Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Iun 2012, 21:21

printre altele , astazi mi-am cumparat 2 colectoare de propolis !!! nu stiun daca le voi folosi anul asta !!! am 2 nelamuriri !!! decuparile ce se vad in poza au o parte rotunjita si o parte dreapta !!! banuiesc ca partea rotunjita se pune catre rame !!! bine zic oare ???
a doua nelamurire : latimea este de 42 cm , iar lungimea in loc de 49 cm cat as fi crezut , are 51 cm !!! pentru 10 rame !!! oare trebuie sa tai din el ??? banuiesc ca da !!! bine zic oare ???
urechile sunt pentru demontare de pe stup dupa cum arata !!!
Fişiere ataşate
rsz_2dscn3091.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde luku2 » 22 Iun 2012, 21:29

Am fost ieri la un producator de stupi(nu-i dau numele) si am vazut niste chituri cu numele tau cred . spor la umplut cutiile si la miere multa!
luku2

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Iun 2012, 21:48

ai dreptate !!! le astept si ma voi apuca sa le montez cat mai repede !!! miere poate la anul , cu ajutorul Domnului !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 23 Iun 2012, 00:26

Eu am tăiat din ele,cam aproape 1cm de fiecare parte,după ce tragi o linie cu cutitul se rupe foarte usor
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iun 2012, 19:45

astazi impreuna cu colegul meu am montat paratraznetul din imagine !!!
numai ce vedeti cu o tija de 1,5 metri costa 4300 de lei !!!
mai este nevoie de vreo 25 metri de cablu de coborare plus impamantarea !!!
scula de scula !!!
cum as putea oare sa atrag niste roi cu asa ceva ??? :lol:
Fişiere ataşate
rsz_2dscn3097.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde jimm » 25 Iun 2012, 21:44

Salut Luciane!!!!
Ti-ai pus paratraznet la stupina? :o :D :)
jimm

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iun 2012, 21:58

nu , dar ma gandeam la o smecherie cum sa atrag roii !!! abehar-ul nu prea da rezultate !!! un vecin a plasat o lada intr-un nuc !!! el zica ca a reusit sa prinda cativa !!! cel din imagine l-am montat pe un bloc construit recent in Nadlac !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mibu » 25 Iun 2012, 22:30

ves.lucian.zabrani scrie:asa-i Manule !!! pana una alta , daca tot este asa de cald si am cu ce , le-am refacut umbrarul !!! asteptam sa culegem ceva la floarea soarelui !!!
sa speram ca va fi bine !!! nu am reusit sa aflu soiurile de floarea soarelui de la persoana indreptatita !!! i-am dat in schimb numarul de telefon pentru o eventuala stropire in floare !!! mi s-a spus insa ca soiurile au samanta mica si neagra !!! nea Gica spunea ca cu cat mai mici si mai negre sunt semintele , cu atata este mai melifera floarea soarelui !!! asteptam !!! vreau doar sa intaresc roiurile pe care le am deocamdata !!!

Salut Lucian !
Nu știu de ce ,dar imi place tare copertina pe care ai facut-o și sunt curios sa vad cum va arata un astfel de acoperiș la 30-40 de stupi !!!
Pentru ca discutam ca intre prieteni , gluma iși are rostul ei , imi pare bine ca ai din nou albine ,ba mai mult mai și pleci in pastoral !
Oferta ramine valabila !
Multa ,multa sanatate !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Bambucha » 25 Iun 2012, 22:56

Servus,
Am vazut in mai prin gradina botanica o glicina de toata frumusetea, ciorchinii de flori sunt pur si simplu superbi. Am sa incerc sa pun si eu cateva plante la toamna si sper sa se prinda cateva. Pe unde am intrebat nu prea stie nimeni ce e aia, poate ai experienta personala cu ea, tare m-ar bucura niste sfaturi inainte sa o dau in bara :|
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde sakala » 26 Iun 2012, 00:14

domnule lucian am si eu o intrebare >am plantata o mica livada de 600 ciresi si 50 mari as vrea sa imi spuneti daca exista vreo solutie de stropit iarna inpotriva iepurilor sau trebuie inveliti in folie in fiecare toamna?
sakala

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Iun 2012, 07:42

am mai vazut folosindu-se folie dar eu zic ca nu este cea mai buna metoda !!!
eu folosesc flasa rabitz care sa se infasoare cel putin de doua ori in jurul pomului , direct pe tulpina !!!
tai fasii de 20 , 30 cm pe latimea rabitzului si le infasori pe pomisori in asa fel incat rabitzul sa se suprapuna !!!
cu trecerea anilor mai verifici sa nu se stranga prea tare si il mai slabesti !!!
sper sa-ti vad "mica livada ", daca nu pe viu macar in poze !!! :P
ar mai fi niste substante repelente ( cu miros greu ) dar in comert nu se mai gasesc si sa te apuci tu sa le faci cu sange , baliga etc. este cam nerentabil !!!
plus ca ploile spala substantele si trebuie sa repeti actiunea !!!
rabitzul este bun !!!
spor la treaba si astept poze in toamna asta !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Iun 2012, 08:03

Bambucha scrie:Servus,
Am vazut in mai prin gradina botanica o glicina de toata frumusetea, ciorchinii de flori sunt pur si simplu superbi. Am sa incerc sa pun si eu cateva plante la toamna si sper sa se prinda cateva. Pe unde am intrebat nu prea stie nimeni ce e aia, poate ai experienta personala cu ea, tare m-ar bucura niste sfaturi inainte sa o dau in bara :|

stiu prea putine despre glicina !!! ma interesez si ne " scriem " pe forum !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Iun 2012, 08:08

Mibule , copertina am avut-o la cei 26 de stupi pe care i-am avut in primavara !!!
acuma am pus-o dubla ca am mai putini !!!
intr-un pastoral adevarat nu poti sa o tot cari dupa tine !!!
deocamdata merge !!!
sa natate maxima si sa auzim numai de bine !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde rocco76 » 26 Iun 2012, 19:59

te salut nene Luciane! am o intrebare mai de incepator daca nu te superi. daca plantez portaltoii in toamna merg altoiti in primavara in despicatura? sau trebuie lasati un an sa se prinda bine. Mentionez ca nu am altoit niciodata dar cand ma uit pe paginile matale pare asa de simplu...
sanatate
rocco76

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Iun 2012, 20:47

daca citesti pe pagina mea cum am inceput eu sa altoiesc vei fi convins ca nu poate fi decat usor !!!
sincer , ca si la albine , nu am ratat nici o carte !!!
conteaza enorm , desi unele chestii se mai repeta si prin carti !!!
o singura idee buna gasita intr-o carte si macar pentru atat merita sa citesti cartea si sa o pui in biblioteca !!!
sa nu-ti spun ca sunt carti care le-am citit si recitit de nu stiu cate ori !!!
asa este !!! ai dreptate !!! portaltoii ii muti in toamna asta , se lasa in pace anul viitor si se altoiesc primavara peste 2 ani !!!
eu zic sa faci altceva daca poti !!!
altoiesti in primavara viitoare , toamna ii muti si ai rezolvat problema elegant !!! nu dureaza asa de mult ca si in primul caz !!!
sanatate maxima tie si celorlalti ai tai !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 28 Iun 2012, 21:01

te salut Luciane,la mine a inflorit teiul de o saptamana.e vanzolela prin stupina mai ceva ca intr-o uzina .nu am avut niciodata asa recolta buna de la tei.
ieri am avut si un roi,si l-am pus la locul lui. :lol:
cum iti merge la floare?
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?