danielM scrie:Am intervenit si eu nu de dragu de a contra pe cineva, imi cer scuze daca am deranjat,dar am vrut sa evidentiez si acest aspect al iesirii la zborul de curatire mult mai tarziu fata de sistemul clasic cu fund plin sau chiar si fata de sistemul cu fund cu plasa dar fara cat cu rame goale pe fund.
Voi pe la Bihor ,din cate imi amintesc, ati avut o iarna cu multe ferestre de zbor. Salutare!
Sincer sa fiu, nu am folosit catul dedesubtul cuibului. Am avut un stup care mi-a iernat (din greseala) iarna trecuta in etajul de 1/1, dar nu au fost probleme. Eu am sita cam 1/3 din fund. Probleme cu zborul de curatire iar nu a fost pt ca, asa cum ai mentionat, in Bihor avem multe ferestre pt zborul de curatire si regulate. Eu, personal, primavara am stupii prea dezvoltati si ma lupt cu roirea si asta destul de devreme.
Treaba cu etajul sub cuib am citit-o la domnul Gica, care din cate stiu, ierneaza in felul acesta, dar nu cred ca are plasa pe fund. Aici, dumnealui ne poate lamuri.
Dar, din cate inteleg, o metoda de iernare nu se poate generaliza la tot teritoriul. Fiecare face cum i se potriveste lui mai bine. Intai incearca, apoi multiplica.
Cristi Vidican