Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

O PROBLEMA TARE CIUDATA

Mesajde m.gabor » 14 Apr 2012, 09:47

In toamna 2011 ,am mutat un roi intrun stup in care mai era o familie (orizontal 20r)cu o botca in loc de regina, finca din nu stiu din ce motive regina disparuse. Acest lucru sa intamplat la inceputul lui septembrie.A iesit matca cea noua dar inca din toamna mam gandit ca nu sa imperecheat, finca nu a depus nici un ou . Acum pe la sfarsitul lui martie am vazut si la ea primele oua,cand ceilalti stupi ereau plini de puiet capacit.Am verificat acum o saptamana, ereau doua rame ouate si doar atat ,nici o larva nici un puiet ,ieri erea aceiasi situatie nici o schimbare ,oua mai multe dar tot la stadiul de ou culcat pe fundul celulei. Dilema mare din ouale acelea ,nu trebuia sa iese macar TRANTORI chiar daca regina nu a fost imperecheata. Va rog ajutatima sa dezleg enigma finca nu am avut de a face cu asa ceva. :idea:
m.gabor

Re: O PROBLEMA TARE CIUDATA

Mesajde jenica67 » 14 Apr 2012, 12:31

Dai o rama cu puiet capacit, gata de eclozare de la alt stup, ca probabil nu are cine sa le creasca, albina ta batrana, nu mai poate hrani larvele. Ar fi bine daca, i-ai da o rama chiar si albina acoperitoare. Iei rama din alt stup, dar trebuie sa fie cald, o parfumezi cu tuica, ceapa si pe ea si stupul in cauza (ala unde o sa o introduci) si o lasi jumate de ora intr-o lada, pana zboara albina batrana, dupa pui rama mai in marginea stupului si il lasi sa se linisteasca, mai deschizi peste o saptamana, cand ar trebui sa vezi, puiet larvar.
jenica67

Mesajde filip » 15 Apr 2012, 17:12

m.gabor scrie:In toamna 2011 ,am mutat un roi intrun stup in care mai era o familie (orizontal 20r)cu o botca in loc de regina, finca din nu stiu din ce motive regina disparuse. Acest lucru sa intamplat la inceputul lui septembrie.A iesit matca cea noua dar inca din toamna mam gandit ca nu sa imperecheat, finca nu a depus nici un ou . Acum pe la sfarsitul lui martie am vazut si la ea primele oua,cand ceilalti stupi ereau plini de puiet capacit.Am verificat acum o saptamana, ereau doua rame ouate si doar atat ,nici o larva nici un puiet ,ieri erea aceiasi situatie nici o schimbare ,oua mai multe dar tot la stadiul de ou culcat pe fundul celulei. Dilema mare din ouale acelea ,nu trebuia sa iese macar TRANTORI chiar daca regina nu a fost imperecheata. Va rog ajutatima sa dezleg enigma finca nu am avut de a face cu asa ceva. :idea:

Ouale sunt sterile.
Pana nu omori matca chiar daca dai ram cu oua nu vor trage botci.
Albinele sunt prea uzate pentru a creste o matca ,apoi o generatie de puiet.
Nu are rost sa slabesti un alt stup.Faci mai tarziu un roi.
filip

Mesajde M STEFAN » 16 Apr 2012, 08:52

DOMNUL DE MAI SUS ARE DREPTETE DACA ALBINA E BATRINA PESTE MASURA SAR PUTEA SA NU IA NICI UN OU IN CRESTERE PENTRU CA NUMAI ALBINA PINA IN 15 ZILE DE VIATA POATE PRODUCE LAPTISOR DE MATCA,
Abinute Albinute,ce ne-am face noi daca na-ti fi voi
M STEFAN

CURIOZITATE

Mesajde M STEFAN » 16 Apr 2012, 09:08

ANUL TRECUT AM SCHIMBAT MATCILE TOATE BUNE SI FRUMOASE PINA LA INTRAREA IN IARNA CIND AM OBSERVAT PE UN FAGURE PUET CAPACIT ALBINA SI TRINTORI,INTREBAREA MEA ESTE,SE POATE CA CIND SE INPERECHEAZA MATCA SA FIE BUNA LA INCEPUT SI APOI SA NUMAI FIE?
Abinute Albinute,ce ne-am face noi daca na-ti fi voi
M STEFAN

Mesajde m.gabor » 10 Iun 2012, 11:07

Pana la urma am elucidat problema. In toamna matca nu sa imperecheat si a devenit sterila, acum in primavara ea a inceput ponta, dar ouale ramaneau in acelasi stadiu de ou pe fundul celulei si atat.acum doua saptamani am shimbat matca si totul este in ordine. :!:
m.gabor

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR