Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Baix - Oradea

Mesajde Baix » 12 Mai 2012, 19:18

Prima recolta. Este de pomi fructiferi. Am recoltat vreo 30 kg si e delicioasa.
Fişiere ataşate
IMAG0522.jpg
Prima recolta
Baix

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Mai 2012, 21:46

scrie data pe capac si pastreaza un borcan !!! asta daca vrei !!! prima are valoare deosebita !!! stii cum este : prima betie , primul salariu ,prima masina , prima femeie , etc. , PRIMA MIERE !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Baix » 14 Mai 2012, 14:11

Sper sa iasa bine.
Fişiere ataşate
Nicot.JPG
Baix

Mesajde ves.lucian.zabrani » 14 Mai 2012, 14:38

cu PRIMA cum te-ai hotarat ???
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Baix » 14 Mai 2012, 14:47

Prima miere e in borcan, se pastreaza. Au aparut si primii clienti la ea. O vand cu borcanul. Voi la ce pret vindeti cu borcanul?
Baix

Mesajde ves.lucian.zabrani » 14 Mai 2012, 15:26

chiar pe mine te-ai gasit sa ma intrebi ??? eu nu mai vand miere !!! o cumpar !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Baix » 23 Mai 2012, 23:34

Vineri am mutat albinele la salcam 2. Am lasat pe vechea vatra o singura familie care era mai slaba. Azi am fost pe acolo si am cautat in cuib sa vad de ce nu se dezvolta. Am observat puiet pestrit si la o analiza mai atenta am vazut celule capacite si cu capacelul spart. Mi-a venit ca fulgerul "LOCA". S-a adeverit. Se pare ca nu e chiar asa de grav, e loca europeana, am inteles ca nu e chiar asa de grav. Ma pun sa studiez problema sa stiu cum sa atac maine problema. Am luat masuri de preventie sa nu se raspandeasca(spalat pe maine si dalta cu sapun).
La salcam 2 dezamagire mare...padurea alba alba si miere f putina. Mai tine floarea pana pe la inceputul saptamanii viitoare cred. Atunci tragem line.
Baix

Mesajde ovidiu_78 » 24 Mai 2012, 00:01

uite aici o carte foarte utila
http://onomeus.ro/bolile-albinelor/
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Mai 2012, 07:41

Cartea de mai sus ti-o fac cadou cand ne intalnim !!! despre loca : esti sigur ??? ai mai vazut rame cu loca ??? ti-a confirmat cineva care se pricepe ??? eu daca as avea sigur ar trebui sa chem pe cineva sa-mi confirme , pemtru ca din fericire nu am vazut pana acuma !!!
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 24 Mai 2012, 08:02, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 24 Mai 2012, 07:54

Baix scrie:... Am observat puiet pestrit si la o analiza mai atenta am vazut celule capacite si cu capacelul spart. Mi-a venit ca fulgerul "LOCA". S-a adeverit. Se pare ca nu e chiar asa de grav, e loca europeana, am inteles ca nu e chiar asa de grav. ...

Loca este ceva grav pt. ca este f. greu sa vindeci colonia ... dar nu imposibil.
Incearca metoda cu batzul de chibrit, a-l introduci intr-o larva moarta si a-l scoti incetisor. Daca se intinde un firicel, atunci este loca.
Inca ceva, loca are un miros urat si foarte puternic, se simte cand treci pe langa stup.

Celulele cu capacelul spart, gaurit, mai pot fi si din cauza lui Varroa.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde danipowsoft » 24 Mai 2012, 08:31

Tratament:
Tratamentul cu OXITETRACICLINA. Doza este de 0,5 - 0,75 g oxitetraciclina la 1 l de sirop, cate 250-500 ml / administrare/ familie, in functie de puterea familiei si gravitatea bolii. Pentru a avea eficacitatea scontata, se efectueaza neaparat 4 - 5 administrari cu sirop medicamentat/familie, la interval de 4-5 zile.
De asemenea, antibioticul nu se amesteca cu siropul decat inainte de administrarea acestuia, si pentru a nu se degrada, nu se adauga in siropul fierbinte (este acceptata o temperatura de 40 C, cat se suporta prin incercare cu mana). Stupina afectata se va trata si in primavara anului urmator.
PS: multi trateaza preventiv dar nimeni nu spune (concluzia mea)
danipowsoft

Mesajde Baix » 24 Mai 2012, 15:01

Am mai vazut o singura data loca la cineva. Aia era loca americana. Eu am loca europeana. Simptomele sunt urmatoarele: puietul se lichefiaza atat capacit cat si necapacit, larvele necapacite se coloreaza galben dupa care se lichefiaza, nu se intinde la testul cu betisorul, miroase ca si otetul. Eu as avea curaj sa fac pariu ca e loca europeana. Americana am mai vazut si pot spune ca nu e.
Din ce am citit, colonia isi poate reveni si singura prin stimulari masive si stimularea instinctului de curatire(stropiri cu sirop pe faguri si albine). Totusi, voi da antibiotic fiind vorba despre o singura colonie. Ieri am ajuns tarziu la celalalte si nu prea se mai zbura, de aceea nu am putut sa ma uit in cuib la toate sa vad daca mai au si alte familii probleme de genul asta.
Nu am mai administrat antibiotice pana acum si de accea nu stiu o treaba. Antibioticele sunt cele pentru consumul uman? Capsule? Fiole de injectabil? De care?
Baix

Mesajde cristi_vidican » 24 Mai 2012, 15:10

Ia legatura cu dl Botos sa-ti dea nr de telefon al dr. Lazea. Cred ca el te-ar putea ajuta. Il stii, ca era mai tot timpul pe la cursuri.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde janese » 24 Mai 2012, 16:00

danipowsoft scrie:CARTI BOLI de Downloadat pina primesti cartea de de la ves.lucian.zabrani (nu de cumparat ;) ): http://dl.transfer.ro/boli-transfer_RO-24may-a202fb.zip
Tratament:
Tratamentul cu OXITETRACICLINA. Doza este de 0,5 - 0,75 g oxitetraciclina la 1 l de sirop, cate 250-500 ml / administrare/ familie, in functie de puterea familiei si gravitatea bolii. Pentru a avea eficacitatea scontata, se efectueaza neaparat 4 - 5 administrari cu sirop medicamentat/familie, la interval de 4-5 zile.
De asemenea, antibioticul nu se amesteca cu siropul decat inainte de administrarea acestuia, si pentru a nu se degrada, nu se adauga in siropul fierbinte (este acceptata o temperatura de 40 C, cat se suporta prin incercare cu mana). Stupina afectata se va trata si in primavara anului urmator.
PS: multi trateaza preventiv dar nimeni nu spune (concluzia mea)

vezi ca 0,5-0,75 /litru este valabil pentru oxitetraciclina concentratie 90%...,,oxitetraciclina apicola" care o gasesti la apicola,varsata ,galbena ca lamaia,si mai scumpa.
la farmacia veterinara se gaseste oxitetraciclina 25%...pui 1 gram la litrul de sirop. vezi ca de obicei familia de albine,nu se prea inghesuie sa-l ia ca e amar rau...fa-l 2/1 si pune-l in hranitor. f eficient este sa faci teramicina cu apa si sa dai cu pufaiciu pe albina de pa fiecare rama.toate astea ,din ce stiu eu!!http://medivetpharmaceuticals.webs.com/oxytet25foulbroodmix.htm
http://www.romvac.ro/p/OXITETRACICLINA-50-PULBERE-50-G
http://farmavet.ro/oxitetraciclina-90,p-70.html
janese

Mesajde mircea » 24 Mai 2012, 16:25

In legatura cu tratamentul pentru loca, o voce autorizata .
Informatii primite direct de la doamna Drd. biolog expert Chioveanu Gabriela .

Tratarea cu antibiotice a familiilor bolnave de loca americana si europeana
Autor : Drd. biolog expert Chioveanu Gabriela
Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala - Bucuresti
Tratarea cu antibiotice a familiilor bolnave de loca americana si europeana
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Baix » 24 Mai 2012, 17:28

Am gasit oxitetraciclina 40% in farmacia veterinara. A spus femeia de acolo ca e bun si pt albine. In manualul apicultorului se recomanda 3 tratamente la interval de 7 zile cu 1g de substanta activa.
Am intrebat un apicultor mai patit ca si mine si mi-a spus sa fac 200-300g sirop in care sa pun substanta 3 g oxitetraciclina 40% si sa pulverizez intre rame si astfel obtinut. Va tin la curent cu evolutia familiei respective. Sper sa nu gasesc si prin alte familii boala..

Edit: Va multumesc tuturor pentru sfaturi!
Baix

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?