Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranire cuib vs. podisor. Hranitoare.

Mesajde apivasmob » 11 Iun 2012, 17:35

folie peste corp cand ai fund cu sita.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde glaliona » 12 Iun 2012, 09:55

Daca tot s-a discutat de hranitoare am si eu o intrebare.Cum fac ca hranitoarele din pfl sa nu curga.Am cumparat 20 de bucati care le-am primit prin posta .Sunt mari si incapatoare dar toate curg.In primavara am reusit sa declansez furtisagul(siropul curgea pe fundul stupului si picura pe la urdinis, data fiind pozitia stupului).S-a confruntat cineva cu aceasta problema ori hranitoarele mele sunt cele mai nereusite.
glaliona

Mesajde apivasmob » 12 Iun 2012, 10:04

Scufundale intr-o baie de parafina.
glaliona scrie:Daca tot s-a discutat de hranitoare am si eu o intrebare.Cum fac ca hranitoarele din pfl sa nu curga.Am cumparat 20 de bucati care le-am primit prin posta .Sunt mari si incapatoare dar toate curg.In primavara am reusit sa declansez furtisagul(siropul curgea pe fundul stupului si picura pe la urdinis, data fiind pozitia stupului).S-a confruntat cineva cu aceasta problema ori hranitoarele mele sunt cele mai nereusite.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde un OM » 12 Iun 2012, 10:15

Sau toarna in ele si plimbi parafina, ceara,pe la toate imbinarile.
un OM

Mesajde ovidiu_78 » 12 Iun 2012, 10:16

topeste100 gr ceara,si torna intr-unul si plimba ceara pe laterale si fund si apoi scoti ce ramane afara,si iti ajunge sa faci destule,sau varianta mai nenaturala,siliconul,dar aia la asamblare se pune
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde un OM » 12 Iun 2012, 10:19

Podisorul cu sita, d-l Hodis il foloseste doar la transport, restul timpului folie.
un OM

Mesajde glaliona » 12 Iun 2012, 10:35

Mersi mult de raspunsuri.Am aruncat o privire in interiorul lor de mai multe ori.Par lipite bine,au ceara pe fund si laterale si totusi curg.M-am ghindit si eu sa le cufud in ceara dar credeam ca pe exterior nu este indicat.Cred ca am gasit solutia :P .
glaliona

Mesajde mary77 » 12 Iun 2012, 18:48

Jean Valjean scrie:eu nu as fi asa de sigur

viewtopic.php?f=21&t=2052 De asta ce zici (nu incercati sa negati daca nu ati incercat ) scriu acum ca veni si timtul acelei idei de care au ras multi.
mary77

Mesajde Jean Valjean » 12 Iun 2012, 23:02

Nu zic nimic si nici nu inteleg ce ar trebui sa zic. Am citit topicul respectiv si nu am inteles decat ca cineva a vrut sa vada cum ar fi daca ar fi.
Eu nu vreau sa dau lectii nimanui deoarece nu sunt in masura, ceea ce spun este ceea ce am inteles urmarind discutiile pe forum un timp destul de lung si concluziile la care am ajuns. Tocmai de asta am si cerut sa ma corecteze apicultorii ale caror pareri au greutate, ca poate nu am inteles eu bine. Deocamdata nu am primit nici o atentionare din partea acestora, ba chiar am primit cateva confirmari. In momentul in care voi fi atentionat o sa accept ca am gresit si o sa le urmez sfatul, ca e spre binele meu.

Pentru mine faptul ca cineva face experimente nu reprezinta altceva decat un fapt interesant. Ca doar nu ma apuc eu sa fac experimente cu trei familii. Cand toti apicultorii cu sute de stupi procedeaza intr-un fel, sa ma iau dupa unul care procedeaza altfel?

Ma tot intreb de ce nu se poate raspunde strict la subiectul unei discutii. De ce trebuie sa se incarce forumul si topicurile cu discutii fara substanta? Cu raspunsuri fara rost, cu raspunsuri in doi peri. De ce nu poti primi un raspuns strict la subiect? Daca intrebi cum va fi vremea maine de ce ti se raspunde ca se inregistreaza 753mm coloana de mercur? Nu se poate sa se raspunda simplu "o sa ploua"?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde janese » 13 Iun 2012, 12:31

am vazut titlul topicului si acu pot sa zic din ce am vazut pe pielea mea:

hranirea artificiala cu hranitor uluc pe rama crescuta, in cuib este cel mai eficace
incepand cu a doua decada a lunii februarie pana la intai mai..comparativ cu celelalte typuri de hranitoare, la aceeasi putere a familiei si aceeasi cantitate de hrana data,se dubleaza
incepand cu luna mai,hranirea artificiala data in uluc rama in ,centrul cuibului ,creste eficienta cu 50%
janese

Mesajde Mircea_63 » 13 Iun 2012, 17:18

Saru`mana Janese, eficient si la obiect ca intotdeauna!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde aliuta2000 » 14 Iun 2012, 08:40

si apropos .... am vazut niste francezi care hraneau cu miere miere , nu cu sirop ..... cred ca era benefic pentru albina nuu ???
A.D.
aliuta2000

Mesajde Mircea_63 » 14 Iun 2012, 09:37

Habar n-am. Oare o mananca? Daca incerci sa ne zici si noua :lol:
No ofense Aliuta! Glumeam.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde aliuta2000 » 18 Iun 2012, 10:53

Mircea_63 scrie:Habar n-am. Oare o mananca? Daca incerci sa ne zici si noua :lol:
No ofense Aliuta! Glumeam.

Sunt ferm convis de gluma .... Se da sirop ca e de 3-4 ori mai ieftin decat mierea , dar mierea e miere , asa ca fiecare decide . Pe cei care fac apicultura in scop comercial ii inteleg sa stoarca fiecare gram de miere si apoi sa ofere hranire , dar cei care fac Hobby e mai greu cu intelesul .Daca nu ai nu ai , dar daca ai luat de la ele 10-20Kg trebuie sa ai taria poate sa le dai si lor inapoi la trebuinta 3-5 Kg din productia lor pentru a asigura stabilitatea pe vremuri fara cules cum a fost salcamul anul acesta si sa beneficieze de cules bun acum dupa . de vreo 3 zile am observat un trafic din ce in ce mai intens ceea ce inseamna ca a inceput natura sa lucreze .
Bafta
A.D.
aliuta2000

Mesajde jenica67 » 19 Iun 2012, 10:43

Va prezint noul meu hranitor de cuib, care nu provoaca furtisag si care poate fi dozat, sa hraniti un roi si timp de o saptamana, pentru cei care nu puteti sa mergeti decat o data pe saptama, la albine. Dozajul se face in functie de nr de gauri.
Fişiere ataşate
Picture 009r.jpg
jenica67

Mesajde iunicu » 20 Iun 2012, 11:40

Pfuaiii! Grozava ideie. Trebuie sa-mi fac si eu. Or intra 3 borcane pe o speteaza?
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA