Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Larve de triungulin

Mesajde erco » 20 Iun 2012, 22:00

Zilele trecute cand vizionam niste familii de albine am vazut din intamplare o lucratoare cu niste larve mici,rosii, pe zona dintre abdomen si torace. Am inhatat-o repede de o aripa sa arunc mai bine un ochi asupra ei cu lupa. Cred ca avea vre-o 12-13 bucati pe ea. Am luat si am deschis google ca sa aflu ca sunt larve de Meloe cicatricosus si ca se chiama triungulini din cauza ca au pe terminatia fiecarui picior cate 3 clesti cu care se agata strasnic de gazda.Vreau sa zic ca se misca destul de repede pentru marimea lor,cam ca o furnica cand o ia la fuga. Albina parea destul de epuizata si deranjata de prezenta acestor paraziti.Bineinteles ca am luat toate ramele din acel stup la mana sa vad gradul de infestare dar nu am mai gasit si pe alte albine. Am inteles ca benzile de mavrirol le-ar da de cap,sau chiar si varachet sau alte forme de acizi organici. Pot fi acesti paraziti o amenintare pentru albinele noastre in viitor?
Fişiere ataşate
trii.jpg
tri2.jpg
erco

Re: Larve de triungulin

Mesajde augustin » 22 Iun 2012, 02:34

Merege bine tratamentu antivarroa.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Re: Larve de triungulin

Mesajde augustin » 22 Iun 2012, 02:35

Sunt o amenintare, si nu doar pentru viitor.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE