Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Incep sa roiasca?

Mesajde badguy_goodguy » 25 Mai 2012, 13:44

In urma cu 5 minute am vazut cum dintr-un stup au iesit masiv albinele, sau facut "vartej-vartej" mi-au aratat spatele..., si au plecat

sa inteleg ca au roit pe bune? s-au dus in vazduh , nu s-au lipit de vreun pom in apropriere, chiar daca sunt intr-o livada.
badguy_goodguy

Re: Incep sa roiasca?

Mesajde namzeb » 25 Mai 2012, 14:46

Norocul celui care il va gasi. De obicei inainte de a pleca este agitatie si multe albine pe fata stupului.Sau daca matcile nu sint iesite face barba in zile mai calduroase.Dar la control trebuia observat inceputul cresterii de botci si urma sa faci divizare inainte de a se coace botca sa iasa.Daca mai ai timp inca mai poate roi asa ca, cauta repede sa mai scoti ceva botci altfel ramai subtirel.Cu o botca bine dezvoltata o rama cu puiet si una noua poti incepe un roi ca sa mai scapi de matci iar cele mai putin dezvoltate le distrugi.Succes cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde popageorgian » 25 Mai 2012, 14:52

badguy_goodguy scrie:In urma cu 5 minute am vazut cum dintr-un stup au iesit masiv albinele, sau facut "vartej-vartej" mi-au aratat spatele..., si au plecat

sa inteleg ca au roit pe bune? s-au dus in vazduh , nu s-au lipit de vreun pom in apropriere, chiar daca sunt intr-o livada.

chestia e ca nu a fost roiul primar* cu matca batrana*, a fost unul secundar sau tertiar; daca erea cel primar se aseza aproape.
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde dorindafi » 25 Mai 2012, 14:58

ashteapta ca-tzi va trimete poze :lol:
dorindafi

Mesajde Adi Hodis » 25 Mai 2012, 18:19

badguy_goodguy scrie:In urma cu 5 minute am vazut cum dintr-un stup au iesit masiv albinele, sau facut "vartej-vartej" mi-au aratat spatele..., si au plecat

Of of grele e apicultura asta in al 3-lea an ! :) ... daca au plecat, sigur ca au roit pe bune si ala a fost al 2-lea roi, pe primul nici nu l-ai vazut !.
Primul roi de regula se asheaza in apropiere, al 2-lea ... l-ai vazut ce face. :lol:
Apai cum a ajuns sa roiasca iar tu sa n-ai habar ?. :shock:

Vazu-i un sfat, sa mai faci inca un roi ... pai ce fel de roi o sa ai bre, daca a roit deja de 2 ori ? ... eventual ceva matze leshinate.

Pune-te si curatza-i botcile, lasa numai una ... desi pina ajungi tu la el va avea matci iesite dar totusi, lasa-i una si nu mai fa din asta nici un roi ca deja este el la nivel de roi.

Si baga nasu prin ceilalti stupi ... ca poate iti vor arata dosul si altii. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde badguy_goodguy » 25 Mai 2012, 19:16

L-am gasit... era la 20-30 metri in varful unui mar, de aia l-am vazut asa de greu.

Faza e urmatoarea:

1. in toti stupii am oua, larve si puiet capacit
2. au tras maxim 2-3 botci/stup ...

din aceasta cauza speram ca e schimbare linistita
badguy_goodguy

Mesajde victor s » 25 Mai 2012, 19:36

Adi Hodis scrie: daca au plecat, sigur ca au roit pe bune si ala a fost al 2-lea roi, pe primul nici nu l-ai vazut !.
Primul roi de regula se asheaza in apropiere, al 2-lea ... l-ai vazut ce face. :lol:

Si ma gasesc eu sa te intreb Adi Hodis...Tu de unde stii bre? Ai si tu asa ceva? :lol:
Lasa pe astia de-alde noi sa ne exprimam cu privire la roii secundari, tertiari si care or mai fi... )
Apropo...ai avut vreodata un tertiar? (nu e o intrebare tendentioasa ci doar o curiozitate )
Asta ca sa va mai tai din elanul vostru muncitoresc ... :lol:
Salutari !
victor s

Mesajde popageorgian » 25 Mai 2012, 19:39

badguy_goodguy scrie:L-am gasit... era la 20-30 metri in varful unui mar, de aia l-am vazut asa de greu.

da la 30 m in varful pomului :D
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde Adi Hodis » 25 Mai 2012, 20:46

victor s scrie:...Tu de unde stii bre? Ai si tu asa ceva? :lol:
...

Stiu io bre ... sa pun gaz pe foc ... nu te-ai prins ?. :lol:

Roi terci ( le zic eu :P ) am avut, iti dai seama ca era inevitabil in atitzia ani ... si i-am facut orfani, apoi i-am unit cu altii.
Las' ca o sa ai si tu ... timpul le rezolva, fi-i linistit. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde badguy_goodguy » 25 Mai 2012, 22:21

popageorgian scrie:
badguy_goodguy scrie:L-am gasit... era la 20-30 metri in varful unui mar, de aia l-am vazut asa de greu.

da la 30 m in varful pomului :D

La 30 de metri de stupinul de unde au iesit in varful unui mar :)
badguy_goodguy

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Mai 2012, 22:25

sa nu te superi, pe mine !!! :o sper ca stii la gluma !!! :P
poate ne dai longitudinea si latitudinea locului respectiv !!! cu GOOGLE EARTH il putem vedea !!! :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde badguy_goodguy » 25 Mai 2012, 23:26

3 roi pe ziua de azi...

mai bine mi-ati zice ce sa fac imediat ...:( sa le scot fundurile anti varoua ar ajuta/inceti procesul? faza e ca nu are nici una mai mult de 3 botci ... si asta m-a dus mereu cu gandul ca vor sa se schimbe linistit...
badguy_goodguy

Mesajde un OM » 25 Mai 2012, 23:35

Incetinirea roitului poate fi facuta prin ruperea tuturor botcilor, dar, doar amani. Sau prin imperecherea matcilor din toate botcile in roi mititei, in care sa nu fie foarta multa albina, 2-3 cani. Presupune insa sa ai asemenea cutii si rame mici. Roii facuti pe 2-3 rame Dadant sunt foarte buni, dar rupe din numarul stupilor de productie.
un OM

Mesajde badguy_goodguy » 26 Mai 2012, 00:24

Am sa-i rup in doua...ca altceva nu cred ca pot face...
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 27 Mai 2012, 17:15

Au mai fost cazuri de roire astazi, duminica? sau vremea a fost mult prea rece?
badguy_goodguy

Mesajde namzeb » 27 Mai 2012, 21:09

Nu ai si tu niste bigudiuri sa bagi botcile sa eclozeze in ele.Astfel poti face ce vrei cu ele si nu risti sa-ti plece.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE