Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

comportament ciudat

Mesajde aliuta2000 » 05 Iul 2011, 10:57

Aseara pe la ora 18 30 la o familie puternica , era agitatie mare in fata stupului si unele albine cadea si pe jos ....
conditii de roit nu ar fi in el(nu botci, asta daca nu am vazut eu una doua ascunse, dar am inteles ca in momentul roitului se fac multe botci si e imposibil sa nu le vezi ) , si unele albine urmau traseul de cules normal , cu o oarecare intensificare fata de zilele precedente.
Timpul era foarte placut si foarte calm dupa zilele trecute .
Este posibil sa fie comuncare la ora aceea tarzie ????
A.D.
aliuta2000

Re: comportament ciudat

Mesajde Yojen » 11 Iul 2011, 14:58

Din cate stiu eu spre deosebire de om albinele nu dorm noaptea, posibil sa fi intrat vreo ganganie care le- deranjat.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde aliuta2000 » 11 Iul 2011, 15:01

caldura era de vina ...:D
A.D.
aliuta2000

Mesajde Yojen » 11 Iul 2011, 15:34

de la caldura am vazut si eu cand ieseau afara si se agateau de urdinis, faceau barba dar spre seara la ora 18:30 se cam retrag. Am pus niste lucerna taiata prima data peste lazi sa tina umbra dar nu am facut bine ca in lucerna cand am dato deoparte sa umblu in stupi am gasit FURNICI:) de atunci le las asa, nu au nimic.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE