Studii-student pentru inca un an
Una dintre pasiunile mele esti apicultura . Primul contact mai serios a fost la 5-6 anisori , cand intr-o iarna dandu-ma cu sania am vazut o albina care se zbatea in zapada , uitandu-ma atent pe jos am vazut mai multe ( la 40-50 de metri se afla o stupina) si ce m-am gandit eu . Stiind ca strabunicu avea stupi , m-am apucat sa adun albinele ( erau amortite unele nici nu se mai miscau) , deh voiam sa am si eu stupii mei . M-au mai ajutat cativa parteneri de joaca si-am strans 50-100 de albine
Cutia am inchis-o cu o banda adeziva pe care am gasit-o prin casa si le-am facut o gaura , sa aiba si ele urdinis . Fiind caldura albinele au inceput sa se dezmorteasca si-n mijlocul nopti ghiciti cine s-a trezit la viata . O da , albinele mele , i-au intepat pe ai mei in mijlocul iernii in timp ce dormeau ( umblau bezmetice prin casa) . Catre dimineata cand s-a luminat si s-au uitat la geam au vazut geamu plin de albine . O da surprize ,
Strabunicu s-a imbonlavit , de albine nu s-a mai ocupat nimeni si-au pierit . Imi place sa ma plimb si-n zona bunicilor tot gaseam albine prin diverse scorcuburi , primele 2 familii nu le-am luat din cauza ca la ai mei le cam era frica de ele ( taicamio era umpic alergic). La 15 ani am mai gasit inca o familie , dar de data asta eram hotarat sa nu o mai las . Asa ca mi-am facut rost singur de stup+faguri /druzba si-n apicultor ( asa se credea omu , dar va spun eu ca nu a fost) . Dupa vreo 2 zile de chin pe 1-august-2005 m-am ales cu prima mea familie . Erau 3 rame de albine , pe care le-am ingrijit cu manualu langa mine
Dezastru! Dintr-un stup de 18 rame vertical am facut inca unu de 5 rame , in cursul unei saptamani am pierdut roiul cu matca batrana si-am mai adunat inca vreo 5 de prin copaci ( roiurile mele) plus inca unu sechestrat de un vecin . Roiurile adunate erau de 1-2 rame de albine(si o exceptie un pumn de albine , nici juma de rama) , am muncit o vara la ei sa-i aduc cat de cat pe linia de plutire , Cel mai slab intrat in iarna avea o rama si juma de albine , dar totusi au trec toti fara probleme si cu pierderi mici de albine
De atunci nu am mai lasat pe nimeni sa se atinga de ei , eram tare-n teorii citisem vreo 6 carti , tot ce se gasea pe piata/biblioteci
Acum am ajuns la 28 de familii , realizate de mine prin timp si pasiune