Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: mihai33

Mesajde mihai33 » 21 Dec 2011, 03:35

Am studiat fotografia trimisa de dvs, la mine distanta este de 2 cm, de la rame pana la fundul stupului, deci voi avea aceeasi problema cu siguranta, acum sa modific este greu, sunt 25 de stupi construiti in acest fel, fiecare cu 5 caturi.
Pe fundul stupului sunt 5 gauri cu plasa, pt aerisire, iar capacul deasemenea are aerisire, doresc sa nu folosesc fund cu plasa, la noi bate vantul, si nu vreau sa risc. Acum nu stiu cat de suficiente sunt cele 5 gauri pe canicula, ramane de vazut, diametrul lor este de apx 2,5 cm.
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde Badea. claudian » 21 Dec 2011, 11:58

mihai33 scrie:Astazi am mers la stupi!!

Of.of ...cam devreme cu drogul!!!... or sa traga pe nas si la primavara o sa fie cam"ametite "!!!
Badea. claudian

Mesajde mihai33 » 21 Dec 2011, 14:48

drog fara alcool domnule!!..suntem soferi...:))..."ametite" neametite, numai iarna sa treaca, ca de mahmureala le scapam noi cu niste zeama de varza..:))..
mihai33

Mesajde Badea. claudian » 21 Dec 2011, 23:44

Lasa zeama de varza pentru ciorba de porc .... dute in stupina si optureaza si cele 2 gauri de pe fundul stupilor reduce urdinisul la maxim 2 cm asta pentru ai feri de toti curenti de aer rece care sar putea forma .... folia de pe rame sa nu ocupe mai mult de jumatate din lungimea lor si sa fie pozitionata chiar pe ghemul de iernare dupa care pui paturica , care va absorbi vapori de apa peoveniti din respiratia lor ..... daca sti sigur ca au in jur de 7-8kg provizii scoate turta !...poti face aceste lucrari ,timpul iti permite in zona ta ... altfel la primavara singura care va avea valoare intre cele 2 intervale dintre rame va fi numai regina ...si bineinteles cutiile

nu stiu daca am loat o decizie corecta, daca te superi sa fii sanatos !!!!
Badea. claudian

Mesajde mihai33 » 23 Dec 2011, 14:42

Cum sa ma supar D-le Badea, multumesc mult! Acum am venit de la stupina, am redus urdinisurile la 4-5 cm, am astupat gaurile de pe fund, si am imbracat pe 3 parti cutiile cu polistiren expandat de 3, doar cutiile nu si capacele.
Acum pe 15 ianuarie le mai vizitez daca prind o zi buna.
mihai33

Mesajde mihai33 » 23 Dec 2011, 15:01

Am uitat sa iau aparatul de fotografiat dar in ianuarie nu mai uit.
Ceea ce am gasit si nu mi-a placut a fost condensul pe folia de dupa diafragma de polistiren, dar sa speram ca este ceva trecator, daca voi gasi si in ianuarie atunci pun folia numai peste rame cu degajarile obligatorii pt condens.
Astazi sunt minus 1 grad, ceea ce mi-a placut a fost ca albinele mergeau pe rame pe sub folie, faceau inviorarea cred .:))...nu am gasit albine moarte, totul in regula, cei drept cand am facut restrangerea cuiburilor, din 5 rame relativ bine acoperite cu albina, eu am redus la 3.
Mai am 3 luni sa stau cu inima stransa, sper ca totul sa fie bine.
La anul diafragme cu polistiren inauntru si cu hranitor, si imbrac cuiburile de la bun inceput si pe o parte si pe cealalta.
Pana atunci cu Dumnezeu inainte!!
mihai33

Mesajde mihai33 » 05 Ian 2012, 13:08

inceput de ianuarie
Fişiere ataşate
IMG_2350.jpg
IMG_2349.jpg
IMG_2348.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 05 Ian 2012, 13:10

izolatia exterioara cu polistiren expandat
Fişiere ataşate
IMG_2353.jpg
IMG_2352.jpg
IMG_2351.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 05 Ian 2012, 13:11

x
Fişiere ataşate
IMG_2354.jpg
IMG_2355.jpg
IMG_2356.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 05 Ian 2012, 13:16

folia are 3 cm degajare pe peretele din fata urdinisului pe toata lungimea, condens nu am gasit, resurse de miere suficiente, dar o turta de apifonda nu strica , pierderi zero, zbor de curatire foarte bun, de prima parte a iernii am scapat, urmeaza partea a doua, acum este acum..:))
mihai33

ceva frumos...ascultati va rog

Mesajde mihai33 » 15 Mar 2012, 00:59

mihai33

flori de salcam.."pane"??

Mesajde mihai33 » 15 Mar 2012, 01:32

mihai33

am trecut iarna!!!

Mesajde mihai33 » 15 Mar 2012, 15:37

Multi de pe forum, inclusiv eu ..si pe buna dreptate nu au fost increzatori ca "matele mele lesinate" pot trece iarna...ei bine tin sa va anunt ca toti 8 roi au trecut iarna asta foarte capricioasa, unde multi apicultori de seama au avut pierderi insemnate!
Norocul incepatorului?...nu cred...mai bine spus meritul este al acestui forum Stuparitul!!...pt atatea informatii de buna calitate si a oamenilor cu suflet si deschisi pt cei incepatori ca mine!!
Va multumesc pt tot.
Singura problema pe care am intampinato a fost si inca este mucegaiul!!....am tot citit dar..inca o parere in plus nu strica,...astept sa imi da-ti cateva idei!
mihai33

Mesajde dorindafi » 15 Mar 2012, 21:42

ori deschizi urdinishul cat trebuie s-au daca itzi este teama de rozatoare pune gratia la urdinish shi-l deschizi la maxim
dorindafi

Mesajde mihai33 » 22 Iun 2012, 01:57

buna seara!
dupa ce am incarcat si descarcat 80 de stupi, si vad cu un singur ochi ca celalalt este deschis cu ajutorul unei scobitori, si dupa o absenta de postari de circa 3 luni, sa imi fie si rusine, nici nu stiu cu ce sa incep, ca am multe de spus.
ca tot romanul muncitor mi-am cautat de lucru prin alte zari si tari,..si mi-am gasit..unde credeti....tot la albine.: :lol: ...daca anul trecut puneam intrebari prin stanga prin dreapta, citeam rasfoiam forumul, si ma mandream cu cei 8 roi ai mei trecuti iarna, si asteptam cu nerabdare primavara, ei bine primavara ma gasit in italia, si la 5 apilie am intrat in priza serios de tot, la peste 600 si ceva de familii de productie,si peste 500 de roi, am inteles din plin ca "mierea pt noi apicultorii este amara".
aici lucrez cu dadant si magazine, dadant la modul intensiv, timpul este scurt si avem multe de facut, pe langa 60 de familii lucrate zilnic, roi artificiali, si controlat de matci fecundate,...mai nimic nu avem de facut, asta insemnand o zi normala de lucru,...o zi mai grea este cand ii mutam,...sincer...ne rupe.
am coleg tot un roman, si impreuna cu noi lucreaza si patronul cot la cot, aici am noroc, amandoi sunt baieti deosebiti, si nu se face diferenta ca eu sunt angajat si el patron,...aici am un avantaj f mare.
plus ca am invatat foarte multe secrete care aici nu le-am gasit, dar care se stiu si se tin la "blat".
ce va pot spune despre lingustica si baukfast?.......poate stiti, poate ati avut asa ceva pe langa casa, sau doar ati citit,..ei bine, eu atat spun..sa ne traiasca albina noastra carpatina, cand ridicam rama acasa una nu zbura sa faca scandal,...aici lingustica ies ca migurile dintre rame...cu toate ca din rasputeri seful se chinuie sa amelioreze agresivitatea lor....plus ca mananca foarte mult,o familie puternica cu 11-12 rame de puiet, combinat cu 3 zile de ploaie a mancat o jumatate de cat capacit, mai ia catul "mihai" daca mai ai ce lua!!...roitoare sunt, botci adunam in aprilie o galeata pana la 12....daca nu au cules raman doar sarmele din fagurele artificial, (asta este un secret...folosim fagurele artificial pe post de gps)...daca cineva a mai folosit lingustica si are alta parere fata de a mea, il las cu parerea lui..:)), eu lucrez zilnic cu rasa asta, si ma omoara cu zile intepaturile lor,...asta ziua, ca noaptea ma omoara tantarii.. :lol: ..sunt tot un poligon de tragere 24/7.
baukfast...3 caturi pline in 8 zile..la cules intensiv, nu chiar asa de agresiva ca lingustica dar totusi este, prb la ea ca atunci cand lucrezi in cuib te lasa in pace, dar cand ii lu-am mierea dam de dracu, trag blugii peste combinizon, si albinele le dau jos cu peria de pe masca ..(nu glumesc)...caturile le suflam nu stam cu periuta rama cu rama, cand intram la extras in jur la 300 de caturi la zi are nu are miere lu-am tot, si mutam.
sunt si zile cand nu le recunosc de cat de cuminti sunt, dar sunt rare...tare rare.

in ceea ce priveste conditiile de extractie...atat va pot spune...sunt conditii adevarate, 2 centrifugi de mare capacitate, masina de descapacit, maturatoare de 1- 2,5 si 5 tone, mierea de cat nu se combina cu mierea de cuib, totul ca la manual, intrii acolo si nu mai vrei sa iesi..
atat pt seara asta maine iar incarcam si descarcam, daca voi fi in stare am sa continui povestea maine seara.

PS: roii de acasa acum sunt pe 7 -8-9 rame (dadant) ..deci merg inainte. :lol:
mihai33

Mesajde janese » 22 Iun 2012, 07:25

mihai33....,,sunt si zile cand nu le recunosc de cat de cuminti sunt, dar sunt rare...tare rare." atunci cauza agresivitatii nu e in gena si trebui cautat in alta parte!!!!poate modul de lucru,viteza cu care faceti interventiile...am zis si eu!!!
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?