Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

...si pana la urma... de ce nu o afacere

Mesajde marinicad2002 » 05 Iul 2011, 18:07

Data trecuta scriam:
marinicad2002 scrie: am onoarea sa va salut! Impreuna cu un prieten, intentionam ca din primavara lui 2012 sa avem albine. Pana atunci, ...
Adi Hodis scrie
Salutam si noi
... pina atunci ... deocamdata esti pe tarlaua ( pagina ) colegului Yojen ...

ei bine, revin: am gasit loc de stupina, ne-ar mai trebui omul din stupina, pana una alta vom face tot ce putem noi, si sa stiti, va dam dreptate, e foarte mult pentru 2 incepatori ca noi, 20 de familii, asa ca ... entuziasmati cum suntem tot lecturand forumul asta, ne-am hotarat sa achizitionam 4 familii, fara intarziere, sa prindem culesul la floarea soarelui;
acum au aparut iarasi dileme, un amic ne relationeaza cu un stupar care a cumparat toamna trecuta,cca. 100 familii pe 10 rame cu tot cu stup, cu 550 ron/fam (in cond in care mai avea si el 100 de stupi) si care spune ca este foarte, foarte multumit de acestea nou achizitionate, ca sunt mai mari si aduna miere mai multa, mai galbioare, dar nu stia ce rasa sunt; bine, omul e in pastoral cu ele, pe langa buc, probabil avea de munca grupa mare si noi... cu intrebari :roll:
ei, ce ziceti, 1. e bine de cumparat acum? 2. ce parere aveti de rasa de albine a stuparului de care v-am zis, sa mergem pe ceva de genul chiar de-i mai scump, ori pe familii de albine pe care le gasim la oricare stupar in zona? 3. dati-ne niste preturi, orientativ! multumim.
marinicad2002

Re: ...si pana la urma... de ce nu o afacere

Mesajde MyBees » 05 Iul 2011, 19:35

Marinica,

Bag mana in foc, pana pe la biceps, ca omul ala cu care "relationezi" tu are vreo 100 de familii de vanzare :lol:
Sfatul meu de incepator(iti sugerez sa il iei de bun, ca cei mai avansati te-ar aseza instant in banca) este sa te multumesti anul asta cu cele 4 familii pe care sa vedeti ce inseamna albina si ce inseamna iernarea.
Nu aveti absolut niciun motiv sa luati acum familii pentru ca nu veti face altceva decat sa le duceti grija toata iarna si sa va treziti fara ele in primavara, cel mai probabil. Cel putin fara mare parte din ele.
In primavara veti gasi albine cat sa va puneti si in cap, cu care veti face si ceva productie. Le veti gasi pregatite pentru culesul la salcam(daca le luati de la un apicultor bineintentionat si pe care intre timp veti reusi sa il gasiti) asa cum voi oricum nu le veti putea face pe cele pe care le cumparati acum(in cazul in care le veti mai avea, bineinteles)

Pentru ca stiu ca nu poti sa stai asa "pe uscat" cele 4 familii va vor fi suficiente cat sa va stinga pofta de apicultura. Pofta de afacere apicola va va fi stinsa ceva mai tarziu, ;) dar asta e alta treaba...

Invatati toata iarna, cititi orice carti prindeti, cititi tot forumul(mai ales pe cel vechi) "jucati-va" cu cei patru stupi, si pana la anul veti sti daca vreti sa mergeti mai departe si cat de departe.

referitor la preturi, achizitii si alte cele gasiti aici(LINK) tot ce doriti
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Yojen » 06 Iul 2011, 07:46

[quote="marinicad2002"]
Adi Hodis scrie
Salutam si noi
... pina atunci ... deocamdata esti pe tarlaua ( pagina ) colegului Yojen ...

hehe nu ne baga pe toti in aceeasi oala :), am cam lipsit o perioada de pe forum dar am fost ocupat (ziua controale la servici) acasa ingrijesc primii roi :). am sa revin cu poze zilele urmatoare, momentan ma scarpin de mor ca iar m-au intepat.
:lol: :D salutare tuturor
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde aliuta2000 » 06 Iul 2011, 13:09

nu achizitionati albinele acum , ci mai bine in primavara inainte de marele cules (cele 4 familii )
la 550 ron sigur veti gasi destule oferte .
poate le lauti la 450 + pretul cutii , dar mai bine va luati cutiile voi de noi ..... si iesiti mai scump , dar complet cu cat sau poate doriti orizontale .... dupa cum credeti ca va e mai usor .....
acum se paote achizitiona albina fara miere si cu putin puiet si care vor ierna cum vor putea , si e posibil sa fie asa cum zice un coleg mai sus.

Va urez bafta
A.D.
aliuta2000

Mesajde Yojen » 07 Iul 2011, 09:51

am luat inainte de tei
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde marinicad2002 » 11 Iul 2011, 20:32

ieri am fost la un batran din Dragomiresti (langa Bucuresti), nepotu-sau lucreaza cu mine, si zicea ca-mi da cu 500 familia cu lada noua(cat de 3/4), cand acolo... ca el are miere multa in cat, si ca ... daca vreau -7 mil bucata; "mama...mama...", am zis, "daca spun forumistilor cat am dat pe o familie, ma iau la bataie :roll:" ; pana la urma ca da catul jos si daca vreau asa cu 5 mil; am plecat posomorat, va spun sincer le facusem si suport, asa la inaltimea genunchilor, cosisem iarba din jur, nici nu ma gandeam ca nu am la mom asta ALBINE :oops:
m-am consolat pana seara cu stupina unui alt coleg pe care l-am ajutat sa scoata mierea de la cei 15 stupi pe care-i are el.
marinicad2002

Mesajde antal_bee » 11 Iul 2011, 20:46

Ohoooooooooo omule!!!!!!!
:o :o
Am umblat 3 luni ca sa-mi cumpar albine, pana la urma am luat 2 roi pe 6 rame la 125 bucata (asta am gasit) acuma sunt pe 8 rame si au urcat bine si in al doilea corp( folosesc ME).
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde MyBees » 12 Iul 2011, 00:17

Aici ai cautat? http://anunturiapicole.3xforum.ro/topic/6/VANZARI_MATERIAL_BIOLOGIC/
Mare grija cu disperati de genul asta. Nu le baga degeaba banii in buzunar....
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR