salut , am un stup care are 17 rame albina (orizontal de 20 Rame ) pe 19 mai din acest stup am facut un roi pe 4 rame puiet si o rama miere , si acum are albina iar multa. ieri am umblat in el , am vazut puiet capacit cam 4-5 rame si puiet proaspat pe cam 2 rame pline (una am donat-o unui roi care matca nu s-a intors in stup de la imperechere )si mai prezenta puit larvar in diferite stadii pe laterlaul puietului capacit deja si in spatiile goale .
aseara a facut barba , si mi se par lenese albinele Nu au botci de roire , nu am vazut matca , dar exista pentru ca erau oua de 1 zi .
In perioada asta au papat coronitele de pe rame si ceva din ce au adunat la salcam . Botci nu am vazut ca sa vrea sa roiasca . Cam ce trebuie sa ii fac ca sa munceasca din nou asa cum trebuie . Acum a inceput floarea campului si exista fanete slava domnului ~100 HA in raza de zbor de 3KM si cel putin 70 in raza scurta de pana in 1.5 km .
O sa fie si ceva tei in rumatoarea perioada , dar nu de adunat intens . mentionez ca a avut cele 3 rame lipsa acum din 20 cu FA si nu au cosntruit nimic pe ele .
Gresesc daca bag o Foita exact in cuib ca sa o creasca si apoi matca sa o oua ??