Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cel mai incepator

Mesajde nae » 27 Dec 2011, 17:51

RAPITA___si am o FOAME de bani :cry:
nae

Mesajde vali79 » 27 Dec 2011, 18:06

Te salut si bine ai venit.Tinind cont ca esti la inceputul inceputului eu zic cit mai repede posibil din 2 motive...
1.Stimulati bine vei avea familii bune,faci si ceva roiuri,miere...
2.Prinzi intreg sezonul,asa vezi ce si cum...
Incearca sa cumperi familii bune de cel putin 8/9 rame la 1/10 aprilie,data care zic eu este ideala pt cumparare.Dai un ban dar stai in ...fata!
Referitor la orizontali ai facut alegerea optima pentru inceput(cu totii avem 2/3 prin ograda),chiar daca in timp vei opta pt alt tip se lazi.
La capace pune cirlig sau un material textil tare prins in cuie sau capse.
Este doar o parere...
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde patrascu » 27 Dec 2011, 19:24

ca si resurse melifere am la 2-3 km o padure de salcam si la 600 de metri incep campurile plantate cu diverse nu am tinut cont pana acum. am o curte de 4000mp unde am cativa pomi fructiferi zmeura si alte plante zic eu fara prea mare importanta (cantitativ ) si ar mai fi salcamii si teii din vecini destul de multi . material nu sunt ingradit cat cheltui dar nici nu imi bat joc de bani ca stim toti cat de greu se strang si cat de usor se duc. Nu caut sa fac o afacere din stupi doar imi plac albinele si mierea si cred ca satisfactia e mare cand e produsa de mine iar in plus vreau sa am garantia ca e naturala nu inndoita cu mai stiu eu ce.Mentorul e mai mult beat decat treaz asa ca....:). Cu stupii poate am inghitit galusca da asta ece mai pot face decat ca pe viiitor sa imi fac singuer acestea fiind spuse va astept cu sfaturi si va multumesc anticipat.

PS SARBATORI FERICITE TUTUROR
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Nelu » 27 Dec 2011, 23:52

patrascu scrie:ca si resurse melifere am la 2-3 km o padure de salcam si la 600 de metri incep campurile plantate cu diverse nu am tinut cont pana acum. am o curte de 4000mp unde am cativa pomi fructiferi zmeura si alte plante zic eu fara prea mare importanta (cantitativ ) si ar mai fi salcamii si teii din vecini destul de multi .

Să nu îţi faci iluzii pentru pădurea de salcâm. Este prea departe.
În schimb vei face miere din salcâmii şi teii din vecini, dacă sunt destul de mulţi.
Din câmp vei avea miere de rapiţă şi floarea soarelui, în funcţie de distanţă (nu mai mult de 1 - 1,5 Km), de suprafaţa cultivată şi nu în ultimul rând de condiţiile meteo din timpul culesului.
Succes!
Până atunci sărbători fericite
Nelu

Mesajde patrascu » 28 Dec 2011, 01:02

Nu imi fac iluzii cu padurea de salcam si poate ca nici nu o sa vad mierea la culoare in primul an cu toate ca as vrea asa macar de pofta.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde patrascu » 04 Iun 2012, 00:39

o sa pun o intrebare si daca a mai fost deja pusa si de alti colegi imi cer scuze dar sunt in criza de timp cred. am cumparat in primavara doua familii si acum cateva zile am divizat in 4. reginele batrane le-am mutat cu 4 rame de puiet de toatte varstele cu albina si miere iar in locul reginelor am introdus botci capacite care au iesit a doua zi. Lau unul care era pe 19 rame si a ramas pe 15 regina s-a imperecheat (nu am vazut-o inca dar are oua) Problema cea mare este ca la acest stup albinele ies afara si formeaza barbi cred ca din lipsa de spatiu iar eu fiind incepator nu am rame deja cladite. le-am pus rame cu foite dar nu observ absolut nici o schimbare. Care ar fi varianta castigatoare? Va multumesc anticipat!
patrascu

Mesajde stefanmadalin » 04 Iun 2012, 01:05

Albinele tale nu au cules,someaza,plus ca incepe sa se si incalzeasca atmosfera.
stefanmadalin

Mesajde patrascu » 05 Iun 2012, 19:09

am inteles ca nu prea au cules si ca este cald dar exista vre-un risc de roire sau trebuie sa intervin cumva si daca trebuie ce ar trebui sa fac? Astazi am prins un roi din padure si au ras toti vecinii de mine ca l-am bagat intr-un butoias de plastic pana acasa. ocupa cam trei rame dar la fel nu am rame cladite si le-am pus foite. trebiue sa il stimulez cu sirop de zahar sau il las in pace am inteles ca albinele inaintea roirii isi iau rezerve. Multumesc pentru raspunsuri si raman dator.
patrascu

Mesajde Dila Daniel » 05 Iun 2012, 19:13

La stupii cu barba,mareste urdinisele sau da-le drumul la sita(daca ai deasupra).
Cat despre roi,este adevarat ca ele roiesc cu rezerve,dar dupa ce se linistesc pe noua locatie,nu ai face rau sa le dai sirop.
Dezvoltarea va fi mult mai rapida.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde patrascu » 05 Iun 2012, 19:20

Multumesc frumos pentru sfat si tie si tuturor care mai ajutati stupari din astia parati. nu am sita la podisor dar acum ma duc si deschid urdinisrile la maxim
patrascu

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR