Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dragos-Apicultor Incepator

Mesajde Dragos » 07 Apr 2012, 22:24

Poze de la Targul Apicol Buzoian.

Laboratorul apicol in care se va face imperecherea artificiala a matcilor.
Fişiere ataşate
DSCF5944.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Mai 2012, 22:16

Salut apicultori!
Dupa o luna si ceva de inactivitate pe forum revin...
Incep cu partea cea mai buna. O familie si-a schimbat linistit matca! Cea tanara deja a inceput sa oua de cateva zile! Nu am vazut-o, dar nici nu vreau s-o vad, important este ca si-a inceput activitatea! Din intamplare am luat parte la scena cand albinele incercau sa scoata matca batrana din stup! Am ridicat podisorul si peste rame se formase un ciorchine de albine, in centru era matca facuta covrig. Le-am lasat in pace si am stat cu ochii pe urdinis! Dupa cateva ore matca era sub scandura de zbor cu 2-3 albine peste ea care nu-i dadeau pace deloc, chiar daca ea nu mai "sufla". In urmatoarele zile activitatea albinelor de la urdinis pe timpul zilei dar si zumzetul dupa lasarea intunericului era total diferit fata de celelalte familii. Imi faceam griji ca matca nu are cu cine sa se imperecheze, intrucat eu nu aveam un trantor in toata stupina dar... in cele din urma a fost bine!
In poza este matca cea batrana, care avea un mers putin leganat. (aici era la sf. lui martie)
Fişiere ataşate
DSCF5914.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Mai 2012, 22:38

Tot la capitolul matci suntem...
In tot acest timp am facut si cate-o greseala. CRED ca am accidentat mortal o matca! Nu stiu cum sau cand s-a intamplat. Eu nu am vazut-o deloc anul asta dar oua destul de bine! Avea populatie buna (Fusese unificat in toamna) dar odata STOP LA OUAT. Au aparut cateva Botci de salvare, am lasat si eu doua mai mari si am asteptat. Matca de salvare a eclozionat dar inca nu s-a imperecheat. Mai asteptam! Poate ii este greu sa aleaga... acum sunt trantori din belsug!
Culmea anul acesta familiile slabe de la inceputul primaverii sunt acum cele mai bune....iar cele doua unificate in toamna sunt la fel cum au intrat in primavara. Acum am vazut si eu ce inseamna sa nu iti oua matca cateva saptamani bune....!
Alta belea- De cand cu matca accidentata...la fiecare control vad matca la minim 2 stupi. Si ma apuca emotiile....de ii pun capacul imediat! :lol: Glumesc ! Dar ma trece asa un fior... si zic:"- Ma daca o omor si pe asta!"
Eu tot sper ca matca aia sa fi fost cu inima!! ;) Sper...
Concluzia: mare grija la ridicarea si asezarea ramelor.
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Mai 2012, 23:06

In continuare o sa pun cateva poze cu "Gigantii pe 3 rame"!
Ce pot sa spun este ca sunt multumit de activitatea de pana acum, fetele au strans ceva nectar, astazi am vazut ca adunau polen de la vita de vie...deci oficial ne merge binisor! I-am si ajutat putin...le-am administrat sirop 1/1, din doua in doua zile,la inceput in punga peste rame, apoi pe fagure si o singura data in hranitoare! O cantitate foarte mica de sirop la inceput, 70-100 de ml pe familie administrat la punga, pe la inceputul lui aprilie, apoi pe rama, cand vremea s-a incalzit am administrat cel mult 250 de ml. Saracele matci.... Le dadeam faguri claditi pentru ouat, cand pe-o parte cand pe alta. Nu le-am slabit deloc! Nici nu mai am rame pentru culesul urmator! Le-am dat aproape pe toate! Anul trecut spuneam ca am matci batrane... mai bine zis statute. Oricum anul trecut le-am luat tarziu in primire, inainte de floarea-soarelui, cand deja le pierise cheful de ouat! Si oricum (2) matcile tot trebuie sa le schimb anul acesta pentru ca pana la toamna o sa le epuizez putin, si nu vreau ca in primavara lui 2013 sa ma rog de ele sa oua sau sa le indop cu startovit ! NU?
;)
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Mai 2012, 23:14

...
Fişiere ataşate
DSCF5964.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Mai 2012, 23:17

...
Fişiere ataşate
DSCF5962.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Mai 2012, 23:20

...
Fişiere ataşate
DSCF5958.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Mai 2012, 23:43

La final, adresez sincere multumiri, profesorului meu, care imi da raspuns la orice intrebare! Cu siguranta nu ajungeam aici daca nu erau sfaturile dumnealui la mijloc! Sa traiesti nea Jan! Stai langa telefon ca acum te sun si iti mai pun cate o intrebare!!
"Va doresc un cules bogat, incat sa nu aveti butoaie de ajuns, pentru imbutelierea mierii extrasa!"- citat dintr-o lectie de ieri seara!
Numai bine! ;)
Dragos

Mesajde Dragos » 04 Iun 2012, 01:32

Gaudeamus igitur!...pentru scoala si apicultura! Absolvent la ambele! Cu diploma.
Mai trebuie diploma de BAC. Doamne ajuta sa fie bine!
Pentru incepatori: Stati cu ochii pe albine, pentru ca am vazut ca tind sa roiasca! Eu sper ca am reusit sa le linistesc!
Sa auzim numai de bine!
Fişiere ataşate
DSCF5999.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 04 Iun 2012, 01:51

Dragos scrie:In tot acest timp am facut si cate-o greseala. CRED ca am accidentat mortal o matca! Matca de salvare a eclozionat dar inca nu s-a imperecheat. Mai asteptam! Poate ii este greu sa aleaga... acum sunt trantori din belsug!

Matca provenita din botca de salvare nu s-a mai intors! A ramas cu trantorii pana cand i-a prins seara.....sau ploaia. Nu stiu ce s-a intamplat! Chestia este ca de-abia acum am o amarata de matca. Astazi am vazut-o.
Pe 20 mai am dat familiei o rama cu puiet capacit, larve si cateva oua, din care au putut sa-si traga cateva botci. Rezultatul dezamagitor- o matca cat o albina de mica, nici nu stiu cum am vazut-o. Inca nu s-a imperecheat pentru ca nu am vazut niciun ou. Sper ca asta sa fie mai desteapta putin cand o sa plece de acasa...sper! Familia s-a depopulat puternic! A ramas pe 3 rame populate mai mult cu trantori decat cu albine lucratoare.
Asta e! Important este ca am vazut si eu, ce inseamna sa nu faci EKG-ul matcilor la timp!! :lol:
Dragos

Mesajde relutu » 04 Iun 2012, 19:21

Am si eu o intrebare :ai cumva un frate cantaret?
relutu

Mesajde Dragos » 05 Iun 2012, 01:34

Salut!
Nu! Eu am o sora, frate momentan nu am! Poate pe viitor.... nu se stie! :P
Dragos

Mesajde Dragos » 07 Iun 2012, 14:26

Astazi am sustinut examenul de competente profesionale.(Atestatul)
Proiectul prezentat a fost "Controlul sanitar - veterinar al mierii'.
In eprubete sunt diferite experimente de-ale mele. Falsificari diverse...miere 100% din zahar, miere falsificata cu sirop, cu albus de ou, cu gelatina si altele.
Fişiere ataşate
DSCF6097.JPG
Dragos

Mesajde trantor » 07 Iun 2012, 14:54

Felicitari pentru aplecarea spre apicultura la varsta pe care o ai!
Aprofundeaza ca e o bresa de vreo 20 de ani in domeniu, cand or iesi la pensie sau or pleca pe alte plaiuri cei varstnici o sa ramanem doar cu experientele si rutina altor varstnici, fara nimic stiintific.
....
trantor

Mesajde namzeb » 07 Iun 2012, 15:22

Ai grija ca ceea ce faci sa nu ajunga si in piata ca destul sintem otraviti cu E-uri si in rest succes in continuare pentru un trai cit mai natural.Cu mult respect pentru ce faci
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde Dragos » 17 Iun 2012, 21:44

Multumesc pentru mesajele de incurajare domnilor colegi!

In poza urmatoare este o rama claditoare crescuta si insamantata in intregime cu oua nefecundate. O adora matca iar albinele..... nu mai zic!
Cate o rama claditoare am introdus la fiecare stup insa, doar 3 din 5 sunt cescute si insamantate ca cea din imagine.
Cu ocazia folosirii ei am vazut si eu avantajele acestei rame, descrise pe forum sau in carti.
Urmeaza sa se lamureasca si puii de gaina cum este cu apicultura si cu indivizii pe care nimeni nu prea ii iubeste...din diferite motive bine cunoscute de catre noi, apicultorii. Sa le uram pofta buna! Zic eu...
Numai bine! ;)
Fişiere ataşate
DSCF6102.JPG
Dragos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?