Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Salut, va rog un sfat

Mesajde bclaudiu » 17 Iun 2012, 15:42

In urma cu aprox 2 luni am cumparat si eu 2 stupi verticali cu tot cu familii. Unul avea 6 rame in el si celalalt 7.Am mai adaugat cate o rama in fiecare si am vazut ca le-au crescut pe fiecare frumos. Acum 2 saptamani la ultima inspectie era destula miere capacita, oua, toate bune cand mi i-a predat vechiul proprietar. Vineri am fost la ei din nou si am vazut ca sunt 6 rame din 7 pline cu puiet capacit in fiecare din stupi, pastura aproape deloc, si miere foarte putina, reginele sunt ok, oua proaspat depuse. Ma ingrijoreaza ca nu au mancare. Ca locatie sunt undeva intre bucuresti si ploiesti....
Un sfat cu ce as putea sa le suplimentez hrana pana or mai fi flori

Multumesc
bclaudiu

Re: Salut, va rog un sfat

Mesajde teinegru64 » 17 Iun 2012, 16:34

Daca mai ai ,,putina miere,, stai bine.Eu nu mai am , sunt uscati, dar mai astept 2-3 zile (am vazut postarile colegilor cu 3-4 kg zi la tei) Sper sa nu fie procesatorii. :D
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde aliuta2000 » 18 Iun 2012, 10:35

poti sa ii ajuti cu stimulare si cu cate inca o rama la construit , nu-i bai
daca ai 6 rame ouate din 7 baga rapid FA la construit si daca a inceput sa adune din natura ii lasi asa , daca nu si vrei sa le dai poti sa le dai cate 2-300 ml la 2 seri ca sa construiasca FA , si apoi mai bagi inca unul si tot asa pana iti umplii lada
A.D.
aliuta2000

Mesajde clncatalin » 18 Iun 2012, 19:23

Faguri la crescut si stimulare sirop 2:1 cat pot sa ia de seara pana dimineata (intre 200 si 500ml)
Poate mai cumperi de la fostul proprietar 4-5 rame crescute ca sa aiba matca spatiu de ouat si sa se dezvolte mai repejor
Eu anul trecut le-am pus turte de zahar candi deoarece nu umblam prea des la ei si dintr-o turta tineau cam doua saptamani
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde bclaudiu » 19 Iun 2012, 14:49

multumesc de sfaturi, maine le execut
bclaudiu

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR