Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Mica mea stupina

Mesajde Makedonu » 02 Iun 2012, 19:38

Salutare la toata lumea!

Citesc de ceva timp forumul, chiar dinainte de a cumpara stupii, de cateva saptamani m-am hotarat sa-mi fac si un user iar azi, cand in sfarsit am putin timp liber m-am hotarat sa initiez si aceasta pagina personala. Pe scurt, ma numesc Catalin Lupu si printre alte multe pasiuni am fost de mic fascinat de albine. De 3-4 generatii incoace sunt primul din familie care s-a hotarat sa se ocupe cu aceasta foarte veche indeletnicire. Asadar, impreuna cu un bun prieten am achizitionat la inceputul lunii Mai 9 stupi pe care ii tinem la un alt bun prieten in zona Movilita (Ialomita). Dupa cum cred ca ati simtit si voi, cei mai batrani in bransa si in mod sigur cei mai incepatori ca mine, anu' asta a debutat total neprielnic! Cum era de asteptat, azi am luat si botezul, mai precis am pierdut un stup! De ce? Nu stiu! Poate ma ajutati voi cei mai experimentati! Prima oara, mi-am zis: or fi murit de foame! Era o familie slaba si cum nu le-am dat nimic "stimulente", a plouat de a rupt, n-au putut culege --> dead! Dead, dead dar unde-s Elodiile? Ca'n stup n-am gasit decat vreo 3 trantori si vreo 20 de albine care probabil erau de la stupii vecini, curioase sa vada ce-i inauntru...In fata stupului, nimic! In preajma, nimic! Zic: nevasta astea au plecat de acasa desi stiau ca venim in vizita! Pe fundul stupului numai "matreata" ca altfel nu stiu cum sa-i zic! O sa atasez o poza sa vedeti si voi. Fagurii, mucegaiti, impaienjeniti pe ici colo, mierea branzita in celule. Am scos ramele, am luat stupul la perie de sarma, smirghel, vreau sal dezinfectez, sa-l vopsesc si sa ma apuc sa-l repopulez.
Fişiere ataşate
Stuparul Je.JPG
Stuparul Eu
Mica mea stupina.JPG
Mica mea stupina
Makedonu

Re: Mica mea stupina

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Iun 2012, 20:05

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Makedonu » 02 Iun 2012, 20:12

Mai jos ceva poze proaspete de azi, dupa doua saptamani de inactivitate in "stupina", deh, mama lor de ploi....in unele poze puteti vedea lada contaminata Head&Sholders, albine yok, doar ce vedeti in poze. Mai sunt doua poze cu "ucigasii" in serie, care si-au facut si un minicartier general intr-unul din capace. Reperati, depistati, afumati, executati, demolati!
Fişiere ataşate
Matreata1.JPG
Zahar tos
Matreata1.JPG
Matreata
Lada Head&Sholders.JPG
Lada Head&Sholders
Makedonu

Mesajde Makedonu » 02 Iun 2012, 20:14

Eh, cica numa' trei pozne pe mesaj! Viespanii....
Fişiere ataşate
Viespi 1.JPG
Viespani afumati
Viespi.JPG
Viespani
Makedonu

Mesajde genessys_r » 02 Iun 2012, 23:22

Viespi deaia mari? Sau mici?
Daca sunt deaia mari te pot ajuta cu siguranta deoarece am avut de aface cu mult mai multi decat cu albine pana in prezent!
genessys_r

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Iun 2012, 23:25

Romeo , spune-ne si noua sa stim si noi !!! daca vrei , bineinteles !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde genessys_r » 02 Iun 2012, 23:36

Ok cu ce vrei sa incep? De exemplu la stana la bunicu undeva la 2 km departare de sat... fiind parasita s-au instalat anul trecut niste "bandauni"(lupul albinelor) asa le zicem noi prin zona. La un moment dat au ajuns la o marime aproximativ doi stupi cu tot cu magazie pusi unul langa altul, Cu o populatie zic eu din aproximate cam 5000 de viespi.
Nu stiu ce sa mai zic intrebati voi ce vreti sa stiti.
O sa pun si poze pe pagina mea cat de curand cu ce a mai ramas din faguri.
genessys_r

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Iun 2012, 23:38

si cum i-ai nimicit ???
ves.lucian.zabrani

Mesajde Makedonu » 02 Iun 2012, 23:39

ves.lucian.zabrani scrie:bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!

Merci, la fel, Lucian!

genessys_r@: viespi din acelea mari, dar nu de ele ma doare acum mai rau ci de stupul depopulat, in care am gasit doar cateva albine si "matreata" aia pe fundul lui. Eu banuiesc unde am gresit, dar mi-e frica sa nu fie vorba si de niscaiva maladie...d'asta sunt curios de parerile celor mai experimentati referitor la ce s-a petrecut acolo! :?
Makedonu

Mesajde genessys_r » 03 Iun 2012, 14:14

Imi pare rau dar in privinta albinelor nu sunt in masura sa dau sfaturi, si eu sunt in stadiul de invatare, si aici las veteranii sa raspunda.
genessys_r

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?