[/quote]"Jean Valjean"Din pacate la noi politica se poate descrie asa: doua gasti de golani incearca sa te convinga sa te lasi buzunarit de ei, promitandu-ti fiecare in parte ca daca ii alegi pe ei iti vor lua doar banii fara sa-ti rupa si dintii din gura.[/quote]

rad, dar nu-i rasul meu caci e de plans. Rezonez cu cele descrise mai sus.
Tin sa punctez unele aspecte:
- votul lui baba Veta Analfabeta, are aceeasi valoare cu a unui Prof. Universitar.
-nu exista modalitate de sanctionare a minciunilor din campania promisionala. Promiti ce vrei, fraier cin`te crede!
-nu exista opozitie de idei si concepte. Opozitia este intre grupuri de persoane si interesele lor.
-echilibrul politic duce la boicot reciproc si franare.
-dezechilibrul politic duce la tendinte dictatoriale si dezvoltarea coruptiei.
Ce vrem noi de la politica? Siguranta, bunastare, libertate. Ofera politica acestea? Prea putin dupa socoteala noastra. Cum altfel le putem obtine? Pare tot mai evident ca banii...rezolva foarte multe. Candva, banii se obtineau prin munca. Chiar si azi, se mai pot obtine si prin munca, dar mult mai multi si mai usor prin coruptie.
Calea cea mai facila pentru coruptie? Politica si administratia.
La ce mai foloseste democratia? La alegerea viitorilor corupti, poate cu mici exceptii.
Totusi, fara democratia asta, asa cum e ea, ar fi dezastru. E raul cel mai mic si Doamne fereste sa o pierdem.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)