Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Intrebare de incepator!

Mesajde gykanes » 02 Mai 2012, 10:47

Cum sau cu ce curat masca de protectie: am o masca cu bluza si e patata toata de albine.... stiti cumva o solutie sa o curat: nu pot sa o bag toata in apa pentru ca risc sa stric sita de la masca
gykanes

Re: Intrebare de incepator!

Mesajde Avram Sorin » 02 Mai 2012, 10:52

Eu am spalat cu detergent . Dar nu in masina de spalat ci manual. Lasat la inmuiat si apoi manual.A mers f bine toata murdaria.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde stefanmadalin » 02 Mai 2012, 10:53

Daca e plasa curata mai conteaza bluza? miere sa curga.
Sa ai spor!
stefanmadalin

Mesajde gykanes » 02 Mai 2012, 10:56

stefanmadalin scrie:Daca e plasa curata mai conteaza bluza? miere sa curga.
Sa ai spor!

imi e si urat sa o iau pe mine in ce hal e patata :)) am cumparato si folosito anul trecut ...e in conditie foarte buna (exceptand petele)
gykanes

Mesajde kozmin » 06 Iun 2012, 20:21

Salutare!Imi cer scuze daca postez aici gresit! Am un stup foarte bun pe 10 rame cu famile numeroasa si se tin foarte bine de treaba..toate bune si frumoase pana aici. Prtea proasta e ca desi am o matca mitraliera foarte buna,oua nemaipomenit! acum in iunie a facut un an..deci ar fi tanara,aceasta famile imi trage botci in prostie!!! astazi e a doua oara care le stric botcile!Imi scot foarte multe botci! ROG CUNOSCATORII SA IMI DEA UN SFAT IN LEGATURA CU CE POT FACE SI TOT ODATA SA IMI SPUNA DE CE SE COMPORTA ASTFEL? Sunt nou in ale stuparitului si nu vreau sa fac vre-o gresala si sa pierd familia :( Spatiu ar avea in stup,calduri mari nu au fost ca sa vrea sa roiasca..Spre orice eventualitate le-am bagat doua rame la construit ca sa aibe de lucru si sa lase prostiile :lol: Alta varianta ma gandeam sa il rup si sa mai fac o familie dar nu prea dispun de rame momentan..Astept sfaturile dvs! Va multumesc anticipat,numai bine va doresc!
kozmin

Mesajde Alexu » 06 Iun 2012, 20:37

Nu prea ai ce sa-i faci , o sa-ti traga mereu botci . Sigur are spatiu sa lucreze ? Asigurate ca are miere doar pentru stictul necesar . Sau probabil are prea multe albine doici care stau degeaba
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde ovidiu_78 » 06 Iun 2012, 20:46

Decât sa stai si sa tot rupi pe botci,mai bine ai face sa te gandesti sa o imparti in doua,mai ales dacă zici ca e așa buna matca...dacă nu poți lua matca imperecheata...nu mai pierde timpul,pune mana si fa ceva,ca la urma tot va pleca,indiferent ca tot rupi pe botci...si așa vei pierde si matca ,,cea buna''
Apoi ia de la familia aia ceva puiet,papika,etc si între timp.... Citeste!!!!!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Alexu » 06 Iun 2012, 21:00

Asta e familia de albine pentru care ai cerut ajutor pe forum , cea din stalp?
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde kozmin » 06 Iun 2012, 21:30

Nu familia pescuita din stalp merge excelent!Va multumesc domnu alexu pt ca dvs m-ati impulsionat!Spatiu eu zic ca au..Pot spune ca mi-a ajuns din urma o familie care am infiintat-o acum o luna!A depus oua frumos,mi-au capacit si larvele..Sunt foarte multumit de acel stup,multumesc de remarca ;) Revenind la stupul cu probleme singura solutie spuneti dvs ar fii sa il impart si sa infiintez o familie noua si tot odata sa las partea de familie care nu va avea matca sa isi traga botci?Alta varianta nu as avea?Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile si interesul acordat!
kozmin

Mesajde Alexu » 06 Iun 2012, 21:41

Las-o sa-si traga din nou botci ( daca isi va trage) , dupa ce ai vazut prima botca capacita incepi divizarea . S-au poti sa-l slabesti , i-ai din ramele cu puiet si baga la alte famii , gen cea din stalp , slabindu-l nu va mai avea chef el de botci , doar daca matca nu mai e capabila
Alexu

Mesajde kozmin » 06 Iun 2012, 22:05

Capabila eu zic ca este matca deoarece oua foatre bine.Cred ca il voi rupe sii ii voi lasa cateva zile fara matca apoi ii voi da o botca pt ca mai am un stup divizat fara matca si si-a tras niste botci foarte mari si frumoase..procedez bine asa?sau sa le las pe ele sa isi traga botci?dar ma gandesc ca pierd timp.Ica o intrebare1daca ii bag o rama cu puiet cum spuneti dvs celui de la stalp sa zicem,trebuie sa scutur neaparat albina de pe rama?am inteles ca sunt sanse destul de mari sa se ia la harta.Va salut o seara buna!
kozmin

Mesajde octav79 » 06 Iun 2012, 23:01

Eu am pus masca la inmuiat intr-un lighean cu detergent. dupa o zi in care am mai dat din cand in cand cu apa din lighean si pe partea superioara, am pus Vanish. am lasat 1 zi apoi am clatit. A iesit ca noua.

Succes.
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde Alexu » 07 Iun 2012, 13:14

kozmin scrie:Capabila eu zic ca este matca deoarece oua foatre bine.Cred ca il voi rupe sii ii voi lasa cateva zile fara matca apoi ii voi da o botca pt ca mai am un stup divizat fara matca si si-a tras niste botci foarte mari si frumoase..procedez bine asa?sau sa le las pe ele sa isi traga botci?dar ma gandesc ca pierd timp.Ica o intrebare1daca ii bag o rama cu puiet cum spuneti dvs celui de la stalp sa zicem,trebuie sa scutur neaparat albina de pe rama?am inteles ca sunt sanse destul de mari sa se ia la harta.Va salut o seara buna!

Procedezi bine cu botca , nu are rost sa mai pierzi timp pana isi fac ele altele . Da , trebuie sa scuturi albinele de pe rama
Alexu

Mesajde RazvanTi » 07 Iun 2012, 14:07

de completat ca daca rama e cu botci pe ea, se va scutura albina cu peria nicidecum prin zguduirea ramei...
"succesuri"!
RazvanTi

Mesajde kozmin » 07 Iun 2012, 15:04

Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Voi reveni cu amanunte in cateva zile;) numai bine va doresc!
kozmin

Mesajde balutoiu gabriel » 07 Iun 2012, 20:58

stefanmadalin scrie:Daca e plasa curata mai conteaza bluza? miere sa curga.
Sa ai spor!

cata dreptate ai cu acest raspuns... :P
balutoiu gabriel

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE