Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

calypso la albine

Mesajde catalin_viezure_6 » 17 Apr 2012, 01:28

paste fericit la toata lomea ... pesticidul calypso cat este de daunator pt albine ???? . va intreb deoarece vecinul meu o sa stropeasca pomii cu acest pesticid ,are cam 150 pomii fructiferi aproape toti au florile cazute ... astept putin ajutor caci nu stiu daca ii inchid sau nu in ziua cu pricina :? :?
catalin_viezure_6

Re: calypso la albine

Mesajde akmm » 17 Apr 2012, 07:38

Printre cele mai bune raspunsuri le da Google:
http://www.redoxim.ro/CALYPSO%20480%20SC.html
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Cristian IONITA » 17 Apr 2012, 08:48

eu zic sa-i inchizi, mai ales pe perioada stropirii ca sa eviti afectarea albinei din zbor.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde pngflorin » 17 Apr 2012, 08:50

viewtopic.php?f=8&t=2073

am stropit eu in livada unde am stupina, seara, dupa 19.00, a doua zi nu le-am inchis, nu am obs pb de nici un fel la albine, insa nici gandacul pufos nu pare sa aiba pb...... :lol: :x ........citeste prospectul de mai sus, uite un extras "selectivitate exceptionala fata de insectele polenizatoare (albine, bondari),"
pngflorin

Mesajde gabi bee » 17 Apr 2012, 19:31

pomii care au florile cazute si vor fi stropiti cu insecticid , nu prezinta pericol pt albine deoarece albinele nu ai mai viziteaza dupa ce florile sunt trecute !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde catalin_viezure_6 » 18 Apr 2012, 01:07

am inteles .. nu o sa ii inchid , sper sa fie bine :D
catalin_viezure_6

Mesajde BUNKA » 09 Iun 2012, 01:25

Calypso este neonicotinoid...n-am incredere in el chiar daca nu se vede un efect imediat!
Se regaseste aici...
"Apropo...v-am spus despre faptul ca Bayer Crop Science distribuie neonicotinoide in peste 100 de tari(mai exact 120).
Nionicotinoide este denumirea cimica!
IMIDACLOPRIDUL este vandut sub urmatoarele brand-uri:confidor, merit, admire ledgend, pravado, encore, goucho, premise, connect, evidence, leverage, muralla, provado, trimax advantage.
THIAMETHOXAMUL este vandut sub urmatoarele branduri:actara, platinum, helix, centric, flagship, cruiser, adage, menridian,
CLOTHIANIDINUL este vandut sub brandurile:poncho, titan, clutch, belay, arena.
..alt neonicotinoid toxic este THIACLOPRIDUL...este comercializat sub brandurile:alanto, bariard, biscaya, calypso, monarca, proteus.
Vi se pare o coincidenta faptul ca un fenomen de disparitie a albinelor are loc unde aceste neonicotinoide sunt vandute??"

Are aceeasi substanta activa ca si PROTEUS despre care nu se zice foarte de bine, probabil ca dozajul nu ucide albina instant dar de afectat din punct de vedere al sanatatii fiti siguri ca o afecteaza si va mai cara in stup si saracia asta de THIACLOPRID..bun de mancat in combinatie cu miere pe o felie de paine cu unt la un ceai de dimineata! :evil:
Ce e interesant este ca toti fermierii zic ca astea nu-s periculoase pt albine(pt ca asa scrie pe ambalaj)...zilele astea m-am confruntat cu doua situatii in care mi s-a spus ca ACTARA si PROTEUS nu sunt periculoase( se tratase la rapita de primavara cu ele)...mai sa fie!!! Prevad un mic CCD si in Romania in curand, deja se lucreaza industrial pe mii de Ha, ne-au umplut investitorii din occident care baga bani in agricultura in Romania...nu suntem departe de ceea ce s-a intamplat in Franta si Germania si alte tari europene.
asadar...Atentione!!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 09 Iun 2012, 01:29

Asta cu faptul ca nu inchizi stupii si nu constati imediat mortalitate , face parte din acelasi registru cu iernarea pe biostimulatori...da bine la oki dar nu stii care sunt implicatiile de fapt la nivel micro...am vazut niste poze frumoase cu multa albina acolo la iernarea pe biostimulatori si mi-am adus aminte ca eu cu zece rame de gaza iernata pe zahar aveam mai putin puiet in primavara decat un prieten cu sase rame de albina pe miere..deci treaba nu e chiar asa cum pare la prima vedere...eu am avut cativa ani la dispozitie sa constat lucrul asta!!! :idea:
BUNKA

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE