de aliuta2000 » 04 Iun 2012, 17:52
Mii de multumiri Adi Hodis .
2 din 3 slavati si chiar bine
1. 6 rame interior 5 rame construite cu albina acoperitoare si una noua FA . Trezenta matca . pe 2 rame era larva de 2-3 zile (4-5 zile de la punere cam cat palma pe jumatatea ramei pe ambele fete daca nu ma insel ).Culege polen. Vreau sa incep sa ii dau cate 100ml miere +apa cam 2:1 daca nu gresesc ca stimulent odata la 2 zile . Vazut matca (nu a acceptato pe cea care am dat-o )foarte frumoasa era din botca de roire zic (lateralul unei rame , dar botca mare ). Matca era acoperita de albina , am reperat-o mai greu . posibil sa oua . Am ramele pline cu albina ...
2 4+1 rame Albina acoperiotare prezenta matca prezenta oua . Aici am facut ceva rau dupa rama nr 3 . Am scuturat hranitorul de albina ca l-am dat dupa diafragama partiala ca sa traga mierea de acolo si sa il scot . Doar celule mari de trantor pe el , si nu vreau sa carecumva sa il foloseasca .Pe moment sau agitat un pic , dar apoi sau linistit .Matca a fost reperatape rama nr 2 pe fata catre rama nr 1 . Linistita isi vedea de treaba Un pic de agitatie la urdinis , dans de orientare cred , si cred ca si urdinisul cam mic ~3 cm si sunt permanent albine la ventilatie , si albinele care vin cu polen intra cam greu in stup , se aseaza poate la a 2-3 incercare catre intrare , si uneorimai pierde din polen .
Trebuie sa mai maresc urdinisul ??
3. 3 rame , acim goale , una a fost cu 3 botci , prima era capacita cand am dat-o a doau avea laptisor de amtca la greu si a 3-a era cu ou. la verificare intermediara toate 3 erau capacite . Acum toate 3 au ramas doar mici , le-aurefacut albinele , si nici urma de matca (posibil sa nu o fi vazut ).
Am dat o rma cu oua de 1-2 zipe o fata si pe cealalta erau si larva de 1 zi culcate cu laptisor de matca . Drepte . In cate zile sa urmaresc daca trage botci de salvare .
Gresesc daca la nr 1 si 2 dau seara tarziu cate 100 ml de meire 2:1 odata la 2 zile ca stimulent ?
Mentionez ca peste stup am hraitor si nu desfac stupul ca sa dau hranire . ridic capacul iau obturatorul la fanta si pun in tavita sirop . vreua ca sa stimulez matca ca sa ponteze bine ca sa intre in iarna cu 7-8 rame de albina ca potential de hranire are zona .
Mentionez ca in stupii mama am cate 2-3 rama de puiet de 1-2 -3 zile pontat recent de cand a dat caldura .(in unul am vazut matca , in celalat decat puietul de 1 zi din care am dat o rama la roiul nr 3)
A.D.