Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Crearea rasei Apis Mellifera Furajatus

Mesajde iuli81 » 21 Iun 2012, 16:58

Bambucha scrie:
ioanpuiu scrie:Eu unul votez în continuare cu tradiţia apicolă.

Eu intretin vreo 50 familii de albine si le intretin in mod traditional fara siropuri de astea moderne, uneori toamna le mai dau sirop de zahar .

Am un mare mahnire in cea ce priveste siropurile astea, de ce trebuie sa le importam de la altii?

Banii care ii primim prin planul apicol national in loc sa ii pastram in tara, ii trimitem inapoi lor iar ei ne dau in schimb toate resturile lor .

Avem si noi agricultura, am avut sau mai avem fabrici de zahar e chiar asa de greu sa producem noi siropurile astea? doar nu o fi tehnologie spatiala e un amarat de sirop .
iuli81

Mesajde Ioan Guist » 21 Iun 2012, 23:30

jonny_it scrie:.......0......

Mda."Si marmota impacheta ciocolata".
Colegu', sa fi sanatos.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde stuparul2011 » 22 Iun 2012, 00:09

buna,

Eu intretin vreo 50 familii de albine si le intretin in mod traditional fara siropuri de astea moderne, uneori toamna le mai dau sirop de zahar .

Am un mare mahnire in cea ce priveste siropurile astea, de ce trebuie sa le importam de la altii?

Banii care ii primim prin planul apicol national in loc sa ii pastram in tara, ii trimitem inapoi lor iar ei ne dau in schimb toate resturile lor .

Avem si noi agricultura, am avut sau mai avem fabrici de zahar e chiar asa de greu sa producem noi siropurile astea? doar nu o fi tehnologie spatiala e un amarat de sirop .

asa este in orice domeniu.....
credeti ca intrarea noastra in UE nu are legatura cu dezvoltarea pietei din tarile dezvoltate?
pe undeva este vina celor care au negociat totul la Bruxelles,in 2007,cand am fost acceptati in UE......de parca noi eram in Africa.
importam de toate.chiar daca putem face la noi in tara. aici vorbim(sa zicem de agricultura)....
cat putem face?eu zic,ca peste media UE....dar trebuie sa inghitim de toate pentru ca suntem mici.
luati ca exemplu Ungaria,dupa intrarea in UE,ce au patit ei.....

numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 22 Iun 2012, 00:48

uitati chiar acum intrand pe mass.....
am vazut la stiri: palinca ungureasca trebuie accizata,cere ue
numai bine
stuparul2011

Mesajde Dragos2006 » 22 Iun 2012, 20:52

Daca ai avea ocazia sa vezi fabrica de fructoza si glucoza din Bulgaria ai intelege ca este o tehnologie de varf. Romania nu detine o astfel de fabrica deoarece cand au avut loc negocierile de aderare la UE romanii nu au cerut cota pt. fructoza . Asa ca la ora actuala in Romania se produce doar zahar si o zeama dulce care nu este indicata la albine.
Citeste si tu ceva despre hidroliza enzimatica a amidonului si vei intelege niste chestii.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde andrei_calinescu » 23 Iun 2012, 08:38

Dragoshelu',
Fi mai concret te rog, despre ce zeama e vorba? Cumva Dulcofruct?
andrei_calinescu

Mesajde iuli81 » 23 Iun 2012, 11:50

Dragos2006 scrie:Daca ai avea ocazia sa vezi fabrica de fructoza si glucoza din Bulgaria ai intelege ca este o tehnologie de varf. Romania nu detine o astfel de fabrica deoarece cand au avut loc negocierile de aderare la UE romanii nu au cerut cota pt. fructoza . Asa ca la ora actuala in Romania se produce doar zahar si o zeama dulce care nu este indicata la albine.
Citeste si tu ceva despre hidroliza enzimatica a amidonului si vei intelege niste chestii.

Nu m-am referit in special la Bulgari, am vorbit in general, si nu am facut-o ca un atac la adresa cuiva, pur si simplu m-am simtit ofensat in mandria mea de roman .

Ce tara bogata avem noi, pamanturi bune,forta de munca( o parte au plecat afara sa ii stearga la fund pe aia care ne-au robit),materie cenusie, resurse minerale, petrol, hidrocentrale, centrale atomoelectrice, termocentrale, si cu toate acestea noi importam totul, de la chiloti,tenesi, legume, fructe .

Pe negri aia fara minte din africa care traiesc prin savane si pe care ii bazaie mustele pe la gura pot sa ii inteleg, nu au avut noroc, Dumnezeu lea dat un pamant arid, nu prea au resurse, nu au educatie etc .

Dar noi romani ce scuza avem, ce fel de patrioti suntem noi, cand am facut armata am depus un juramant fata de tara cei ce vin la conducerea tari au jurat de doua ori, o data la incorporare si alta data cu mana pe biblie la investire, privind in jur se pare ca a fost un juramant stramb avand in vedere cum a ajuns tara acum .
Ultima oară modificat de iuli81 pe 23 Iun 2012, 11:56, modificat 1 dată în total.
iuli81

Mesajde Dragos2006 » 23 Iun 2012, 11:55

andrei_calinescu scrie:Dragoshelu',
Fi mai concret te rog, despre ce zeama e vorba? Cumva Dulcofruct?

Dulcofruct provine din Bulgaria , in Ro se face amestecul ingredientelor si ambalarea. Oricum este singurul produs pentru hrana albinelor de pe piata romaneasca la care ti se elibereaza certificat de conformitate iar la cerere ti se prezinta actele de provenienta precum si atestatul ca nu se produce din OMG.

PS. zeama la care ma refeream se vinde vrac la butoaie fara nici o eticheta .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde marian67stroe » 25 Iun 2012, 21:03

Ioan Guist scrie:daca reusesti sa nu atministrezi hrana artificiala, nu inseamna ca cei ce fac pastoral sunt paria societatii apicole sau falsificatori de miere pentru ca stimuleaza in perioada de primavara sau toamna ori ca ierneaza pe biostimulatori.
Ba din contra.Sunt de parere ca cei de pe stationar sunt cei ce falsifica de regula mierea.E dovedita.

Domnule Ioan,daca aveti cumva miere la vanzare si nu puteti sa o vindeti din cauza vreunui apicultor care face stuparit stationar,asta nu va da dreptul sa generalizati ,jignind unii colegi, spunand ca numai cei care fac stuparit stationar au motive sa BOTEZE mierea.
Eu as spune ca:nu exista padure fara uscaturi

Eu si multi care fac stuparit stationar, din placere, nu fac aceasta activitate in scop comercial ca dumneata,care poate vinzi tone de miere,in care poate mai incape si cateva zeci sau sute de kg de sirop.

PS: scuze daca am deranjat ,dar nu-mi plac generalizarile rauvoitoare.
Cand nu esti sigur de caracterul unui om, priveste-i prietenii.
marian67stroe

Mesajde paul » 25 Iun 2012, 21:27

Mariane ... "un om inteligent este acela care stie sa faca diferenta intre bunatate si prostie "!!! Tu ... stii s-o faci ?
Eu ... NU !!!
Pare-se ca omul a explicat ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 25 Iun 2012, 22:26

marian67stroe scrie:
Ioan Guist scrie:daca reusesti sa nu atministrezi hrana artificiala, nu inseamna ca cei ce fac pastoral sunt paria societatii apicole sau falsificatori de miere pentru ca stimuleaza in perioada de primavara sau toamna ori ca ierneaza pe biostimulatori.
Ba din contra.Sunt de parere ca cei de pe stationar sunt cei ce falsifica de regula mierea.E dovedita.

Domnule Ioan,daca aveti cumva miere la vanzare si nu puteti sa o vindeti din cauza vreunui apicultor care face stuparit stationar,asta nu va da dreptul sa generalizati ,jignind unii colegi, spunand ca numai cei care fac stuparit stationar au motive sa BOTEZE mierea.
Eu as spune ca:nu exista padure fara uscaturi

Eu si multi care fac stuparit stationar, din placere, nu fac aceasta activitate in scop comercial ca dumneata,care poate vinzi tone de miere,in care poate mai incape si cateva zeci sau sute de kg de sirop.

PS: scuze daca am deranjat ,dar nu-mi plac generalizarile rauvoitoare.

Domnu Marian.
Cititi tot (Tot) subiectul, incet, incet si fara patima.Incercati nitel si pintre randuri.Luati si istoricul acuzelor de pe forumuri indreptate impotriva celor ce fac pastoral.Cum ca sunt purtatori de boli.Cum ca sunt niste curve ca alearga din loc in loc.Cum ca sunt niste neica nimeni , niste profitori si niste oameni ce nu iubesc albina.Si...cate si mai cate.Cum ca ar vinde si pe mama sa faca profit.Niste incepatori si bibani in problema albina.Revedeti deci tot ce s-a scris.
'paia , mai ganditi ca astia ce fac pastoral po'a sa zica cu fruntea sus ca in trei luni nu scade cantarul decat 3-6 zile.Tot astia, pot exprima un punct de vedere obiectiv pentru diferite suse sau linii genetice.Astia cu pastoralul, trateaza la fix.Astia cu pastoralul fac analize la miere.Daca o boteaza, se duce pe apa sambetei , multe tone si nu doua bidoane de plastic.Basca terfelirea numelui pintre toti procesatorii.
Afirmatia mea este bazata pe fapte.Cand am scris ca de regula (nu este generala) cei ce falsifica sunt cei de pe stationar, stiu ce am scris.

Succes in tot ce faceti.

Apoi va rog sa-mi raspundeti
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde mibu » 25 Iun 2012, 22:51

paul scrie:Mariane ... "un om inteligent este acela care stie sa faca diferenta intre bunatate si prostie "!!! Tu ... stii s-o faci ?
Eu ... NU !!!
Pare-se ca omul a explicat ...

Măi Paul ,ce mai faci ?
Adică faci pastoral sau staționar ?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde paul » 25 Iun 2012, 22:59

mibu scrie:
Măi Paul ,ce mai faci ?
Adică faci pastoral sau staționar ?

Fac ... 2in1 ... adica , teoretic pastoral dar ... n-am mobilitate !
I-am dus la mar (f.putin) , rapita (ceva ... consumat la salcam) , salcam (au mancat de la rapita), tei (vad maine sau poimaine) ... :oops:
Cum spuneam ... ma misc greu . Ii incremenesc intr-un loc in speranta (desarta) ca va fi ceva ... Mai urmeaza floarea si padurea (sper) ...
Sanatate maxima va doresc si ... numai bine !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mibu » 25 Iun 2012, 23:06

De ce nu incerci și 3 in 1 ,că cică pe perioada crizei e mai rentabil !
Ce zic profesorii ?
S-auzim de bine !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde akmm » 26 Iun 2012, 08:26

Parerea mea este sa nu desfiintam stationarii sau pastoralii.Si unora si altora le sta la indemana sa faca manarii.
Daca e vorba de analize, acolo pot spune ca da, cei cu cantitati mari nu-si permit. Iar cei ce-si permit nu o predau la procesare pentru ca pretul este incorect si atunsi o vand de colo-cole pe internet.
Mierea falsificata sta si in caracterul omului.Cine se gandeste ca e trecator aici si vesnic dincolo, nu muta tarusul la camp.
Cine traieste doar ca sa existe poate spune ca tot ce se vinde este si de cumparat.Indiferent de costuri.
Occidentalii nu degeaba insista pe subventii pe familie si nu pe cantitateade miere.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde bucursorinelionel » 26 Iun 2012, 20:51

Nu conteaza ca esti apicultor de pastoral sau de stationar in ceea ce priveste calitatea si puritatea mierii, exista doar produs de calitate (miere curata) sau "facaturi" din diverse amestecuri de infuzii, sirop de hidrolizat si ceva miere...acestea din urma tot mai des intalnite pe rafturi si chiar in piete , la diversi "producatori"...Cunosc si stationaristi cu 20-30 de familii care " fac " tone de miere, in zone care nu pot da mai mult de 25-30 de kg/colonie, ca nu au baza melifera corespunzatoare...la fel cum am avut neplacuta ocazie sa descopar in pavilioane de respectabili pastoralisti, butoaie cu sirop sau saci (2..10) cu zahar ..in conditii de salcam foarte bun..ca avea omul stoc de interventie, sunt de acord..dar stocul, la unii, echivala cu productia la un cules...cam bate la ochi..?? nu-i asa..??
In ceea ce priveste furajarea, mi-e foarte greu sa cred ca exista vreun apicultor care prefera sa-i moara albinele de foame decat sa le salveze cu sirop de zahar sau altceva..!!..Ma refer la cei care chiar tin la si apreciaza albina din tot sufletul..nu la cei din tagma.." daca mi-e mie greu lasa sa le fie si lor.."
Iar pentru pastoralistii care se simt aratati cu degetul si sar de c*r in sus ca si arsi pe plita, am o intrebare legata de productie/ tratament antivaroua...Daca tot va laudati ca faceti tone de miere si ca nu scade cantarul decat cateva zile pe vara, cum reusiti sa impacati tratamentele cu ceea ce voi numiti cules..?? Ca eu stiu ca nu prea se impaca..
Doar daca , fie tratati cu mierea neextrasa, fie tratati primavara si toamna..Iar in spatiul limitat din pavilion si datorita apropierii dintre colonii, incidenta numarului de daunatori creste...si sa nu spuneti ca nu aveti varooua in cutiile cu albine ca nu va cred....ar fi prea de coada vulpii de 9 metri...Chiar astept niste lamuriri de la mai marii / tarii apiculturii..pentru un neiluminat ca mine...sau ca altii...
bucursorinelionel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR