Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Aici in Romania!

Mesajde Alexu » 26 Mai 2012, 18:10

Salut , sunt Alex din Mioveni .

Studii-student pentru inca un an

Una dintre pasiunile mele esti apicultura . Primul contact mai serios a fost la 5-6 anisori , cand intr-o iarna dandu-ma cu sania am vazut o albina care se zbatea in zapada , uitandu-ma atent pe jos am vazut mai multe ( la 40-50 de metri se afla o stupina) si ce m-am gandit eu . Stiind ca strabunicu avea stupi , m-am apucat sa adun albinele ( erau amortite unele nici nu se mai miscau) , deh voiam sa am si eu stupii mei . M-au mai ajutat cativa parteneri de joaca si-am strans 50-100 de albine :) pe care le-am pus intr-o cutie si le-am luat acasa .
Cutia am inchis-o cu o banda adeziva pe care am gasit-o prin casa si le-am facut o gaura , sa aiba si ele urdinis . Fiind caldura albinele au inceput sa se dezmorteasca si-n mijlocul nopti ghiciti cine s-a trezit la viata . O da , albinele mele , i-au intepat pe ai mei in mijlocul iernii in timp ce dormeau ( umblau bezmetice prin casa) . Catre dimineata cand s-a luminat si s-au uitat la geam au vazut geamu plin de albine . O da surprize , :oops: surprize
Strabunicu s-a imbonlavit , de albine nu s-a mai ocupat nimeni si-au pierit . Imi place sa ma plimb si-n zona bunicilor tot gaseam albine prin diverse scorcuburi , primele 2 familii nu le-am luat din cauza ca la ai mei le cam era frica de ele ( taicamio era umpic alergic). La 15 ani am mai gasit inca o familie , dar de data asta eram hotarat sa nu o mai las . Asa ca mi-am facut rost singur de stup+faguri /druzba si-n apicultor ( asa se credea omu , dar va spun eu ca nu a fost) . Dupa vreo 2 zile de chin pe 1-august-2005 m-am ales cu prima mea familie . Erau 3 rame de albine , pe care le-am ingrijit cu manualu langa mine :D . In iarna au intrat 3 rame de albine plus rezerva care era doar din zaharul pe care l-am folosit pentru stimulare . Cu tratamentele facute au trecut iarna fara probleme , in 2007 am adus ,,un expert '' sa-i roiesc .
Dezastru! Dintr-un stup de 18 rame vertical am facut inca unu de 5 rame , in cursul unei saptamani am pierdut roiul cu matca batrana si-am mai adunat inca vreo 5 de prin copaci ( roiurile mele) plus inca unu sechestrat de un vecin . Roiurile adunate erau de 1-2 rame de albine(si o exceptie un pumn de albine , nici juma de rama) , am muncit o vara la ei sa-i aduc cat de cat pe linia de plutire , Cel mai slab intrat in iarna avea o rama si juma de albine , dar totusi au trec toti fara probleme si cu pierderi mici de albine
De atunci nu am mai lasat pe nimeni sa se atinga de ei , eram tare-n teorii citisem vreo 6 carti , tot ce se gasea pe piata/biblioteci

Acum am ajuns la 28 de familii , realizate de mine prin timp si pasiune
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Re: Aici in Romania!

Mesajde catalin_vl » 26 Mai 2012, 18:26

bravo si felicitari, aici se vede cine iubeste cu adevarat albina...
bine ai venit si succes in tot ce vrei sa faci.
poate niste poze cu stupina ar fi minunat daca ai avea.
te salut Catalin! :)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Re: Aici in Romania!

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Mai 2012, 07:37

salut Alex !!! bine ai venit pe forum !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
vezi ca mai ai un ortac din Mioveni !!! pe Ionut !!! tot student !!! cauta-l si sigur veti avea un fructuos schimb de experienta !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?