cand beau conduce sotia. :lol: :lol: :lol:
jenica67

Mesajde jenica67 » 20 Mai 2012, 21:38

E, apropo, Janese, am zis ca te lauzi cu cata miere ai stors, nu cu cate medicamente ai !!! :D
jenica67

Mesajde janese » 21 Mai 2012, 06:41

de scos miere de salcam 2012, sa stii ca e de scos si inca bine....dar nu se poate pe ploaie si vijelie!
de ce ma-ntrebi??? e vreo graba???
ziceti ceva de dilemele mele de mai sus!!!
medicamentele nu le am eu....le are farmacia...problema mea....am uitat de ele??? nu sunt necesare???sunt necesare???ati facut vreun test????
ps... jenica 2467!!!din toate decat unul,doua e ,,medicament" :P
janese

Mesajde janese » 21 Mai 2012, 08:29

interesant ar fi sa zici cum s-a comportat stupina in anul ,,de dupa"
janese

Mesajde ionut vlv » 21 Mai 2012, 09:51

o spun acum ,desi o sa-mi sara cativa in cap.test pe doua familii,2009 fumidil +oxi,2010 oxi,2011 oxi 0,5 g/l,de trei ori,sfarsit de martie,matci sep2008 schimb. linistita in aug 2011.care ati uitat cum aveati stupii inainte sa-si bage coada coana UE si ati uitat de cuvantul "paroi" incercati.
nu am zis ca nu se poate si fara,dar in anii capriciosi se vede diferenta.daca in anii trecuti doar se vorbea pe la colturi,incepand de anul asta se va da startul la boli.an prost,incepatori multi cu cunostinte despre apicultura -1.
nene gitacusman fara multe se poate trai.ex sunt multi care nu au mai baut un litru de lapte natural de ani buni.au murit?nu!dar lipsa calciului adevarat se va vedea in timp.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde augustin » 21 Mai 2012, 18:58

Toti folosim meicamente. Daca suntem bolnavi. Daca nu, bem ceai, lapte, bem bere, etc.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde ionut vlv » 21 Mai 2012, 23:29

augustin scrie:Toti folosim meicamente. Daca suntem bolnavi. Daca nu, bem ceai, lapte, bem bere, etc.

asta daca ne-am hranit corect.dar cum de 20 si de ani ne hranim cu carne,lapte ,paine etc cu inlocuitori,E-uri ai arome nu cred ca mai e loc de sanatate.antibioticul e cap de lista pe toate retetele medicilor.la toate produsele animaliere antibioticele ar cam fi cea mai mica problema pe langa ce se gaseste la o analiza de laborator.toata zanzania a inceput cand au tratat mierea ca medicament naturist si nu ca aliment,desi numai noi,romanii,o mai folosim ca medicament.nu poti folosi un medicament naturist ce contine un medicament de sinteza.dar asta e alta discutie si ne departam de ping-pong.scuze nea Eugen.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde janese » 22 Mai 2012, 08:00

ghitacusman scrie: Si vorba ta,daca o spun acum,o sa-mi sara cativa in cap [eu sper sa m-a feresc] pentru ca una-i sa ai grija de 3,14 stupi si alta-i sa ai grija de3,14`+n stupi.

cusmane...nu stiu de ce faceti voi un blazon din a avea cat de multi stupi!
parerea mea este ca e mai greu sa faci miere cu doi-trei,decat cu multi!!!
la multi ai printre ei buni si f buni... si miere tot faci..chiar daca stupina e vai mama ei!!!pe cand la putini.......cheltui si nu te lingi macar pe deshte!!!
alta diferenta in a pastra sanatatea si tonusul stupinei mari si mici consta in cheltuieli....in rest.....la aceleasi pericole este supusa si aia mica si aia mare!
janese

Mesajde trantor » 22 Mai 2012, 09:22

Apropo la antibiotice!
Ieri am baut un ceai cu doi buni prieteni, amandoi au dat-o in diarie de vreo 10 zile in urma tratamentului cu antibiotice ( se pare produse prin te miri ce garaje...), unul s-a intepat in picior si i-au dat vreo 4, iar celalat s-a operat la un deget si la fel i-au dat 2 antibiotice.
Un alt prieten mai cu stare vazand ca nu mai scapa de diaria de dupa antibiotice a plecat la Viena si a facu analize inclusiv la medicamentele pe care le-a luat ... nici urma din substantele componente in schimb i-au prescris altele ca sa schimbe flora intestinala mult imbogatita... a devenit un lux sa te imbolnavesti in ziua de azi...
....
trantor

Mesajde ioanpuiu » 23 Mai 2012, 20:47

Toată săptămîna trecută am aşteptat o zi potrivită (fără ploaie) să fac o vizită stupilor.
Sîmbătă, la capătul răbdării, am plecat spre Argeş pe ploaie, a plouat tot drumul şi la dus şi la întors, şi cît am stat acolo.
A plouat ploaia cu o ardoare şi disperare de parcă era ultima ei şansă să plouă.
Pădurea de salcîm pe care o ştiam albă, era verde şi am hotărît să extragem luni.
..............
Vreme frmoasă luni, prima zi cu soare după o săptămînă întuneactă, ploioasă şi friguroasă.
Pe măsură ce creştea temperatura creştea şi bîzîiala în livadă.
Cuplat la manivelă în cort, îl întreb pe Cristi ( prieten al unui prieten, începător crud, are opt stupi din toamnă şi pe care l-am tras peste tot după mine în primăvara asta) care scotea rame din stupii lui...
... ce-i mă cu bîzîizla aia acolo ? .../- a, (zice) e zbor frumos !
După nici cinci minute intră surescitat în cort. / - cred că am văzut un roi, cred că acum se aşează. / - nu-i mă de la noi ? / -nuuu !

Am deschis imediat stupul pe care trebuia să-l verific săptămîna trecută, era plin de botci, vreo şapte goale/eclozate şi multe cu căpăcelul plesnit în lateral.
Eu le curăţam în grabă şi el le aduna în mînă în loc să le "strîngă" şi nici n-am terminat bine a treia ramă că au început să-i eclozeze în braţe.
Spectacol cu omu' ...bineînţeles că i-a zburat una ...şi încă una...a alergat după trei şi nu a prins nici una.

Roiul pe care îl văzuse s-a aşezat foarte sus, cam 8-9 metri de la sol pe un vîrf de creangă şi n-am reuşit să-l recuperăm cu improvizatiile de moment.
N-am vrut să ajung nepregătit la stupi şi l-am sunat pe Janese cu 2 - 3 zile înainte:
- n-ai mă o scară mai lungă ? / - da la ce-ţi trebe ? / - ei...am nevoie / - am una la muncă, ţi-o dau p'aia, da' numa pentru o zi, maxim două că-mi trebe, că ... zugrăvesc.

Parcă e un făcut, cam toţi stuparii pe care-i cunosc mai bine şi de la care îmi permit să împrumut ceva...zugrăvesc în perioada asta :shock:
Fişiere ataşate
Roi salcîm 2 - Copy.PNG
micşorare chinuită şi nereuşită a pozei - scuze !
Roi salcîm 2 - Copy.PNG (255.48 KiB) Vizualizat de 11304 ori
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde janese » 24 Mai 2012, 07:55

pai ce,ma???cat timp iti trebui sa iei un roi!!! :P am uitat ca tie iti roieste toata vara!!! :lol: ia o scara in liesing!!!!ce la mine e BJATM?????
janese

Mesajde balu » 24 Mai 2012, 09:50

ieri am recuperat un roisor, 2 buni nu m-au asteptat :( :(
balu

Mesajde namzeb » 24 Mai 2012, 10:36

Ce-ti trebuie scara cea mai buna este o prajina in capat ii atasezi un sac facut din plasa de tintari la gura sacului faci din sirma un cerc sa stea deschis.Cercul il fixezi cu vre-o 15 cm ma jos de gura sacului.La gura sacului chiar pe margine insailezi o ata mai tare care sa stringa gura dupa ce scuturi roiul in sac.Aceasta ata o lasi lunga ca sa actionezi de jos.Dupa ce scuturi roiul in sac il inchizi la gura si-l lasi sa se aseze si restul albinelor apoi il cobori usor jos si gata. Succes cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde janese » 24 Mai 2012, 10:39

voi credeti ca am dormit ma???
descapacesc si stochez...tampon intre centrifuga si descapacitor..100% inox
Fişiere ataşate
tava de stocare.jpg
Ultima oară modificat de janese pe 24 Mai 2012, 10:42, modificat de 3 ori în total.
janese

Mesajde janese » 24 Mai 2012, 10:40

descapacitorul in v cu abur..din tabla aluminiu si structura din otel
Fişiere ataşate
descapacitorul in v.jpg
Ultima oară modificat de janese pe 24 Mai 2012, 10:43, modificat 1 dată în total.
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE