Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Baix - Oradea

Mesajde Baix » 30 Mai 2012, 14:48

Roi facuti ieri, pregatiti pentru mutare pe alta vatra.
Fişiere ataşate
Poza.jpg
Baix

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Mai 2012, 15:28

LA " MAI MULTI " !!! de 6 ori cate 6 !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Baix » 31 Mai 2012, 17:36

Au mai fost 2 si 7. In total 15. Sa-i vad pe toti cu matci imperecheate si voi fi multumit.
P.S. Am 8 matci surplus, cred ca le voi schimba la familiile mai "nervoase" si cele care merg mai slab.
Baix

Mesajde cristi_vidican » 31 Mai 2012, 17:47

Baix scrie:P.S. Am 8 matci surplus, cred ca le voi schimba la familiile mai "nervoase" si cele care merg mai slab.

Cred ca stupii mai nervosi se vor linisti pt ca au schimbat stapanul. Cand Lucian era stapanul lor, erau si ele stresate ca stapanul lor. :lol:
Te salut Lucian!
Sa-ti lasi niste matci (1-2) de rezerva pana in toamna tarziu. Eu am patit intr-un an cand 2 stup si-au pierdut matca in semptembrie si de regula, daca asteptam dupa imperecheri in roi sau stupi, se mai pierd matci, care duc la bezmeticire.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Baix » 01 Iun 2012, 09:32

Am vreo 3-4 cutii orizontale pe care le voi popula sa le folosesc ca si familii ajutatoare si voi avea matci de rezerva acolo.
Baix

Mesajde Baix » 01 Iun 2012, 09:37

Si mierea de salcam. A iesit putina dar buna.
Fişiere ataşate
IMAG0661.jpg
Baix

Mesajde gabi bee » 01 Iun 2012, 19:23

nu ca nu ar fi buna si asta , dar mierea de salcam nu este galbena ci alba, sau mai bine zis incolora ca apa ! te salut ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde cristi_vidican » 01 Iun 2012, 19:38

gabi bee scrie:nu ca nu ar fi buna si asta , dar mierea de salcam nu este galbena ci alba, sau mai bine zis incolora ca apa ! te salut ! ;)

Culoarea depinde foarte mult de rame. Daca sunt rame albe, atunci mierea nu-si va schimba culoarea. Daca sunt rame in care s-a crescut puiet, va fi mai inchisa la culoare. Dar, in esenta, e aceeasi miere, iar puritatea ei se va vedea iarna, daca critalizeaza sau nu. Mierea de mai sus e miere de salcam, se vede destul de clar asta. Asa a iesit si mierea mea anul acesta. Anul trecut era ca apa de limpede.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Iun 2012, 21:44

gabi bee scrie:nu ca nu ar fi buna si asta , dar mierea de salcam nu este galbena ci alba, sau mai bine zis incolora ca apa ! te salut ! ;)

Gabi ,ai facut ceva miere de salcam , anul asta ??? pune-ne si noua o poza sa vedem a ta sa vedem ce culoare are !!! :P :roll: :D
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 01 Iun 2012, 22:22

invita-l luciane si pe janese sa mai posteze borcanul ala de miere de mana ca tare de mult nu l-am vazut :lol:
mi chiar dor de poza aia
ce mai sarea pe el nea gica :cry:
Dumnezeu sa-l odihneasca
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Baix » 01 Iun 2012, 22:29

In poza a iesit mai ceva mai galbuie decat in realitate, dar oricum nu e chiar transparenta asa cum ar fi normal sa fie o miere de salcam. Nu a fost extrasa din cuib, doar din magazii, deci exclus sa fie din cauza cresterii puietului. Asa a iesit anul asta si gata.
Baix

Mesajde Baix » 16 Iun 2012, 23:58

Azi am fost pe la albine. Din 15 roiuri facute acum 2 saptamani, 11 au matci imperecheate. Celalalte 4 vor primi matci miercuri cel mai probabil. Si acum niste poze.
Poza(003).jpg
Familiile
Poza(003).jpg
Familiile
Fişiere ataşate
Poza(004).jpg
Roiurile
Baix

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Iun 2012, 05:51

in sfarsit ai pus si ceva poze !!! deabia astept sa-ti vad pozele de la albine !!! de ce oare ??? :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde Baix » 23 Iun 2012, 22:14

Din 15 roi formati 14 au matci imperecheate. Unul s-a cam depopulat si nu are matca. Unele roiuri au deja puiet capacit. Mai jos o mostra de cum arata. Scuzati calitatea pozei, nu se vede si puietul necapacit de pe margine :)
Fişiere ataşate
Poza(023).jpg
Baix

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Iun 2012, 22:28

ce scuzati !!! nici un scuzati !!! poza este super !!! da-i inainte !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Baix » 11 Iul 2012, 23:10

Miercurea trecuta am avut putin de lucru...
Fişiere ataşate
Sinteu1.jpg
Am golit un bidon in doua borcane mai mari
Baix

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?