Calypso este neonicotinoid...n-am incredere in el chiar daca nu se vede un efect imediat!
Se regaseste aici...
"Apropo...v-am spus despre faptul ca Bayer Crop Science distribuie neonicotinoide in peste 100 de tari(mai exact 120).
Nionicotinoide este denumirea cimica!
IMIDACLOPRIDUL este vandut sub urmatoarele brand-uri:confidor, merit, admire ledgend, pravado, encore, goucho, premise, connect, evidence, leverage, muralla, provado, trimax advantage.
THIAMETHOXAMUL este vandut sub urmatoarele branduri:actara, platinum, helix, centric, flagship, cruiser, adage, menridian,
CLOTHIANIDINUL este vandut sub brandurile:poncho, titan, clutch, belay, arena.
..alt neonicotinoid toxic este THIACLOPRIDUL...este comercializat sub brandurile:alanto, bariard, biscaya, calypso, monarca, proteus.
Vi se pare o coincidenta faptul ca un fenomen de disparitie a albinelor are loc unde aceste neonicotinoide sunt vandute??"
Are aceeasi substanta activa ca si PROTEUS despre care nu se zice foarte de bine, probabil ca dozajul nu ucide albina instant dar de afectat din punct de vedere al sanatatii fiti siguri ca o afecteaza si va mai cara in stup si saracia asta de THIACLOPRID..bun de mancat in combinatie cu miere pe o felie de paine cu unt la un ceai de dimineata!
Ce e interesant este ca toti fermierii zic ca astea nu-s periculoase pt albine(pt ca asa scrie pe ambalaj)...zilele astea m-am confruntat cu doua situatii in care mi s-a spus ca ACTARA si PROTEUS nu sunt periculoase( se tratase la rapita de primavara cu ele)...mai sa fie!!! Prevad un mic CCD si in Romania in curand, deja se lucreaza industrial pe mii de Ha, ne-au umplut investitorii din occident care baga bani in agricultura in Romania...nu suntem departe de ceea ce s-a intamplat in Franta si Germania si alte tari europene.
asadar...Atentione!!!